Átfogó megállapodás

2017. október 04., címkék: állam-egyház, orbán viktor

Aláírták az állam és a református egyház közötti megállapodást a Magyar Kormány és a Magyarországi Református Egyház képviselői szerdán reggel. A dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök, valamint Bogárdi Szabó István püspök és Huszár Pál, az egyház Zsinatának lelkészi, valamint világi elnöke látta el kézjegyével.

Gyümölcsfák a papkertben

2011. szeptember 06., címkék: teremtésvédelem, ökumenikus, állam-egyház

Természeti örökségünk óvása, természeti értékinek megőrzése és gyarapítása erkölcsi kötelességünk – áll a „Gyümölcsfák a papkertben” című megállapodásban, amelyet szeptember 5-én írt alá többek között Bölcskei Gusztáv püspök, a református egyház zsinatának lelkészi elnöke, Gáncs Péter, az evangélikus egyház elnök-püspöke, illetve a kezdeményező, a Jövő Nemzedékek Országgyűlési Biztosa, Fülöp Sándor.

Tájékoztató a közfoglalkoztatásokhoz nyújtható támogatásokról

2011. február 22., címkék: állam-egyház, kapcsolatok

2011. január 1-jén lépett hatályba a közfoglalkoztatásról szóló fenti számú kormányrendelet, amelynek egyik célja a közfoglalkoztatás egységes rendszerének a létrehozása a munkanélküliség csökkentése érdekében, másrészt az egyházi szolgálat segítése állami eszközökkel.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink