Okt 15. hétfő

Világháborús megemlékezés

Az I. világháború végének századik évfordulójára emlékeznek a Debreceni Református Kollégiumban október 15-én, hétfőn 15.30 órától.

Okt 18. csütörtök

Bemutatkozik a Református Tananyagtár

Szeretnénk minél több pedagógussal megismertetni a fejlesztést, és persze kipróbálni gyakorlatban is az elkészült anyagokat, ezért 2018. decemberig havonta egy-egy iskolába szervezünk bemutató látogatást, ahova pedagógusokat, intézményvezetőket várunk. A látogatás során a bemutató órák és azok tapasztalatainak megbeszélése mellett a Református Tananyagtár használatába is bevezetnénk az érdeklődőket, emellett lehetőség nyílik eszmecserére a református tananyagfejlesztés irányairól, a digitális pedagógia kihívásairól, örömeiről.

Okt 20. szombat

Barokk esték októberben

Soós Gábor orgonaművész ad elő a Kelenföldi Barokk Esték következő hangversenyén, 2018. október 20-án, szombaton 17.00 órakor a kelenföldi református templomban.

Okt 21. vasárnap

Reformációi gálaest

Az Október a Reformáció hónapja rendezvénysorozat egyik központi rendezvényét október 21-én, vasárnap 17 órakor tartják az Uránia Nemzeti Filmszínházban (Budapest VIII., Rákóczi út 21.).

Okt 24. szerda

„Jézussal találkozott, aki mást várt tőle”

Evangelizációs alkalmakat tartanak a budapesti Kálvin János Református Idősek Otthonában október 24-től 26-ig.

Okt 24. szerda

25 éves a Károli

Ünnepélyes keretek között emlékeznek meg a Károli Gáspár Református Egyetem alapításának 25. évfordulójáról október 24-én, szerdán.

Okt 25. csütörtök

A Nyilas Misi ösztöndíjasokért zenél Ábrahám Márta együttese

A Nyilas Misi Ösztöndíjprogramot támogathatjuk, ha ellátogatunk az Ábrahám Márta és az Ábrahám Consort jótékonysági koncertjére.

Okt 25. csütörtök

HIT 2018

Hagyomány, identitás, történelem: októberben ismét nagyszabású, a reformátusságot bemutató konferenciát szervez a Károli Gáspár Református Egyetem Hittudományi Karának Egyháztörténeti Tanszéke, Babes-Bolyai Tudományegyetem Református Tanárképző Kara és a Református Közéleti és Kulturális Alapítvány.

Okt 26. péntek

Országos Cigánymissziós Konferencia

Értékek a spiritualiásban, a családban, a személyes életutakban címmel rendez konferenciát az Országos Református Cigánymisszió október 26. és 28. között Berekfürdőn.

Nov 03. szombat

Kárpát-medencei magyarok zenéje

A Kárpát-medencei Magyarok Zenéje koncertsorozat idén is körbejárja a Kárpát-medence határon túli magyarlakta területeit, és november 3-án (szombaton) 17 órakor gálakoncerttel zárul a Pesti Vigadó dísztermében.

Nov 07. szerda

Így jöttem

Udvaros Dorottya a debreceni Zenés esték következő vendége.

Nov 14. szerda

Iskolatúra

2018 szeptemberétől rendezvénysorozat indul „Iskolatúra” címmel, amely lehetőséget ad a református intézmények számára, hogy számot adjanak a náluk folyó – a református többlet szempontjából kiemelkedő – szakmai munkáról. A program célja, hogy az intézmények közötti tudásmegosztást, kapcsolatrendszert erősítsük, lássuk egymás jó gyakorlatait, innovációit.

Nov 15. csütörtök

Generális Konvent elnökségi ülés

Nov 16. péntek

A bibliai integráció a természettudományos oktatásban

A tavalyihoz hasonlóan ismét Miskolcon, a Lévay József Református Gimnázium és Diákotthonban tartják a Református Tananyagfejlesztő Csoport országos konferenciáját és jó gyakorlat börzéjét. amelynek fókuszába idén november 16-án és 17-én a természettudományos oktatás kerül.

Nov 21. szerda

Zsinati ülés

Dec 04. kedd

Advent előtti csend lelkészeknek

Az az imádság, amely közel hoz bennünket Istenhez, nem sok szóból áll, hanem Isten előtti csendből – református lelkigyakorlatot szervez a Missziói Iroda a Zsinati Missziói Bizottság támogatásával.

Dec 12. szerda

Zsinati Tanács ülése

Dec 25. kedd

Karácsony első napja

Dec 26. szerda

Karácsony második napja

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió