Máj 22. szerda

Zsinati Tanács

Máj 22. szerda

A Református félóra e heti adásából

Milyen a magyar reformátusok egysége? Milyen egy drog és alkoholmentes fesztivál? Miért kell a spirituális zenét kivinni az utcára? Ezekre a kérdésekre is keressük a választ május 22-én, a Református félórában, a Kossuth Rádió hullámhosszán.

Máj 24. péntek

Szeretethíd

Kárpát-medencei református önkéntes napok.

Máj 24. péntek

Református Zenei Fesztivál

Idén tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Református Zenei Fesztivált május negyedik hétvégéjén. A rendezvény négy napja alatt több mint negyven kulturális program várja az érdeklődőket Budapest belvárosában.

Máj 25. szombat

Keresztyén misszió ma

A gyülekezeti élet megújulását segítő missziói impulzusokról tartanak konferenciát és könyvbemutatót május 25-én, szombaton Budapesten.

Máj 26. vasárnap

Mindenki tudja – családi és párkapcsolati filmklub

Családi és párkapcsolati filmklubot szervez a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat 2019. május 26-án 17 órától. Ezúttal a Mindenki tudja (Todos lo saben / Everybody Knows) című, 2018-as spanyol-francia-olasz drámát vetítik.

Máj 26. vasárnap

A Reformátusok Lapja e heti számából

Milyen lesz a jövőre megjelenő új énekeskönyv? Hol ültették el a május 18-i egységnapra készülve az összetartozást jelképező tölgyfát? Hogyan találta meg családja a temesvári Margit nénit több ezernyi református között Debrecenben? A Reformátusok Lapja május 26-i számából megtudhatjuk!

Jún 09. vasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek kitöltetésének ünnepe.

Jún 10. hétfő

Pünkösdhétfő

A Szentlélek kitöltetésének ünnepe.

Jún 29. szombat

Református Énekek

A Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepét, a Református énekek hangversenyt idén már tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Művészetek Palotájában. Jegyek már kaphatók. 

Júl 23. kedd

Csillagpont

Kárpát-medencei református ifjúsági találkozó.

Júl 31. szerda

Jelentkezés egységes lelkészképesítő vizsgára

Július végéig lehet jelentkezni az őszi egységes lelkészképesítő vizsgára, ugyanez a határidő vonatkozik azokra is, akik honosítanák külföldön megszerzett lelkipásztori végzettségüket, illetve különbözeti vizsgát tennének. Megjelentek a vizsgakövetelmények és a tételsorok, letölthető a jelentkezési lap.

Aug 22. csütörtök

Reformátusok Szárszói Konferenciája

Nov 20. szerda

Zsinat

Dec 01. vasárnap

Kárpát-medencei imanap

Dec 11. szerda

Zsinati Tanács

Dec 25. szerda

Karácsony első napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Dec 26. csütörtök

Karácsony második napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió