Francia protestánsok lendületben

2017. június 12., címkék: francia reformátusok, francia protestáns egyház, franciaország

Négygyermekes családanyát választottak elnökükké a francia protestánsok. A Lille városában ülésező zsinat új hitvallást is elfogadott.

A CEC gyászolja Jacques Hamel atyát

2016. július 28., címkék: franciaország, európai egyházak konferenciája (cec), terrorizmus

Az Európai Egyházak Konferenciája (CEC) sajtónyilatkozatban emlékezett meg a július 26-án egy normandiai templomban brutálisan meggyilkolt 86 éves papról és csatlakozott a Rouen érseke által kezdeményezett imakampányhoz.

Je suis Jacques Hamel atya

2016. július 27., címkék: franciaország, terrorizmus

Katolikus reakció a július 26-i terrortámadásra, mely során az Iszlám Állam két fegyverese túszokat ejtett és egy papot meggyilkolt egy franciaországi templomban.

Betilthatja a burka viselését Franciaország

2014. július 11., címkék: burka, franciaország

A burka-viselésre vonatkozó tilalom Franciaországban helytálló. A törvény teljes testet elfedő fátyol nyilvános viselése ellen lép fel, és nem sérti a vallásszabadságot - döntöttek az Emberi Jogok Európai Bíróságának bírái kedden Strassburgban.

A francia protestánsok új hitvallással ünnepelnek

2014. július 09., címkék: ejb, reformáció, franciaország

2017-ben lesz 500 éve, hogy Luther Márton kifüggesztette 95 tételét a wittenbergi vártemplom kapujára. Ennek az évfordulónak az alkalmából a Franciaországi Egyesült Protestáns Egyház arra ösztönzi híveit, hogy közösen fogalmazzák meg, mit jelent számukra az evangélium ma.

„Kríziseken keresztül"

2013. július 03., címkék: tábori lelkész, találkozó, franciaország

Nemzetközi Protestáns Katonai Találkozót tartottak a francia Méjannes-Le-Clap-ben június 20-23 között. Az alkalomra Magyarországról több mint húsz fő érkezett. A konferencia ebben az évben a „kríziseken keresztül" címet viselte.

Egyesülnek a francia protestáns egyházak

2012. június 20., címkék: franciaország, protestantizmus

Újabb fejezet nyílt a franciaországi protestáns egységmozgalom történetében. A közös alkotmány elfogadásával egy éven belül megalakul a Franciaországi Egyesült Protestáns Egyház.

Szentírás, Hitvallás, Egyház - konferencia

2011. október 29., címkék: biblia, franciaország, ökumenikus, konferencia

A protestáns egységet előmozdító konferenciát szervezett a francia protestáns egyházak közössége 2011. októberében, ehhez kapcsolódóan pedig lelkésztovábbképzést tartottak - nemcsak francia lelkipásztoroknak. Egyházunkat Némethné Sz. Tóth Ildikó és Várady Zsolt képviselte.

Hangot adni hitünknek

2011. április 04., címkék: pályázat, Pályázat, franciaország

A Franciaországi Református Egyház európai testvéregyházaiból is hív lelkészeket a október 10. és 17. között Strasbourgban tervezett lelkésztovábbképző kurzusára. Téma: a hiteles tanúságtétel napjainkban.

Francia kitüntetést vett át a Károli dékánja

2010. október 19., címkék: franciaország, sepsi enikő, Hírek

A bölcsészkar friss vezetője, Sepsi Enikő az Akadémiai Pálmák Lovagi fokozata elismerést kapta meg.

Román-magyar közös film nyerte el az ökumenikus filmdíjat Locarnóban

2010. augusztus 25., címkék: Ökumené, franciaország, svájci protestáns egyházak, fesztivál, ökumené

Marian Crişan Morgen című, román-magyar-francia koprodukcióban készült filmjét díjazta a 63. locarnói filmfesztivál ökumenikus zsűrije.

Sarkozy: a protestantizmus a francia identitás része

2010. május 28., címkék: Ökumené, franciaország, protestantizmus, ökumené

A francia elnök, Nicholas Sarkozy szerint a francia protestantizmus a nemzeti identitás fontos alkotóeleme – nyilatkozta az elnök a La Croix napilap pénteki számában.

A keresztyénség a legtöbb európainak jelent valamit

2010. április 22., címkék: franciaország, Ökumené, közvélemény-kutatás, kiadvány, ökumené

Az európaiak kétharmada azt gondolja, hogy a keresztyén  értékeknek van helyük a kortársi életben, és tisztában vannak az egyházak fontosságával – olvasható abban a kutatási beszámolóban, ami a La Croix című francia napilapban jelent meg.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink