Aug 15. szerda

Református félóra

Egy egész települést megmozgató református alkotótáborba látogatunk el a Kossuth rádió Református félórájának 2018. augusztus 15-i adásában. Tartsanak velünk!

Aug 16. csütörtök

Kottabemutató a Tahi Egyházzenei Héten

Kiemelt eseménnyel gazdagodik idén az augusztus 13. és 19. között zajló Tahi Egyházzenei Hét. Augusztus 16-án, csütörtök délután 4 órakor mutatják be a Gárdonyi Zoltán kórusműveiből összeállított újabb gyűjteményt.

Aug 16. csütörtök

Éjszakai templomtúra a Virágkarnevál alkalmából

A tavalyi évben a Virágkarnevál hetében óriási sikernek örvendett a Debreceni Református Nagytemplomon megjelenő 3D-s épületvetítés, ezért augusztus 17-19. között ismét megcsodálhatja a közönség, hogyan „mozdul meg” a város ikonikus épülete. A programkínálat idén egy újabb éjszakai ajánlattal bővült: nem csak kívülről, hanem belülről megnézhetjük a templomot sötétedés után!

Aug 17. péntek

„A názáreti Jézus: mítosz vagy valóság?”

A Kálvinista Apologetikai Társaság Jézus személyével kapcsolatban szervez beszélgetést a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának épületében.

Aug 19. vasárnap

Ökumenikus istentisztelet

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának tagegyházai és tagszervezetei ökumenikus hálaadó istentiszteletet tartanak államalapításunk és ezer éves történelmünk ünneplésének részeként, az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén.

Aug 21. kedd

Nagykőrösön ülésezik a Doktorok Kollégiuma

Megkezdődött a regisztráció a Doktorok Kollégiumának 2018. évi ülésére, egyházunk tudományos testülete 2018. augusztus 21–22. között Nagykőrösön tartja következő tanácskozását.

Aug 23. csütörtök

Reformátusok Szárszói Konferenciája

Újra megnyitja kapuit a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A helyszín a mára már fogalommá vált balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ, ahol 2018. augusztus 23–26. között várják a külső-belső migráció iránt érdeklődőket.

Szept 21. péntek

Generális Konvent elnökségi ülés

Szept 22. szombat

Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat évnyitója

Ebben az évben a Komárom-Esztergom megyei Tatán rendezik meg a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) évnyitóját.

Szept 30. vasárnap

Teremtés hete

A közösség témáját járja körül ezúttal a Teremtés hete, amit idén szeptember 30. és október 7. között ünnepelünk.

Nov 15. csütörtök

Generális Konvent elnökségi ülés

Nov 21. szerda

Zsinati ülés

Dec 12. szerda

Zsinati Tanács ülése

Dec 25. kedd

Karácsony első napja

Dec 26. szerda

Karácsony második napja

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió