A végére már sztárallűrjeik lettek

2011. május 18., címkék: kampány, Egyszázalék 2011, Szeretethíd, szeretethíd

„Befogadtak minket, ami nagyon jó érzés volt" – mondja Bandi, a Szeretethíd-film film forgatásáról az alkotás egyik főszereplője, akit a Színesvilág református napköziben látogattunk meg és vele, illetve Loui-val, a másik szereplővel beszélgettünk élményeikről.

Személyes ügy lett ez a film

2011. május 17., címkék: kampány, Egyszázalék 2011, Szeretethíd, szeretethíd

Az emberek nagy részének fogalma sincs, hogy mihez kezdjen az életével. Engem ez a film ilyen szempontból nagyon rendbe tett. Visszakaptam önmagam, úgy ahogyan azt sosem gondoltam volna – vallja Ötvös András, a Katona József Színház tagja, a Szeretethíd felvezetőjeként készült, Legyetek felkiáltójellé! című kampányfilm főszereplője.

Válasz vagy folytatás? - újabb református reklámfilm készül

2011. május 10., címkék: Szeretethíd, kampány, szeretethíd, Egyszázalék 2011

Az egyszázalékos kampányidőszak végéhez közeledve és a Szeretethíd alkalmából újabb református reklámfilm készül, amely felhasználja az első kampányfilm meghökkentő képi világát, mégis válasz lesz arra.

Ahol a fejlesztés hagyomány – bemutatófilm a mobilalkalmazásról

2011. május 05., címkék: Egyszázalék 2011

Az az egyház életét és társadalmi szolgálatát bemutató, kifejezetten a mobilfelületekre szánt képes prezentációt mutatja be az alkotás.

Elsődleges társadalmi küldetésünk a demokrácia gyakorlása

2011. május 02., címkék: teológia, Egyszázalék 2011, ódor balázs

„Nagy bátorság kell ahhoz, hogy végiggondoljuk akár csak a ’gyülekezeteiben él az egyház’ kifejezés következményeit a fennálló egyházszervezetre nézve" – állítja Ódor Balázs a Zsinati Hivatal külügyi irodavezetője.

Régen nem beszéltünk ennyit reformátusságunkról

2011. április 20., címkék: Egyszázalék 2011

 Sok kritika megfogalmazódott az egyszázalékos kampányról tartott szakmai fórumon, a megszólalók többsége mégis kiállt a koncepció mellett.

Infografikán a református egyszázalékos javaslatok

2011. április 06., címkék: Egyszázalék 2011

Elindult a közegyházi református egyszázalékos kampány új internetes oldala. Megtalálhatóak a kampány filmjei, bemutatjuk az egyház szerteágazó társdalmi szolgálatát, és látványos megoldások szemléltetik a felajánlási rendszer megváltoztatására tett református javaslatokat.

Egyszázalék: szemléletváltásra van szükség

2011. április 06., címkék: Egyszázalék 2011

Át kell gondolni, hogyan lehet egyszerűbbé és átláthatóbbá tenni az egyszázalékos felajánlási rendszert, mert a jelenlegi mechanizmus nehézkes és gyakran változik – jelentette ki Bölcskei Gusztáv, a Zsinat lelkészi elnöke a Magyarországi Református Egyház idei egyszázalékos kampánya kapcsán.

Felkavarta a közvéleményt

2011. március 28., címkék: ökumene, Ökumené, ökumené, Egyszázalék 2011

Pozitív egyházkép hiánya vagy éppen az egyházra egyáltalán nem figyelők tökéletes megszólítása? – vélemények a közegyházi kampányról a Facebookon.

Dicséretes küldetés, újítás, tévedés

2011. március 25., címkék: Egyszázalék 2011

Szabó István, dunamelléki püspök szerint senkit nem ösztönöz a közegyházi kampány, sokan üdvözölték, hogy a film szakít a megszokott képi világgal. Sajtóvisszhang.

Mire költjük?

2011. március 25., címkék: Egyszázalék 2011

Szemléletes összefoglaló a Magyarországi Református Egyház tevékenységéről és szerteágazó társadalmi szolgálatáról – nem csak egyháztagoknak.

Ha az egyház önmaga nem tud működni, akkor működtetni sem tud

2011. március 23., címkék: bölcskei gusztáv, Egyszázalék 2011

Hogyan jutnak el a felajánlott szja-egyszázalékok az adózótól az egyházig? Hogyan, mire használja fel a református egyház az így kapott adományokat?

Nemzetünk erősödésében és társadalmunk gyógyulásában segít a Kontrasztkiállítás

2010. szeptember 16., címkék: nyíregyháza, kontrasztkiállítás, Háttér, Egyszázalék 2011

Kisvárda és Debrecen után Nyíregyházán is megnyílt a református egyház és a rendőrség közös ifjúság- és családmentő tárlata, amelyen multimédiás eszközökkel mutatják be a fiatalokat érintő problémákat: a kábítószer, az abortusz, a családon belüli erőszak, az öngyilkosság, a válások és a globális pénzhatalom kérdéseit.

A reptéri lelkész utolsó repülése

2010. szeptember 10., címkék: repülőtéri misszió, Egyszázalék 2011, svájci protestáns egyházak, Nagyvilág

A világhírű és nagy forgalmú zürich-kloteni repülőtér református lelkésze 25 év óta Walter Meier. Az 58 éves lelkigondozó most nyugdíjazás előtt áll.

Istent keresem

Lk 8,26–39

„Térj haza, és beszéld el, mit tett veled az Isten.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink