Máj 29. hétfő

Egyéni életutak és a reformáció- Mező Misi

A reformáció 500 éves jubileumának alkalmából a Reformáció Emlékbizottság egy több részes kisfilm- és kerekasztalbeszélgetés- sorozatot indít, melynek első alkalmán, május 29-én Mező Misi, a Magna Cum Laude frontembere mesél a mindennapokban megélt protestáns meggyőződés erejéről.

Máj 30. kedd

Con Spirito Egyházzenei Fesztivál

Hagyományaihoz híven a Filharmónia Magyarország idén is megrendezi egyházzenei rendezvénysorozatát május 30. és június 5. között.

Máj 30. kedd

Nyílt nap a Ráckeresztúri Otthonban

A Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Drogterápiás Otthona 30 éves jubileumi Nyílt napját tartja május 30-én 9.30 – 15.00 között.

Jún 01. csütörtök

Pünkösdi Zenés Vigília

Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) idén is megszervezi pünkösdi zenés vigíliáját.

Jún 01. csütörtök

Sepsi Enikő legújabb kötetének könyvbemutatója

Sepsi Enikő Kép, jelenlét, kenózis a kortárs francia költészetben és Valère Novarina színházában c. kötetének bemutatója lesz június 1-jén 17 órakor Budapesten.

Jún 05. hétfő

Rádiós istentisztelet

Június 5-én református istentiszteletet hallhatnak a Kossuth rádióban.

Jún 05. hétfő

Pünkösdi bibliaolvasás

Nyilvános pünkösdi bibliaolvasásra, orgonakoncertre és ökumenikus istentiszteletre hívogat a Magyar Bibliatársulat Alapítvány június 5-én, pünkösdhétfőn 14 órától.

Jún 10. szombat

Kelenföldi Barokk esték

A Kelenföldi Barokk Esték következő hangversenyét június 10-én 17 órakor tartják.

Jún 18. vasárnap

Rádiós istentisztelet

Június 21-én református istentiszteletet hallhatnak a Kossuth rádióban.

Jún 19. hétfő

Ökumenikus lelkészi és munkatársi missziói konferencia

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának Missziói Bizottsága 2017-ben is megszervezi szokásos lelkészi és munkatársi missziói konferenciáját.

Jún 23. péntek

Képzés a drogmisszió önkénteseinek

Református drogmisszió intézményeiben szolgáló önkénteseknek és leendő önkénteseinek képzést szervez a Válaszút Drogkonzultációs Iroda, és a Drogterápiás Otthon és Drogprevenciós Szolgálat, melynek keretében a résztvevők a drogmisszió szemléletével és eszköztárával ismerkedhetnek meg.

Júl 01. szombat

Református Énekek XVI.

Református zsoltárok, dicséretek és kórusművek hangzanak el a Kárpát-medencei Egyesített Református Kórus hangversenyén július 1-én a Művészetek Palotájában. A XVI. Református Énekek hangversenyt 19.30 órakor rendezik meg a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

 

Júl 15. szombat

"Legyenek mindnyájan egy" - Ökumenikus zarándoklat az egyházak megbékéléséért

A reformáció 500 éves ünnepségsorozatához, rendezvényeihez egy rendhagyó alkalom társul. Ökumenikus zarándoklatot szervez a Szent Lukács Dékánia, a Szent Mauriciusz Monostor (Bakonybél), a Pápai Református Egyházközség és az Evangélikus Hittudományi Egyetem július 15-21. között, kifejezetten azzal a céllal, hogy a történelmi felekezetek megbékéléséért, egymás felé közeledéséért imádkozzanak.

Júl 16. vasárnap

Kántorképző tanfolyam

A Dunamelléki Református Egyházkerület Kántorképző és Kántortovábbképző Tanfolyamot rendez 2017. július 16-tól augusztus 4-ig Budapesten, a Baár-Madas Református Gimnázium, Általános Iskola és Kollégium épületében (1022 Budapest, Lorántffy Zsuzsanna u. 3.).

Júl 23. vasárnap

Rádiós istentisztelet

Július 23-án református istentiszteletet hallhatnak a Kossuth rádióban.

Júl 24. hétfő

Crescendo Nyári Akadémia

2017. július 24. és augusztus 7. között immáron 14. alkalommal rendezik meg kéthetes nyári művészeti kurzust Tokaj. A Crescendo Nyári Akadémia kiváló lehetőséget biztosít az elmélyült munkára az előadó-művészet területén, valamint segít a szakmai megmérettetésekre való felkészülésben.

Júl 25. kedd

Csillagpont

A Kárpát-medencei méretűvé nőtt református ifjúsági találkozó idei témája a reformáció

Aug 24. csütörtök

Szárszói Értelmiségi Konferencia

Augusztus 24. és 27. között tartják meg a szárszói református értelmiségi konferenciát. 

Szept 16. szombat

Idén is Ars Sacra Fesztivál

Szeptember 16 és 24. között kilencedik alkalommal szervezik meg az Ars Sacra Fesztivált, melynek első napja, szeptember 16., a Nyitott templomok napja.

Okt 06. péntek

GLS Nemzetközi Vezetői Konferencia

GLS Nemzetközi Vezetői Konferenciát rendeznek október 6-7. között a MOM Kulturális Központban.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió