Ázsiai keresztények a fülöp-szigeteki helyzetről

2017. május 26., címkék: fülöp-szigetek

A kontinens egyházait és ökumenikus tanácsait a dinamikus keresztény tanúságtétel jegyében tömörítő Ázsiai Keresztény Konferencia (CCA) nyilatkozatban kritizálta a Fülöp-szigeteken bevezetett statáriumot.

Fülöp-szigetek és igazságosság

2017. február 26., címkék: fülöp-szigetek, ökumenikus világimanap

Dél- és Délkelet-Ázsia egyetlen döntően keresztyén szigetországáért, a Fülöp-szigeteki Köztársaságért imádkozunk március 3-án, pénteken. A világimanapi előkészítő konferenciát január 28-án szervezték meg Budapesten.

A legnehezebb lelkileg túlélni

2013. november 23., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), tájfun, fülöp-szigetek

A Fülöp-szigeteki segítségnyújtásból hazatérő Dr. Kutnyánszky Valéria háziorvost, a Magyar Református Szeretetszolgálat orvoscsapatának tagját arról kérdeztük, miként élte meg a szinte teljesen lepusztított sziget látványát, a veszélyhelyzeteket és a lehetetlen helyzeteket.

Teljes nihil

2013. november 23., címkék: szeretetszolgálat (mrsz), tájfun, fülöp-szigetek

Hazatért a Magyar Református Szeretetszolgálat hétfős orvoscsoportja a Fülöp-szigetekről, ahol a tájfun után segítettek a sérültek ellátásában. A katasztrófa utáni helyzetről Dr. Sári Ferencet, az orvoscsoport vezetőjét kérdeztük.

Hazatértek a segítők

2013. november 22., címkék: fülöp-szigetek, tájfun, szeretetszolgálat (mrsz)

„Ami segítséget vittünk, az csak néhány csepp a tengerben, de ez azoknak, akiknek segítettünk, mindent jelentett" – mondta el Osgyán Dániel, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) vészhelyzet-kezelési igazgatója, aki az MRSZ orvoscsoportjával együtt november 22-én érkezett vissza a tájfun pusztította Fülöp-szigetekről. A hétfős csapat tizenegy napig éjt-nappallá téve gyógyította, támogatta a bajbajutottakat. Hazatérésük után közvetlenül sajtótájékoztatót tartottak a Magyarországi Református Egyház (MRE) zsinati székházának tanácstermében.

Református segítség a Fülöp-szigeteken

2013. november 11., címkék: fülöp-szigetek, szeretetszolgálat (mrsz)

A Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) orvosokból és ápolókból álló csoportja a Fülöp-szigetekre utazott, hogy segítsen a november 9-i természeti katasztrófa túlélőinek. Gyógyszereket és adományokat visznek a rászorulóknak, valamint ideiglenes kórházat akarnak létesíteni a tájfun pusztította térségbe. A hétfős magyar csoport munkájáról naponta beszámoltunk.

Orvoscsoport indul a Fülöp-szigetekre

2013. november 11., címkék: fülöp-szigetek, tájfun, szeretetszolgálat (mrsz)

Nyolcfős orvoscsoporttal és 15 000 dollár értékű egészségügyi felszereléssel és adománnyal indul útnak hétfőn reggel a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ).

Együtt az Élet felé - Manila

2012. március 27., címkék: evangélizáció, misszió, egyházak világtanácsa (wcc), fülöp-szigetek, evangelizáció, konferencia

Kedden ért véget az Egyházak Világtanácsának manilai ökumenikus missziói konferenciája, melyen Dani Eszter is részt vett előadóként.

Istent keresem

5Móz 5,22–33

„Ezeket az igéket mondta el az Úr nektek, az egész gyülekezetnek...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →