Közös európai felelősségvállalást sürget a görög ortodox egyház feje menekültügyben

2016. április 11., címkék: görög ortodox egyház, egyházak világtanácsa (wcc), egyházak világtanácsa (evt), görög reformátusok, menekültügy

II. Jeromos, a görög ortodox egyház érseke az Egyházak Világtanácsához márciusban eljuttatott levelében arra szólította fel az Európai Uniót, hogy ne hagyja magára Görögországot a súlyos menekültkrízisben.

„Mi vagyunk a margók”

2013. november 08., címkék: egyházak világtanácsa (wcc), puszan

„Pakisztánban, mi keresztyének vagyunk a margók" – mondta Samuel Azariah, a Pakisztáni Egyház moderátora, reflektálva arra a nyomásra, amellyel a pakisztáni keresztyén közösségnek szembe kell néznie.

Békezarándoklat a Koreai-félszigeten

2013. november 08., címkék: puszan, egyházak világtanácsa (wcc)

Pont 60 éve, hogy kettészakadt a Koreai Népi Demokratikus Köztársaság és a Koreai Köztársaság. Azóta is számos erőfeszítést tettek a koreai béke és újraegyesítés előmozdítására.

Az EVT és a béke Nobel-díj

2013. november 07., címkék: egyházak világtanácsa (wcc), egyházak világtanácsa

Az ökumenikus mozgalom elkötelezettsége a béke ügye mellett nem új keletű. Támogatói és munkatársai között is találunk Nobel-díjasokat.

Koreai, magyar, két jó barát

2013. november 07., címkék: puszan, egyházak világtanácsa (wcc)

Koreai testvéregyházaink oroszlánrészt vállaltak a nagyszabású esemény előkészítésében. Mély hitük, vendégszeretetük, áldozatkészségük, nagyvonalúságuk és a professzionális szervezés az egész keresztyén világot lenyűgözte.

Az EVT kiáll az emberi jogokért

2013. november 07., címkék: puszan, egyházak világtanácsa (wcc)

Az nagygyűlés a szolidaritás közösségeként valamennyi ülésén felemeli hangját sürgető nyilvános, emberi jogi és politikai kérdésekben. A nagygyűlés konszenzussal fogadta el az idei állásfoglalásokat.

Umulga a nemek közötti egyenlőségért

2013. november 07., címkék: puszan, egyházak világtanácsa (wcc)

Az Egyházak Világtanácsa elkötelezett híve a nemek közti egyenlőség ügyének. Kampánya a puszani Nagygyűlésen, a Madang kiállítóteremben folytatódik. Ez az Umulga nevű közösségi tér.

Keresztyénnek lenni Ázsiában

2013. november 07., címkék: puszan, egyházak világtanácsa (wcc)

A sokszínű Ázsia, a vallási pluralizmus kontinense, ahol egyszerre figyelhető meg jólét és a nyomor jelenléte. A kontinens egyházai „igazságosság és béke" felé vezető utat keresik a társadalomban.

Új elnökök az EVT élén

2013. november 06., címkék: egyházak világtanácsa (evt), puszan, egyházak világtanácsa (wcc), egyházak világtanácsa központi bizottság, bölcskei gusztáv

A nagygyűlés első körben megválasztotta az elnököket és a Központi Bizottság tagjairól is döntött, Bölcskei Gusztáv is tag lett.

Konrad Raiser Puszanban

2013. november 04., címkék: egyházak világtanácsa (wcc), puszan, Konrad Raiser

Az Egyházak Világtanácsa 10. nagygyűlésén a szervezet korábbi főtitkárai is aktívan részt vesznek. Konrad Raiser, az ökumenikus mozgalom nagy veteránja Vallás, hatalom és politika címmel megjelent új könyvét is bemutatta, amelyben a vallások lehetséges új szerepéről és a hatalommal való viszonyukról ír.

Hilarion metropolita megosztó beszéde

2013. november 04., címkék: puszan, egyházak világtanácsa (evt), egyházak világtanácsa (wcc)

Az orosz ortodox metropolita hozzászólása a hagyományos keresztyén értékekről és szekularizáció folyamatáról az Egyházak Világtanácsa október 30-án kezdődött puszani nagygyűlésén megosztotta a hallgatóságot.

Az életet szolgáló gazdaság

2013. október 29., címkék: egyházak világtanácsa evt, puszan, egyházak világtanácsa (wcc)

A világ keresztyénei a jelenleg Puszanban zajló világtalálkozón arról is tanácskoznak, hogy a szegénység, a gazdagság és a környezeti problémák összefüggéseinek feltárása után meghatározzák azokat a tennivalókat, amelyek szükségesek egy emberközpontú és fenntartható gazdaság létrehozásáért.

A puszani nagygyűlés legfontosabb teológiai dokumentuma

2013. október 28., címkék: puszan, egyházak világtanácsa (evt), egyházak világtanácsa (wcc)

Mit tudnak a világ egyházai közösen megvallani a Szentháromság Isten egyházáról, ami biztos alapul szolgálhat ahhoz, hogy növekedjenek a közösségben és együtt küzdjenek az igazságosságért és békéért a világban? Mi alapozhatja meg a jelenlegi egyházszakadások meghaladását?

Vegyen részt a lelki zarándokúton Puszanba!

2013. április 12., címkék: puszan, egyházak világtanácsa (wcc), koreai protestánsok, Korea, korea

Az Egyházak Világtanácsának célja, hogy a tagegyházak delegáltjain kívül az világ keresztényeivel közösen készüljön az őszi dél-koreai nagygyűlésre és segítse a tagegyházakat, hogy a nagygyűlés témáit közel hozzák a gyülekezetekhez. Ezért az EVT – egyfajta lelki zarándokútként – egy képekkel illusztrált, hiánypótló segédanyagot jelentetett meg, melyet most Ön is kitölthet: a kérdésekre az EVT örömmel várja a magyar gyülekezetek válaszait, tapasztalatait is.

„Isten békét hirdet népének”

2013. január 31., címkék: busan, egyházak világtanácsa (wcc)

„Merjünk hinni a békében" – Olav Fykse Tveit, az Egyházak Világtanácsának főtitkára bejelentette a világtanács 10. Találkozóját.

Az Egyházak Világtanácsa a connecticuti iskolai lövöldözésről

2012. december 20., címkék: olav fyske tveit, egyházak világtanácsa (wcc), connecticut

Az Egyházak Világtanácsa részvétét nyilvánította a connecticuti iskolai lövöldözést követően.

Az Egyházak Világtanácsa Palesztináról

2012. december 07., címkék: palesztína, egyházak világtanácsa (wcc), palesztina

November 29-én az ENSZ közgyűlése eldöntötte, hogy a Palesztinát az ENSZ „nem tag megfigyelő államaként" ismeri el. A szükséges kétharmad feletti arányban fogadták el az indítványt.

Az atomfegyverek visszavonásáról

2012. június 01., címkék: nato, külügy, egyházak világtanácsa (wcc), olav fyske tveit

Az Egyházak Világtanácsa (WCC) arra bíztatta a májusi NATO csúcstalálkozó döntéshozóit, hogy mutassanak példát, és vonják vissza azokat az atomfegyvereket, amelyeket több mint két évtizeddel a hidegháború lezárása után is készenlétben tartanak Európában.

Kihívások előtt a református világközösség

2012. május 18., címkék: református világközösség (rev), egyházak világtanácsa (wcc)

Május 17-én zárult le a Református Egyházak Világközösségének (REV) vezetőségi ülése. A Végrehajtóbizottság az elkövetkező két év kiemelt céljait határozta meg, különös hangsúlyt fektetve a szervezet szervezeti és pénzügyi reformjára. Utóbbi a tagdíjfizetés új rendszerének elfogadását és a REV genfi központjának tervezett áthelyezését is magába foglalja.

Együtt az Élet felé - Manila

2012. március 27., címkék: evangélizáció, misszió, egyházak világtanácsa (wcc), fülöp-szigetek, evangelizáció, konferencia

Kedden ért véget az Egyházak Világtanácsának manilai ökumenikus missziói konferenciája, melyen Dani Eszter is részt vett előadóként.

Istent keresem

Lk 1,39–56

„Boldog, aki elhitte, hogy beteljesedik mindaz, amit az Úr mondott neki.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →