„Paradicsom és gazdaság”

2012. szeptember 28., címkék: Pályázat, református világközösség (rev), pályázat, gazdasági válság, esszéíró

A Református Egyházak Világközössége (REV) Lombard Díj Bizottsága „Paradicsom és gazdaság" címmel teológiai esszéíró pályázatot írt ki, melyre február 12-ig várják teológus hallgatók, lelkészek jelentkezését.

Európai katolikusok és ortodoxok a válságról

2012. június 14., címkék: Ökumené, ökumene, katolikus, ökumené, ortodox, nyilatkozat, gazdasági válság

Ha az európaiak ki akarnak jutni a válságból, meg kell érteniük, hogy változtatniuk kell életstílusukon – üzenik közös nyilatkozatukban európai ortodox és római katolikus vezetők.

Felhívni a figyelmet az egyenlőtlenségekre

2010. november 10., címkék: kodácsy tamás, gazdasági igazságosság, vallásközi konferencia, társadalmi igazságosság, gazdasági válság, európai egyházak konferenciája (cec)

Nagy jelentősége van annak, hogy a résztvevők fele harmadik világbeli országból érkezett – véli Kodácsy Tamás a Szegénység, jólét és ökológia Európában című nemzetközi konferenciáról.

Tutu: a folyamatos gazdasági válságnak a morális válság az oka

2010. július 21., címkék: Nagyvilág, gazdasági válság, desmond tutu

A hidegháború után az emberiségnek újabb veszélyekkel kell szembenéznie. A „meleg háborúnak” a jelei: a klímaválság, a folyamatos recesszió, a vulkánikus hamuszennyezés és a folyamatos gazdasági válság.

Ne rendeljünk alá mindent a gazdaságnak!

2010. július 08., címkék: gazdasági válság, német protestáns egyház (ekd), ökumené, Ökumené

A korábbi EKD-elnök, a berlini ny. protestáns püspök, dr. Wolfgang Huber óva int mindenkit attól, hogy a gazdasági szempontoknak rendelje alá életének mind több területét. Új fanatikus vakhit jelent meg a modern világban, ez a számolás-hit, a számítgatás-hit.

G20 – avagy az európai valláspótlék elégtelensége

2010. július 01., címkék: Nagyvilág, gazdasági válság

G7, G8, G20 – az egyre bővülő „szuperhatalmak” köre a mindennek ellenére  kevesek világuralmának modern formáját jelentené? Avagy csak annak ügyes és rafinált, mégis áttetsző leplezését, hogy a politika egyedül egyre kevésbé képes megoldani, még csak kezelni is világunk súlyos problémáit?! Peter Schmid svájci kommentárja nyomán eredünk mi is a kérdésfelvetés nyomába…

Egyházkerületi tiltakozás a megszorító intézkedések ellen

2010. június 11., címkék: Határon túl, gazdasági válság, nyilatkozat, királyhágómelléki egyházkerület

  "A Királyhágómelléki Református Egyházkerület Közgyűlése Isten segítő erejét kéri ahhoz, hogy vezetőink hozzáértő bölcsességgel tudjanak dönteni" – olvasható a nyilatkozatban.

Az EKD elnökének pünkösdi üzenete: a hitbeli közösség átsegít a válságon

2010. május 22., címkék: nikolaus schneider, Ökumené, Nikolaus Schneider, pünkösd, ökumené, európai unió, német protestáns egyház (ekd), gazdasági válság

 A Németországi Protestáns Egyház, az EKD Tanácsának elnöke, Nikolaus Schneider lelkész pünkösdi üzenetben fordult a protestáns gyülekezetekhez. Ebben a közösség erejére utal, ami még az európai válságon is átsegít.

A görög Egyház támogatja a gazdasági válság miatt szenvedő népet

2010. május 17., címkék: Ökumené, görög ortodox egyház, ökumené, gazdasági válság

A Görögországi Ortodox Egyház támogatni fogja „a szenvedő görög népet” a mostani gazdasági krízis idején – mondta Őboldogsága II. Ieronimosz, Athén és egész Görögország érseke Georgiosz Papandreu miniszterelnökkel a napokban tartott megbeszélésen.

Istennek lesz konjunktúrája 2010-ben is!

2010. január 01., címkék: gazdasági válság, Háttér

   
Nem csak a válságoknak van konjunktúrájuk, hanem Isten Igéjének is. Sőt: minél inkább nő a válság, annál inkább érezzük szükségét a váltságnak, s ennek valós esélye van, mert van Valaki, aki ezt megadja nekünk és a világnak.    

Az MSZP cáfolja, hogy nem lesz pénz a hitoktatásra – A Fidesz szerint egyetlen tollvonással mindent elvontak

2009. szeptember 02., címkék: gazdasági válság, balog zoltán, költségvetés, hittan, Hírek

Cáfolja az MSZP, hogy nem lesz pénz jövőre a hitoktatásra. Szabó Zoltán, az Országgyűlés oktatási bizottságának szocialista elnöke ezt annak kapcsán mondta, hogy Semjén Zsolt (KDNP) és Balog Zoltán (Fidesz) hétfői sajtótájékoztatóján

Mit tegyünk, atyámfiai? - Az Egyházak Világtanácsa elnökeinek pünkösdi üzenete

2009. június 02., címkék: gazdasági válság, egyházak világtanácsa (wcc), Hírek

"Mit tegyünk, atyámfiai, férfiak?" (Apcsel 2,37b) A 2009. év a katasztrofális gazdasági válság miatti aggodalom jegyében vette kezdetét. 2008 végén hirtelen szembesültünk a kétségbeejtő pénzügyi és gazdasági nehézségekkel egy olyan helyzetben, amelyben sokak számára problémamentesnek tűnt az élet.

Istent keresem

5Móz 30

„Válaszd hát az életet, hogy élhess te és az utódaid is!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink