Egyházunk

Vállalták, hogy szülők lesznek

Kép: Vállalták, hogy szülők lesznek

Nem az örökösföldi az első református közösség, melynek létrejötténél bábáskodik a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség, hála a szabolcs-szatmár-bereg megyei emberek nyitott lelkületének.

Új templom épül Nyíregyházán

A lakótelepi városrészbe megálmodott református templom felépülését mi is támogathatjuk október 29-iki perselyadományainkkal. Videó.

Küldetés

Őrség köszöni a segítséget

Kép: Őrség köszöni a segítséget

Tizenötmillió forint gyűlt össze a református egyház által az őrségi viharkárok enyhítésére meghirdetett országos adománygyűjtésen.

Elindult a Jószolgálat-díj újabb jelölési időszaka

Másodszor ismerik el Jószolgálat-díjjal azokat az önkéntes és hivatásos szociális munkásokat, valamint szervezeteket és közösségeket, akik kiemelkedő elhivatottsággal, napról napra végzik áldozatos munkájukat a rászorulókért.

Élelmiszert gyűjt az MRSZ

Folyamatosan nagy szükség van tartós élelmiszerre és higiéniás eszközökre, ez derül ki a Magyar Református Szeretetszolgálathoz beérkező segítségkérésekből, ezért a szervezet több helyszínen is gyűjtést szervez.

Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra

Kép: Október végéig lehet jelentkezni a Nyilas Misi Ösztöndíjra

A tehetség kincs! mottóval hirdette meg Nyilas Misi Ösztöndíj Programját a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ). Ebben a tanévben ötven tehetséges, de nehéz körülmények között élő fiatalt támogatnak, akik fejenként havi 10 ezer forintos ösztöndíjban részesülnek.

Tisztújítás

Presbiterválasztási tájékoztató

Idén ősszel egyházunk gyülekezeteiben ismét esedékes a presbitériumi tisztújítás, mivel a 2012-ben tisztségbe lépett presbiterek mandátuma az év végével lejár.

Reformáció

500 segítő kéz Tiszáninnenen

Ötszáz óra önkéntes szolgálatot vállalnak a sárospataki Vay Miklós Református Szakgimnázium, Szakközépiskola és Diákotthon tanulói a reformáció 500 éves jubileumán.

Az Ige összeköt

A reformáció 500. évfordulójának alkalmából a Magyar Bibliatársulat képviselői kétnyelvű – ukrán-magyar – újszövetségeket adtak át a Kárpátaljai Református Egyház, illetve a Kárpátalján működő ukrán protenstáns egyházak vezetőinek.

Reformáció és nemzetpolitika

Kép: Reformáció és nemzetpolitika

A Károli Gáspár Református Egyetem dísztermében tartotta meg legutóbbi tanácskozását a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács. A szervezetről annak soros elnökét, Szücs Attila presbitert kérdeztük.

Közel-keleti egyházvezetők reformációi ünnepsége

A közel-keleti protestánsok a „Református reformáció és a Közel-Kelet: Hogyan tovább?” címmel megrendezett konferenciával emlékeztek a reformációra.

Imanap

Elkészült a Kárpát-medencei imanapi füzet

Kép: Elkészült a Kárpát-medencei imanapi füzet

Tizenkettedik alkalommal szervezik meg december első vasárnapján a Kárpát-medencei imanapot. A liturgiát idén a Tiszáninneni Református Nőszövetség állította össze.

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

LelkészfeleségReformácio - megujulás a házaspár-kapcsolatban

Mindez arra hív bennünket, hogy a párkapcsolatunkban is a sok kiskaput lezárjuk, játszmáinkat befejezzük.

KriszTeSóEgy álom, ami megváltoztatta a valóságot

Ő is egy olyan szent volt, amilyen szentek vagyunk: porba hulló, bűnbánó és mindent újrakezdő szentek.

Szabados ÁdámSola fide

Miért van szükségünk megigazulásra? A rövid válasz az, hogy azért, mert bűnösök vagyunk és Isten igazságosan ítél.

Istent keresem

Ez 5

„...végy ki belőle egy keveset, és kösd be a ruhád szegélyébe!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →Október 31.

Ünnepeljünk mindannyian!

Október 31-én lesz a reformáció jubileumi emlékévének központi ünnepsége a Papp László Budapest Sportarénában. Hasznos információk a regisztrációhoz.

Dunamelléki Egyházkerület

„Mindig Krisztus”

Sokszor halljuk átvitt értelemben: de kár volt Krisztus varratlan köntösét szétszaggatni! Pedig a valóságban nem tépte azt szét senki, sorsot vetettek rá, János evangélista szerint ... ...

Vezess ott, ahol vagy!

Elsajátítani a keresztyén értékrenden alapuló, etikus vezetést – ez volt a célja a közelmúltban Budapesten megrendezett GLS Nemzetközi Vezetői Konferenciának, amely idén négyszáz vezető részvételével zajlott. ...

Dunántúli Egyházkerület

Irgalmat nyertünk - A Pápai Református Egyházmegye Reformáció 500 ünnepsége

A reformáció 500. emlékéve alkalmából együtt ünnepelt a Pápai Református Egyházmegye közössége a tápi református templomban 2017. szeptember 9-én.

Pro-Publico-díjat kapott Varga-Umbrich Eszter, a Pápai Református Gimnázium diákja

Alapításának 487., az újraindulás utáni 27. tanévét nyitotta meg szeptember 1-én a Pápai Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakgimnáziuma tanévnyitó istentiszteletével.

Tiszáninneni Egyházkerület

500 Segítő Kéz 500 Munkaórában - a Reformáció Emlékéve a Vay-ban

1517. október 31. – Luther Márton e napon tűzte ki 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára, mely reformok sorozatát eredményezte az élet minden területén. A reformáció ... ...

Isten ajándéka

A Reformáció 500. évfordulójára emlékezve a felújított templomot, valamint a templomkertben Kálvin János mellszobrát avatták fel hálaadó istentisztelet keretében Cigándon, október 14-én. ...

Tiszántúli Egyházkerület

Újszövetség magyar és ukrán nyelven – Kárpátalján

2015 végén hirdette meg a Magyar Bibliatársulat azt az adománygyűjtést, amelynek célja egy kétnyelvű, magyar-ukrán Újszövetség kiadása volt. 

Ünnepélyes alapkőletétel Fehérgyarmaton

Október 15-én ünnepélyes keretek között tették le a Fehérgyarmati Református Egyházközség fenntartásában működő Kölcsey Ferenc Református Általános ...

Neked mondom, kelj fel! — a lelkész válaszol

Mi a menete, hogy felnőtt korban megkeresztelkedjek?

Felnőttkorban a keresztség szentségének kiszolgáltatását úgynevezett konfirmációs oktatás előzi meg, amely segíti a megkeresztelendőt abban, hogy kérése érett hitbeli döntésen alapuljon. A felnőtt keresztség és a konfirmációs oktatás komolyan vétele biztosan hasznára válik lelkiekben, önmaga mélyebb megismerésében, de egyéb általános műveltségi ismeretek megszerzésében is.
Tovább olvasom

Forduljanak hozzánk!

Református lelkipásztoraink szeretnének az internet segítségével azokhoz fordulni, akikben kérdések vetődtek fel, de úgy érzik, nem tudják kinek feltenni őket. Keressenek meg minket, ha olyan életvezetési tanácsot is szívesen meghallgatnának, ami a Biblia tanításán alapul; ha a megnyugvást Istenben keresik; és akkor is írjanak, ha kérdésük van a keresztyén hittel, tanítással, református egyházunkkal kapcsolatban.

Édes Árpád

Afféle gyalogpap volnék, aki jó helyeken, jó társaságban tanulhatta a holtig tanulnivalókat.

Kik segíthetnek még?

A Lelkész válaszol rovatunkhoz fordulók mellett azoknak is szeretnénk tanácsot nyújtani, akik úgy érzik, más típusú segítségre szorulnak. A gyülekezetekben élő, dolgozó lelkipásztorok mellett egyházunkban számos lelkigondozói szolgálat, bajba jutottak megsegítésével foglalkozó intézmény működik. Tovább...

Kálvin Kiadó

Támogatói program

A 25 éve alapított Kálvin Kiadó programot hirdetett református gyülekezetek és intézmények számára iratterjesztés, iratmisszió és könyvtár támogatására.

  • Titkok peremén
  • Stuhlmacher1
  • Ideje van
  • Nagypapi
  • 101 Bibliai