Szept 21. szombat

Kelenföldi Barokk Esték

Johann Sebastian Bach fuvolaműveit szólaltatja meg Alföldy-Boruss Eszter bécsi fuvolaprofesszor és további neves művészek a Kelenföldi Barokk Esték XX. évadának soron következő hangversenyén.

Szept 21. szombat

Egy úton

Közösségi és családi napot tartanak Pestszentimrén. Budapest XVIII. kerületének különböző egyházai és gyülekezetei által szervezett programnak idén is a pestszentimrei Sportkastély ad otthont szeptember 21-én 9 és 14 óra között.

Szept 21. szombat

Szatmár Határok Nélkül

A Reformátusok Szatmárért Közhasznú Egyesület idén tartja kilencedik református találkozóját szeptember 21-én Nagyecseden.

Szept 22. vasárnap

A Reformátusok Lapja e heti számából

Lehet imádsággal iskolát építeni? Hol lehet megkóstolni a református ízeket? Valóban létezik az úgynevezett jó ember? A Reformátusok Lapja 2019. szeptember 22-i lapszámában sok más érdekes és elgondolkodtató olvasnivaló mellett ezekre a kérdésekre is megtaláljuk a válaszokat.

Szept 24. kedd

Miatyánk a kortárs magyar festészetben - kiállításmegnyitó

„Miatyánk a kortárs magyar festészetben” címmel nyílik kiállítás Kőszegen 2019. szeptember 24-én, kedden. A tárlat arra keresi a választ, hogy a Jézus Krisztustól tanult imádság elmondása közben milyen képi világ jelenik meg az emberi elmében. A kiállítást Steinbach József dunántúli püspök nyitja meg. 

Szept 28. szombat

„Szépen zengjenek hangszereitek"

A Pannonia Reformata Múzeum négy alkalomból álló zenei hangversenysorozatot indít útjára 2019-ben. A különleges akusztikájú pápai református Ótemplom ad otthont a koncerteknek, a hazai zenei élet itthon és külföldön is elismert szólistái lépnek fel itt a következő hónapokban, valamint a városban élő művészek is gazdagítják a programot.

Szept 29. vasárnap

Timóteus tanítványképzés

Ha szeretnél lelkészként csapatban dolgozni és szükséged van képzett gyülekezeti munkatársakra, belső, lelki megújulásra és eszközökre, hogy jól sáfárkodjunk Isten ránk bízott ajándékaival, akkor ez a képzés egy jó lehetőség számodra! Várunk 2019. szeptember 29. és október 4. között Kunhegyesen, a Siolám Gyógyászati és Konferenciaközpontban.

Szept 29. vasárnap

Teremtés hete

Szervezzünk helyi akciókat az idei Teremtés hete – szeptember 29.–október 6. – alkalmából, és osszuk meg másokkal is, mennyi jó dolog történik körülöttünk! Korlátozott számban és jelentkezési sorrendben kisebb összegű támogatást is biztosít az Ökogyülekezeti Mozgalom.

Okt 01. kedd

A reformáció hónapja

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) idén is megszervezi Október a Reformáció Hónapja programsorozatot.

Okt 04. péntek

Református Ízek Találkozója

A bio élelmiszerek és az ökológiai gazdálkodás lesz a második Református Ízek Találkozójának témája. 2019. október 4. és 6. között Hajdúnánás ad otthont egyházunk következő gasztrokulturális eseményének.

Okt 20. vasárnap

Reformációi gálaest

Az Október a reformáció hónapja rendezvénysorozat kiemelt eseményét október 20-án, vasárnap 17 órakor tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban (Budapest VIII., Rákóczi út 21.).

Okt 25. péntek

Újság és Biblia

Budapest ad otthont október 25-26-án a Németországi Református Szövetség (RBD) jubileumi Barth-konferenciájának, amelyen európai református egyházak képviselői a Krisztusról való tanúságtétel politikai felelősségéről tanácskoznak.

Nov 20. szerda

Zsinat

Dec 01. vasárnap

Kárpát-medencei imanap

Dec 11. szerda

Zsinati Tanács

Dec 25. szerda

Karácsony első napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Dec 26. csütörtök

Karácsony második napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió