Hajtson a föld gyümölcsfát!

2014. január 02., címkék: telkibánya, ökogyülekezeti tanács, gyümölcsfák a papkertben

A telkibányai gyülekezetbe is jutott a Kárpát-medencében őshonos gyümölcsfákból, melyek telepítéséről 2011-ben született megállapodás az állam valamint a történelmi egyházak között. Szalay László Pál beszámolója az azóta történtekről.

Erdei iskola az egyházi oktatásban

2013. július 09., címkék: erdei iskola, református oktatás, ökogyülekezet, ökogyülekezeti tanács, teremtésvédelem

Jövő tavasszal kifejezetten az egyházi intézmények pedagógusainak, erdei iskolát üzemeltető munkatársainak szerveznek hatvan órás akkreditált képzést – erről állapodott meg az MRE Ökogyülekezeti Tanácsa és az Erdei Iskola Egyesület.

Ökogyülekezeti cím

2013. július 08., címkék: ökogyülekezet, Pályázat, pályázat, ökogyülekezeti tanács, teremtésvédelem

Az ökogyülekezeti címre olyan gyülekezetek, egyházi közösségek, és intézmények jelentkezhetnek, akik önkéntes működésükkel, szemléletükkel aktívan tesznek a teremtett világ megóvásáért.

Országos Teremtésvédelmi Verseny

2013. március 19., címkék: Pályázat, pályázat, ökogyülekezeti tanács, ifi

Tizenhat-tizennyolc év közötti fiataloknak hirdetett teremtésvédelmi vetélkedőt az evangélikus és a református egyház.

Nézzétek az ég madarait!

2012. december 12., címkék: reformátusok lapja, pályázat, ökogyülekezeti tanács, Pályázat

Fotópályázat az ég madarainak védelmében.

Díjak és beszámolók napja

2012. november 16., címkék: múltfeltárás, zsinat, xiii. zsinati ciklus 11. ülés, ökogyülekezeti tanács, református cigánymissziós tanács, énekeskönyvi bizottság (zsinat), összefoglaló

Átadták a zsinati alapítású díjakat és számos beszámolót hallgattak meg a bizottságokban folyó munkáról a XIII. zsinati ciklus 11. ülésének utolsó, pénteki napján.

Jól élni a Teremtőtől kapott mandátummal

2012. október 04., címkék: ökogyülekezet, teremtés hete, ökogyülekezeti tanács

Évente legalább egyszer szabadtéri alkalmat tartanak, tagjaik az istentisztelet részeként rendszeresen imádkoznak a teremtett világ megőrzéséért, előnyben részesítik az újrahasznosított papírt és az elektronikus levelezést, csökkentik a közösségi rendezvényeken az eldobható műanyagok használatát, illetve törekszenek a természetes génbank megőrzésére – többek között ezek az ökogyülekezetek jellemzői. A Teremtés Hete alkalmából Ökogyülekezeti címeket és díjakat adtak át.

Reformátusok a teremtett világért

2012. augusztus 07., címkék: reformátusok lapja, teremtés hete, ökogyülekezeti tanács, teremtésvédelem, egyháztáji

Az egyházi világszervezetek és a nyugati egyházak évtizedek óta rendszeresen kifejezik a teremtett világért érzett aggodalmukat. Felelősségük tudatában számos olyan programot is elindítottak, amelyek közösségeik ökológiai lábnyomának csökkentésére és a környezettudatos életmód népszerűsítésére törekednek. A magyarországi egyházak ezen a területen jelentős lemaradásban vannak, de az elmúlt években elkezdték ledolgozni több évtizedes hátrányukat.

A klímaváltozás és a keresztyének

2012. április 28., címkék: skót egyház, ökogyülekezet, ökogyülekezeti tanács

A keresztyének tehetnek az éghajlatváltozásról? Mit tehetnek a keresztyének az éghajlatváltozásért? Ilyen és hasonló kérdések vetődtek fel Az ég hajlata című, az Ökogyülekezeti Tanács által szervezett konferencián, melyen a Skót Egyház ökogyülekezeteivel is megismerkedhetett a közönség.

Istent keresem

2Tim 2,14–18

„Igyekezz kipróbált emberként megállni Isten előtt...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →