Ápr 01. szerda

Interaktív online bibliaóra

Remény korlátok között címmel tart interaktív online bibliaórát az Ökogyülekezeti Mozgalom szerdán délutánonként.

Ápr 04. szombat

Online Cigánymissziós Találkozó és Imanap

Noha megszakad egy hétéves hagyomány, és idén nem találkozunk személyesen a káposztásmegyeri református templomban az Országos Cigánymissziós Találkozó és Imanap keretében, de igyekszünk egy virtuális eseménnyel megemlékezni a Nemzetközi Roma Napról, 2020. április 4-én, szombaton délelőtt 10 órától, az Országos Református Cigánymisszió Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján!

Ápr 20. hétfő

Timóteus tanítványképzés

Akkreditált missziológiai lelkésztovábbképzést szerveznek 2020. április 20-24. között a balatonszárszói SDG Hotel és Konferenciaközpontban.

Ápr 22. szerda

Nemzetközi Comenius-konferencia

Nemzetközi Comenius-konferencia lesz a Pápai Református Teológiai Akadémián 2020. április 22. és 25. között.

Ápr 30. csütörtök

Kapcsolatépítő házassággondozó kurzus lelkipásztoroknak

Református lelkészeknek és párjaiknak szervez kapcsolatépítő kurzust a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat április 30. és május 2. között a balatonszárszói SDG-hotelben.

Máj 15. péntek

Gyermekvonatok

2020 a nemzeti összetartozás éve, de nemcsak a trianoni békediktátum száz éves évfordulója lesz idén, májusban a „gyermekvonatok" centenáriumára is emlékezünk majd: az első világháború után hatvanezer éhező magyar gyermeket utaztattak néhány hónapra Nyugat-Európába, belga, brit, skandináv, svájci, de leginkább holland családokhoz.

Júl 31. péntek

Jelentkezés egységes lelkészképesítő vizsgára – elhalasztva

Július végéig lehet jelentkezni az őszi egységes lelkészképesítő vizsgára, ugyanez a határidő vonatkozik azokra is, akik honosítanák külföldön megszerzett lelkipásztori végzettségüket, illetve különbözeti vizsgát tennének. Megjelentek a vizsgakövetelmények és a tételsorok, letölthető a jelentkezési lap.

Figyelem: Az Elnökségi Tanács a járvány miatt elhalasztotta a vizsgát. Hamarosan jelentkezünk a részletekkel.

Aug 07. péntek

Nemzetközi homiletikai konferencia Magyarországon

A Magyarországi Református Egyház és a Károli Gáspár Református Egyetem ad otthont a Societas Homiletica 14. nemzetközi konferenciájának 2020. augusztus 7. és 12. között. A nemzetközi homiletikai társaság a prédikálás oktatóit és kutatóit gyűjti egybe a világ minden sarkából, várják a magyar előadók jelentkezését is. Idei konferenciájuk címe: Preaching Toward Truth.

Istent keresem

Lk 20,27–40

„Isten pedig nem a holtak Istene, hanem az élőké.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink