Az EVT főtitkára imádságra hív a Nairobi támadás áldozataiért

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olav Fyske Tveit elítélte a január 15-i kenyai fővárosban történt terrortámadást. Osztozzunk az elvesztett életek felett érzett gyászban és imádságban hordozzuk a támadás áldozatait és családtagjait.

Istennek nem kell tolmács

Nem beszélhetünk úgy Istenről, hogy szavaink mögött nincs valódi tapasztalat – a tapasztalathoz pedig élő kapcsolatra van szükség. Ezt tanultuk a Bajor Evangélikus Egyház idei ökumenikus továbbképző alkalmán, melyre Európa 14 országából érkeztek vendégek.

Öröm és fájdalom ölelésében

Najla Kassab, a Református Egyházak Világközösségének elnöke Bejrútból üzent karácsony alkalmából.

Segítsetek látnunk a fényt

Ezzel a felhívással nyitotta meg az Amerikai Presbiteriánus Egyház világmissziós részlegének igazgatója azt a berlini tanácskozást, amire valamennyi európai és közel-keleti missziói partnerét, köztük a Magyarországi Református Egyházat is meghívta.

Újra fedél alatt Aleppóban

Hálaadó istentiszteletre gyűlt össze az aleppói Immánuel református gyülekezet múlt vasárnap: amerikai, örmény, német és magyar támogatással újjáépítették a két évvel ezelőtti bombatámadásban megsérült templomukat. Képriport az újjáépítésről és az ünnepségről.

Keresztyén szolidaritás Tajvannal

A Tajvani Presbiteriánus Egyház ökumenikus összefogásra és a tajvani nép melletti szolidaritásra hívta az egyházi világszervezeteket és testvéregyházait, köztük a Magyarországi Református Egyházat.

Együtt a reménységben és tanúságban

Először ülésezett az Európai Egyházak Konferenciájának nyáron megválasztott vezetőtestülete. A tanácskozás eredményéről a szervezet közleményben értesítette a tagegyházait.

Az MRE külügyei és ökumenikus kapcsolatai

A Magyarországi Református Egyház életében a kezdetektől kiemelkedő szerepet tölt be az ökumenikus és nemzetközi kapcsolatok ápolása. Tevékenységünk fő területei a testvéregyházakkal folytatott teológiai és szakmai együttműködés, valamint a felekezeti és ökumenikus világszervezetekben való aktív részvétel.

Zsinati Hivatal Külügyi Iroda

Az iroda feladatkörébe tartozik a külföldi testvéregyházi kapcsolatok ápolása, valamint az egyes nemzetközi egyházi szervezetekben vállalt tagságból folyó kötelezettségek ellátása.

Testvéregyházak és nemzetközi szervezetek

A MRE négy kontinens több mint húsz egyházzal tart fenn testvéregyházi kapcsolatot, illetve részt vesz ökumenikus szervezetekben, programokban.

A zsinati ösztöndíjakról

A Magyarországi Református Egyház a történelmi hagyományokat folytatva és a jelenkori ökumenikus gyakorlatot figyelembe véve lelkészek, teológiai hallgatók és más egyházi munkatársak továbbképzése céljából ösztöndíjas tanulmányútra ad lehetőséget.

MRE zsinati ösztöndíjas szabályzat

Gyakran ismételt kérdések (GYIK)

 

 

 

 

Istent keresem

Jn 4,19–26

„...lélekben és igazságban imádják az Atyát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →