Ökumenikus üzenet húsvétra

2018. március 27., címkék: húsvéti körlevél, húsvét, ökumenikus tanács (meöt), nyilatkozat

„Húsvét ünneplése esztendőről esztendőre arról tanúskodik, hogy Isten az élet oldalán áll. Egyházára bízta azt a hírt, hogy a keresztre feszített Jézus harmadnapon feltámadt" – közös húsvéti üzenetet fogalmazott meg a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa.

Az egyház szilárd alap

2017. december 08., címkék: ökumenikus tanács (meöt), közgyűlés

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) december 6-án. Az alkalmon előadást tartott Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára és elfogadták a 2018. évi költségvetést.

Az egyház (gyülekezet) mint missziós közösség

2017. július 11., címkék: konferencia, ökumenikus tanács (meöt)

Ezzel a cimmel rendezték meg a révfülöpi Ordass Lajos Evangélikus Oktatási Központban a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) idei lelkipásztori konferenciáját, közel ötven fő részvételével.

A pünkösdiekhez látogatott a Theologiai Szemle

2017. május 19., címkék: Theologiai Szemle, ökumenikus tanács (meöt), theológiai szemle, pünkösdi egyház, theologiai szemle

A Theologiai Szemle szerkesztőbizottsága a Pünkösdi Teológiai Főiskolán tartotta legutóbbi kihelyezett bizottsági ülését.

Örvendezzen Isten népe!

2017. április 14., címkék: ökumenikus tanács (meöt), körlevél, húsvét

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közös húsvéti üzenete.

Újraválasztották a MEÖT elnökét és főtitkárát

2016. december 08., címkék: ökumenikus tanács (meöt), steinbach józsef

Tisztújításra került sor a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) december 7-én megtartott éves közgyűlésén. A következő öt éves ciklusra Steinbach József református püspököt választották újra a szervezet elnökévé, és Fischl Vilmos evangélikus lelkészt főtitkárrá.

Engedni a Lélek hívásának

2016. október 31., címkék: huszár pál, ökumenikus tanács (meöt), reformáció, steinbach józsef

Együtt emlékeztek a reformációra Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) tagegyházai október 30-án és 31-én Budapesten: hálát adtak a reformáció tüzében megtisztított egyházért, sákramentumokért, a nemzeti nyelvű igehirdetésért, Bibliáért és oktatásért is.

Szombaton kezdődik a reformáció hónapja

2016. szeptember 30., címkék: ökumenikus tanács (meöt), október a reformáció hónapja, Október a Reformáció hónapja, Reformáció hónapja, reformáció hónapja

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) hagyományos rendezvénysorozatának idei mottója: „Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek."

Imádságra hív a MEÖT az európai keresztyénségért

2016. szeptember 10., címkék: felhívás, imádság, ökumenikus tanács (meöt)

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának (MEÖT) Elnöksége arra buzdítja a tagegyházak gyülekezeteit, hogy templomaikban, istentiszteleteiken imádkozzanak magyar hazánk és Európa keresztyénségének megmaradásáért és megújulásáért.

Híd a hétköznapok és az ünnep között

2016. augusztus 20., címkék: augusztus 20., gáncs péter, ökumenikus tanács (meöt), bogárdi szabó istván, steinbach józsef

Az államalapítás ünnepének előestéjén ökumenikus könyörgést szervezett nemzetünkért a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) a Budai Református Egyházközség templomában.

„Ahogyan engem küldött az Atya..."

2016. június 29., címkék: ökumenikus tanács (meöt), lelkész konferenica

Révfülöp adott otthon az idei ökumenikus lelkész- és munkatársképző konferenciának, melyet minden évben a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa Missziói és Evangelizációs Bizottsága szervez. Szabóné Papp Klára metodista lelkész beszámolója a június 20-24. között lezajlott eseményről.

A szembenállástól a közösségig

2016. május 31., címkék: szűcs ferenc, ökumenikus tanács (meöt)

Ha valamely területen már kialakult az egység, ragaszkodnunk kell annak megtartásához, ugyanakkor még sok beszélgetésre van szükség egymás jobb megismeréséhez – vélekedtek a katolikus és a protestáns egyházak képviselői a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa által az ökumenikus útkeresésről rendezett május 25-i budapesti beszélgetésen. Az eszmecserét A szembenállástól a közösségig – evangélikus–katolikus közös megemlékezés a reformációról 2017-ben című kötet magyar fordításának megjelenése indokolta. A dokumentumot a Lutheránus Világszövetség és a Keresztény Egység Előmozdításának Pápai Tanácsa fogadta el még 2013-ban.

Felebarátként vagy terroristaként tekintünk a bevándorlókra?

2016. május 28., címkék: ökumenikus tanács (meöt), migráció

Lehet-e napjainkban, a politikailag erőteljes érdekviszonyok mellett megfogalmazott nézetek között valós párbeszéd? Felebarátként vagy terroristaként tekintünk-e a bevándorlókra? Mi is jövevények vagyunk? És mit mond a Szentírás? A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) szervezte konferencián az előadók többek között ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat és az abból adódó további gondolatokat.

Megtapasztalható-e ma is a pünkösdi csoda?

2016. május 15., címkék: fischl vilmos, ökumenikus tanács (meöt), pünkösd, ifi

Dicsőítés, taizéi imaóra, közösség, Café El Mondo – ezekkel a szavakkal lehetne jellemezni a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) május 12-i zenés pünkösdi ifjúsági vigíliáját, melyen megélhettük, hogy a sokszínűségünkben Isten ma is összeköt bennünket a Szentlélek által.

Húsvéti üzenet

2016. március 24., címkék: nyilatkozat, katolikus püspöki konferencia (mkpk), ökumenikus tanács (meöt), húsvét

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsának és a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia közös húsvéti üzenete.

Segélyszállítmányt készítenek elő Ukrajnának

2016. január 19., címkék: kárpátalja, Kárpátalja, mrsz, ökumenikus tanács (meöt), karitatív tanács

A Karitatív Tanács humanitárius segélyszállítmányt készít elő a kárpátaljai magyarság és Ukrajna számára, ahhoz pénteken és szombaton várják a lakosság pénzadományait a CBA, a Tesco, a Lidl, az Auchan és a Spar áruházaiban – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár január 18-án.

Tartalmas évről számoltak be

2015. december 07., címkék: ökumenikus tanács (meöt), huszár pál

Megtartotta éves rendes közgyűlését a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) december 3-án. Egyházunkat Huszár Pál, a Zsinat világi elnöke képviselte a tanácskozáson.

Keressük Isten szándékát az életünkkel!

2015. augusztus 20., címkék: papp jános, ökumenikus tanács (meöt), augusztus 20.

Egyházi és állami vezetők, valamint különböző felekezetű hívek gyűltek össze augusztus 19-én este Budapesten, hogy a magyar nemzetért könyörögjenek és hálát adjanak Isten megtartó kegyelméért. A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) hagyományosan ökumenikus istentiszteletet rendez az államalapítás ünnepének előestéjén, melynek idén is a Budai Református Egyházközség temploma adott otthont.

Az európai keresztyénség megízetlenült?

2015. július 01., címkék: lelkész konferenica, ökumenikus tanács (meöt)

Meghökkentő beszámolót hallgattunk egy világot járó missziológus professzortól Révfülöpön. Az már önmagában hírértékű, ha Európában olyan helyen jön létre gyülekezet, ahol eddig nem volt. Ennél is különösebb, ha a gyülekezet nagy része korábbi muszlimokból áll. Olyan németországi településen született ez a gyülekezet, ahol a lakosság nyolcvan százaléka muszlim, ahol az elmúlt években keresztyén templomok zártak be, gyülekezetek szűntek meg.

Vallásközi dialógus a MEÖT-ben

2015. május 09., címkék: ökumenikus tanács (meöt)

Sulok Zoltán Szabolcs, a Magyarországi Muszlimok Egyházának (MME) elnöke tartott előadást a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) Vallásközi Dialógus Bizottságának május 4-i ülésén, miután a bizottság tagjai az elmúlt években kétszer is jártak a Magyarországi Muszlimok Egyházánál.

Istent keresem

3Móz 7,22–38

„Azután így beszélt Mózeshez az Úr: Mondd meg Izráel fiainak:...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →