Dékáni pályázat

2014. május 15., címkék: pályázat, károli egyetem (kre), Pályázat, felsőoktatás

A Károli Gáspár Református Egyetem (KRE) pályázatot írt ki az intézmény Állam- és Jogtudományi Kara dékáni tisztségének betöltésére.

Protestáns hozzájárulás Európa lelki és szellemi kultúrájához

2010. április 21., címkék: Nagyvilág, felsőoktatás, protestáns európai egyházak uniója, ulrich fischer

A Protestáns Egyházak Uniójának (UEK) elnöke, Ulrich Fischer tartományi püspök a teológiai képzés és a helyes véleményalkotás összefüggéséről tartott előadást a wittenbergi prédikátorszemináriumban.

Regionális pedagógus továbbképző központ a tanárképzésért – a református tanítóképző is csatlakozott

2010. március 16., címkék: felsőoktatás, Hírek, református oktatás

Az Észak-alföldi régió tanárképzésének korszerűsítésére nyert 186 millió forintos uniós támogatást a Debreceni Egyetem, a Nyíregyházi Főiskola és a debreceni Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskola konzorciuma.

Mi lesz veletek vidéki egyetemek?

2010. január 31., címkék: Háttér, körkép, felsőoktatás

Csökken a felsőoktatásban tanulók száma Magyarországon, és néhány éven belül elkerülhetetlenül be kell zárni egyetemeket. Ez elsősorban a vidéki felsőoktatási intézményeket érintené – vélik a szakértők. Milyen jövő vár a diákvárosokra, ha ez a jóslat beigazolódik? Mi lesz Péccsel, Szegeddel, Debrecennel, Egerrel – hogy csak a legnagyobb campusokat említsük. Az említett települések nem lennének ilyen virágzó városok, ha nem lenne egyetemük. És mi lesz a hallgatókkal? Egy eldugott szabolcsi faluból majd több száz kilométert utazik a főiskolás, hogy eljusson egyébként is vízfejű országunk fővárosába? Tovább folytatódik a vidék pusztulása, ellehetetlenülése? A téma sokakat érint, és foglalkoztat, ezért megkérdeztük négy egyházi felsőoktatási intézmény vezetőjét, ők hogyan látják a helyzetet, milyen megoldásban gondolkodnak.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink