Dec 07. szombat

Kelenföldi Barokk Esték

A Kelenföldi Barokk Esték adventi hangversenyén Johann Sebastian Bach kantátái csendülnek majd föl december 7-én, szombaton.

Dec 08. vasárnap

Családi és Párkapcsolati Filmklub

Családi és párkapcsolati filmklubot szervez a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat 2019. december 8-án, melyen Az élet szép című filmet tekinthetik meg az érdeklődők.

Dec 08. vasárnap

Jótékonysági Kodály-hangverseny

Huszadik alkalommal szervez jótékony célú Kodály-hangversenyt a Szekszárdi Gárdonyi Zoltán Református Együttes a Magyar Kórusok Napján.

Dec 08. vasárnap

A Reformátusok Lapja e heti számából

Adventben is olvassa a Reformátusok Lapját!

Dec 09. hétfő

Lázár Csaba Ady-estje

Ady verseiből összeállított „Így nem fogok sohse meghalni..." című estjét adja elő Lázár Csaba Kazinczy-díjas előadóművész december 9-én, hétfőn 18 órakor a Budai Református Egyházközség nagytermében. A prózai részeket Négyessy Katalin csellójátéka gazdagítja.

Dec 09. hétfő

A kép nyelvtana

Békési Sándor református lelkész lesz a december 9-ei Budavári Evangélikus Szabadegyetem vendégelőadója.

Dec 12. csütörtök

Temesvár 30

Kerekasztal-beszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és színházi előadásokkal várják az érdeklődőket a temesvári forradalom kitörésének 30. évfordulója alkalmából szervezett, december 12-től 16-ig tartó emlékhéten, melynek keretében december 15-én, vasárnap délután felavatják a Makovecz Imre tervei alapján immár húsz éve épülő Új Ezredév Református Központ főépületét is.

Dec 16. hétfő

Így jöttem: Fabiny Tamás és Gundel Takács Gábor

Az utazásról beszélget Fabiny Tamás evangélikus püspök, Fekete Károly református püspök és Gundel Takács Gábor műsorvezető, sportriporter, kommentátor 2019. december 16-án, hétfőn 18 órakor a Debreceni Református Kollégium dísztermében.

Dec 25. szerda

Karácsony első napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Dec 26. csütörtök

Karácsony második napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Febr 28. péntek

Fiatal kutatók és doktoranduszok teológuskonferenciája

Az eucharisztia és az úrvacsora lesz a Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya tizedik, fiatal kutatóknak és doktoranduszoknak szóló nemzetközi teológuskonferenciájának kiemelt témája. 2020. február 28. és március 1. közözt Egerbe várják a teológiai vagy vallástudományi PhD tanulmányokat folytató doktoranduszokat, illetve mindazokat, akik doktori értekezése érinti az előbbi diszciplínákat.

Márc 07. szombat

X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé

A Kecskeméti Katona József Múzeum 2020 márciusa és szeptembere között X. Kortárs Keresztény Ikonográfiai Biennálé Szent vendégség (Eucharisztia/Úrvacsora) címmel országos kortárs képző- és iparművészeti kiállítást rendez.

Istent keresem

2Tim 1,1–7

„Mert nem a félelem lelkét adta nekünk Isten, hanem az erő, a szeretet és a józanság lelkét.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →