•  
    Nem az örökösföldi az első református közösség, melynek létrejötténél bábáskodik a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség, hála a szabolcs-szatmár-bereg megyei emberek nyitott lelkületének.

  • Új templom épül Nyíregyházán

    A lakótelepi városrészbe megálmodott református templom felépülését mi is támogathatjuk október 29-iki perselyadományainkkal. Videó.

Disputa

Az egyház valósága

Fekete Károly református püspök a reformációi emlékév alkalmából szervezett dispután Fabiny Tamás evangélikus püspökkel beszélgetett.

 
Evangélikus-református disputa

Videófelvétel Fabiny Tamás és Fekete Károly október 12-i beszélgetéséről.

A világban

Közel-keleti egyházvezetők reformációi ünnepsége

A közel-keleti protestánsok a „Református reformáció és a Közel-Kelet: Hogyan tovább?” címmel megrendezett konferenciával emlékeztek a reformációra.

Egyházunk

Befektetés a jövőbe

Kép: Befektetés a jövőbe

Letették a Fehérgyarmati Református Egyházközség fenntartásában működő Kölcsey Ferenc Református Általános Iskola új épületének alapkövét október 15-én. A reformációi emlékév kiemelkedő tiszántúli eseményén Fekete Károly püspök mondott áldást.

Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra

Kép: Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra

A tehetség kincs! mottóval hirdette meg Nyilas Misi Ösztöndíj Programját a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Ebben a tanévben ötven tehetséges, de nehéz körülmények között élő fiatalt támogatnak, akik fejenként havi 10 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek.

Tisztújítás

Presbiterválasztási tájékoztató

Idén ősszel egyházunk gyülekezeteiben ismét esedékes a presbitériumi tisztújítás, mivel a 2012-ben tisztségbe lépett presbiterek mandátuma az év végével lejár.

Imanap

Elkészült a Kárpát-medencei imanapi füzet

Kép: Elkészült a Kárpát-medencei imanapi füzet

Tizenkettedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát idén a Tiszáninneni Református Nőszövetség állította össze.

Reformáció

20. századi protestáns életutak

A reformáció 500. évfordulójára rendezett kiállítást „IGE-IDŐK” címmel a Magyar Nemzeti Múzeum, melynek keretén belül 20. századi protestáns életutakat bemutató filmvetítésre invitálnak tanárokat és diákokat.

Vegyünk részt a nemzeti reformációs ünnepségen!

Október 31-én lesz a reformáció jubileumi emlékévének központi ünnepsége a Papp László Budapest Sportarénában. Hasznos információk a regisztrációhoz.

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

LelkészfeleségReformácio - megujulás a házaspár-kapcsolatban

Mindez arra hív bennünket, hogy a párkapcsolatunkban is a sok kiskaput lezárjuk, játszmáinkat befejezzük.

KriszTeSóEgy álom, ami megváltoztatta a valóságot

Ő is egy olyan szent volt, amilyen szentek vagyunk: porba hulló, bűnbánó és mindent újrakezdő szentek.

Szabados ÁdámSola fide

Miért van szükségünk megigazulásra? A rövid válasz az, hogy azért, mert bűnösök vagyunk és Isten igazságosan ítél.

Istent keresem

Ez 2,1–3,3

„Miközben beszélt, lélek áradt belém, talpra állított, én pedig hallottam, hogy beszél hozzám” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →Dunamelléki Egyházkerület

A kegyelem hírnöke

Részt vett az Iszlám Állam elleni harcokban, igaz, az ő fegyvere az a fényképezőgép, amelynek objektívjén keresztül három kontinens lakosságához jutottak el szavak nélküli tudósításai ... ...

Az egyház valósága

A hivatali lelkipásztorkodás ideje egészen biztosan lejárt, különben azokat is elveszítjük, akik jelenleg gyülekezetbe járnak - adott hangot véleményének Fekete Károly református püspök a reformációi emlékév ... ...

Dunántúli Egyházkerület

Irgalmat nyertünk - A Pápai Református Egyházmegye Reformáció 500 ünnepsége

A reformáció 500. emlékéve alkalmából együtt ünnepelt a Pápai Református Egyházmegye közössége a tápi református templomban 2017. szeptember 9-én.

Pro-Publico-díjat kapott Varga-Umbrich Eszter, a Pápai Református Gimnázium diákja

Alapításának 487., az újraindulás utáni 27. tanévét nyitotta meg szeptember 1-én a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanévnyitó istentiszteletével.

Tiszáninneni Egyházkerület

Isten ajándéka

A Reformáció 500. évfordulójára emlékezve a felújított templomot, valamint a templomkertben Kálvin János mellszobrát avatták fel hálaadó istentisztelet keretében Cigándon, október 14-én. ...

Sűrűsödnek a fellegek

Bemutatták Viola Judit történelmi kalandregényének második részét. „Szirtek csúcsán, nemesi sasfészekben dőlhet el a királyság sorsa” – így ajánlja röviden a Sasok a viharban legújabb kötetét ... ...

Tiszántúli Egyházkerület

Elhunyt Kéki Imre

Szomorú szívvel, Isten akaratában megnyugodva tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, tisztelték és szerették, hogy Kéki Imre nyugalmazott református l...

A holland felsőház elnöke Debrecenben

2017. október 4-én szerdán látogatást tett Debrecenben Ankie Broekers-Knol, a holland parlament felsőháza elnöke. A hivatalos látogatásra érkezett h...

Neked mondom, kelj fel! — a lelkész válaszol

Mi a menete, hogy felnőtt korban megkeresztelkedjek?

Felnőttkorban a keresztség szentségének kiszolgáltatását úgynevezett konfirmációs oktatás előzi meg, amely segíti a megkeresztelendőt abban, hogy kérése érett hitbeli döntésen alapuljon. A felnőtt keresztség és a konfirmációs oktatás komolyan vétele biztosan hasznára válik lelkiekben, önmaga mélyebb megismerésében, de egyéb általános műveltségi ismeretek megszerzésében is.
Tovább olvasom

Forduljanak hozzánk!

Református lelkipásztoraink szeretnének az internet segítségével azokhoz fordulni, akikben kérdések vetődtek fel, de úgy érzik, nem tudják kinek feltenni őket. Keressenek meg minket, ha olyan életvezetési tanácsot is szívesen meghallgatnának, ami a Biblia tanításán alapul; ha a megnyugvást Istenben keresik; és akkor is írjanak, ha kérdésük van a keresztyén hittel, tanítással, református egyházunkkal kapcsolatban.

Sebestyén Katalin

Önmeghatározásom: lelkész, lelkigondozó, szupervizor.

Kik segíthetnek még?

A Lelkész válaszol rovatunkhoz fordulók mellett azoknak is szeretnénk tanácsot nyújtani, akik úgy érzik, más típusú segítségre szorulnak. A gyülekezetekben élő, dolgozó lelkipásztorok mellett egyházunkban számos lelkigondozói szolgálat, bajba jutottak megsegítésével foglalkozó intézmény működik. Tovább...

Kálvin Kiadó

Támogatói program

A 25 éve alapított Kálvin Kiadó programot hirdetett református gyülekezetek és intézmények számára iratterjesztés, iratmisszió és könyvtár támogatására.

  • Titkok peremén
  • Stuhlmacher1
  • Ideje van
  • Nagypapi
  • 101 Bibliai