Febr 22. péntek

Jótékonysági koncert a Ráday Kollégiumért

Jótékonysági koncertet szervez a leégett Ráday Kollégium javára a Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány. A református felsőoktatási kollégium január közepén égett le, miután kamaszok gyújtogattak a kollégium tövében. A koncerten támogatójegyek vásárolhatók, amelyből a kollégium diákjait, valamint a tűzben elhunyt négygyermekes édesapa családját támogatják.

Febr 23. szombat

Budabál 2019

A felvidéki Oroszka templomépítő gyülekezetéért báloznak idén a budai református gyülekezet tagjai február 23-án, szombaton.

Febr 23. szombat

Az Albinoni Kamarazenekar jótékonysági hangversenye

Az Albinoni Kamarazenekar a Magyar Örökség-díjas Budapesti Kórussal közösen jótékonysági hangversenyt ad a Ráday utcai kollégium leégésekor elhunyt Farkas Zoltán családjának javára február 23-án, szombaton este 7-kor a Budapest-fasori református templomban
(1071 Budapest, Városligeti fasor 5.).

Febr 23. szombat

Teremtésvédelmi és a környezetvédő mozgalmak találkozója

A globális ökológiai válság egyre több embert és közösséget ébreszt rá arra, hogy alapvetően át kell gondolnunk emberi és társadalmi viszonyainkat. Az ökológiai gondolat a magyar egyházakon belül is él. Emellett a környezetvédő civil szervezetekben is sok keresztény tevékenykedik. Számukra biztosít találkozási felületet a református Ökogyülekezeti Mozgalom programja.

Febr 23. szombat

Budapesti Református Mérnöktalálkozó

Találkozóra hívják a budapesti és a főváros környéki református gyülekezetekhez tartozó mérnököket, érdeklődő munkatársaikat és a mérnökhallgatókat.

Febr 24. vasárnap

A Reformátusok Lapja e heti számából

A Reformátusok Lapja február 24-i számában beszámolót olvashatnak Fekete Károly tiszántúli püspök indiai látogatásáról, és bepillantást engedünk a Dizseri Tamás Szeretetszolgálati Díj idei átadó ünnepségébe.

Febr 27. szerda

„Az a Hang" – jótékonysági koncert

Az este, amikor találkozik egymással Bach, Zorán, Chopin, Beethoven, Louis Armstrong és még sokan mások.

Márc 01. péntek

Nemzetközi teológuskonferencia

A Doktoranduszok Országos Szövetségének Hittudományi Osztálya idén is meghirdeti nemzetközi szimpóziumát, mely immár kilencedik a sorban. A Fiatal Kutatók és Doktoranduszok IX. Nemzetközi Teológuskonferenciája 2019. március 1-3. közt várja résztvevőit Nyíregyházán, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

Márc 01. péntek

Hetedjére is BORUM

A Református Gasztrokulturális Programok részeként idén is megszervezik a Kárpát-medencei református szőlészek és borászok fórumát, ezúttal március első hétvégéjén, Cserépfalun.

Márc 03. vasárnap

Fantomszál – családi és párkapcsolati filmklub

Családi és párkapcsolati filmklubot szervez a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat 2019. március 3-án, vasárnap 16:00-kor Budapesten (Kálvin tér 8., 2. épület fszt. 6.).

Márc 16. szombat

Zenei hangversenysorozat a Pannonia Reformata Múzeumban

Szépen zengjenek hangszereitek címmel zenei hangversenysorozatot szervez a pápai Pannonia Reformata Múzeum. A különleges akusztikájú Református Ótemplom ad otthont a koncerteknek, a hazai zenei élet itthon és külföldön is elismert szólistái lépnek fel itt a következő hónapokban, valamint a városban élő művészek is gazdagítják a programot.

Márc 17. vasárnap

Cigánymissziós lelkésztovábbképzés

Az Országos Református Cigánymisszió várja a cigánymisszióban szolgáló, vagy az iránt érdeklődő lelkészeket és munkatársakat idei továbbképzésére, melyet március 17. és 20. között szervez a berekfürdői Megbékélés Házában.

Márc 27. szerda

Házasság szeminárium gyülekezeti tagoknak

A Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat házasság és család témájú sorozatot indít gyülekezeti tagoknak és érdeklődőknek 2019. március 27-én, szerdán 18.00 órától.

Ápr 10. szerda

Zsinat

Ápr 19. péntek

Nagypéntek

Jézus Krisztus kereszthalálának emléknapja.

Ápr 21. vasárnap

Húsvétvasárnap

Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe.

Ápr 22. hétfő

Húsvéthétfő

Jézus Krisztus feltámadásának ünnepe.

Ápr 30. kedd

A házasság új megvilágításban

Lelkészeknek és párjaiknak szervez kapcsolatépítő kurzust a Gyökössy Endre lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat április 30. és május 2. között balatonszárszói SDG-hotelben.

Máj 08. szerda

Zsinati Tanács

Máj 18. szombat

Hálaadás az egység 10 évéért

Tíz éve annak, hogy 2009. május 22-én újra egyesült a Magyar Református Egyház. A Kárpát-medencei reformátusok többek között egynapos fesztivállal tervezik megünnepelni az évfordulót 2019. május 18-án az egység kimondásának egykori helyszínén, Debrecenben. 

Máj 24. péntek

Szeretethíd

Kárpát-medencei református önkéntes napok.

Máj 24. péntek

Református Zenei Fesztivál

Jún 09. vasárnap

Pünkösdvasárnap

A Szentlélek kitöltetésének ünnepe.

Jún 10. hétfő

Pünkösdhétfő

A Szentlélek kitöltetésének ünnepe.

Júl 23. kedd

Csillagpont

Kárpát-medencei református ifjúsági találkozó.

Aug 22. csütörtök

Reformátusok Szárszói Konferenciája

Nov 20. szerda

Zsinat

Dec 01. vasárnap

Kárpát-medencei imanap

Dec 11. szerda

Zsinati Tanács

Dec 25. szerda

Karácsony első napja

Jézus Krisztus születésének ünnepe.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió