Keresztyéni lelkülettel

2012. június 14., címkék: 20 éves oktatás, reformátusok lapja, interjú, kálmán attila

„Egyik nap középiskolai tanár, másik nap a miniszter első helyettese voltam" – fogalmaz Kálmán Attila, aki dunántúli főgondnokként egyházát, oktatási államtitkárként a kormányt képviselte a kilencvenes évek elején a református iskolarendszer újraindításakor. A Tatai Református Gimnázium címzetes igazgatója fontosnak tartja, hogy a református intézményekben tanulók bekapcsolódjanak a gyülekezetekbe. Az idei tanévzáráskor a húsz évvel ezelőtti újrakezdésre tekintünk vissza.

Emlékérem a református oktatás húsz évvel ezelőtti újraindulása alkalmából

2012. június 05., címkék: 20 éves oktatás, református oktatás, érem

A református oktatás húsz évvel ezelőtti újraindítására emlékező, június 2-án a debreceni Nagytemplomban megtartott hálaadó istentiszteleten a református iskolarendszer megalkotásában játszott szerepért ezüst emlékérmet adományoztak többeknek.

A szellemiség kihat a diákokra

2012. június 04., címkék: 20 éves oktatás, református okatás, körkép

A református oktatás újraindulása évfordulójának alkalmából szervezett hálaadó istentisztelet után néhány ünneplőt arról kérdeztünk, miként vett részt a húsz évvel ezelőtti folyamatokban, és milyennek látja az egyházi oktatás ügyét és jövőjét.

A lelkületétől válik egy iskola reformátussá

2012. június 04., címkék: 20 éves oktatás, debreceni nagytemplom, református oktatás

A református iskolák húsz éves évfordulóját ünnepelték Debrecenben. Néhány évtizednyi történelmi kényszerhelyzet után a Magyarországi Református Egyház, a többi történelmi vallásfelekezettel együtt lehetőséget kapott arra, hogy újra megteremtse és kiépítse széleskörű oktatási rendszerét, iskolahálózatát.

Istent keresem

1Thessz 2,1–12

„...a mi Istenünktől bátorságot kaptunk arra, hogy nyíltan hirdessük nektek Isten evangéliumát...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →