Őszintén az érzelmekről

2018. február 16., címkék: gyökössy intézet, szőke etelka, lelkésztovábbképzés

„Lelkészként az egész családunkkal, annak minden érzelmi terhével és örömével együtt szolgáljuk Istent. Ezért nem tolhatjuk háttérbe a magánéletünket sem, hiszen onnan vagy áldás, vagy átok gyűrűzik tovább. Isten az áldást kínálja valamennyiünknek!" – olvasható a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Szolgálat levelében, amellyel lelkészeket és házastársaikat hívogatják házassággondozó hétvégére. Az alkalom szervezőivel, Szőke Etelka lelkésszel, pár- és családterapeutával és férjével, Szőke Attila lelkésszel, lelkigondozóval a kivételes programról és az érzelemfókuszú terápiáról beszélgettünk.

A Gyökössy Intézet tavaszi kurzusai

2015. február 27., címkék: pályázat, gyökössy intézet, Pályázat

Akkreditált képzéseket indít tavasszal a Gyökössy Endre Lelkigondozói és Szupervízori Intézet.

Gyógyító kapcsolatok konferenciája

2014. március 24., címkék: reformátusok lapja, gyökössy intézet

Több szempontból is hatalmas távolságot hidalt át a Gyökössy Intézet szakmai napja, amelyet a kontextuális lelkigondozás népszerűsítésére szántak március 21-én. A szakmai nap végén adták át az első, holland–magyar szervezésű kontextuális lelkigondozói képzés okleveleit a képzést elvégzett tizennégy erdélyi és magyarországi lelkipásztornak a zsinati székházban Budapesten.

Akkreditált lelkésztovábbképzés a Gyökössy Intézetben

2013. október 15., címkék: lelkésztovábbképzés, gyökössy intézet

24 órás kurzust szervez a Gyökössy Intézet lelkészeknek, vallástanároknak, gyülekezeti tagoknak, akik rendszeresen foglalkoznak családok, idősek, házaspárok, fiatalok, gyerekek lelkigondozásával, Budapesten november 14 -16. között.

Segítség a világhálón

2011. február 14., címkék: missziói központ rmk, gyökössy intézet, honlap, lelkigondozás

  Skype-os lelkigondozói képzést indít Református Missziói Központ és a Gyökössy Intézet. A 40 órás képzésre Kárpát-medencei református önkéntesek jelentkezését várják a szervezők.

Kurzus az idősek lelkigondozásáról

2010. október 18., címkék: lelkigondozás, gyökössy intézet

A Gyökössy Intézet november 15-étől 17-éig Kecskeméten „Idősek lelkigondozása„ témában háromnapos kurzust szervez lelkipásztoroknak.

Családgondozói tanfolyam indul lelkésznőknek

2010. április 15., címkék: gyökössy intézet, Hírek

A Gyökössy Intézet május 6‐tól 8-ig Kecskeméten Dr. Komlósi Piroska pszichológus, családterapeuta kiképző és Fodorné Ablonczy Margit ifjúsági lelkésznő vezetésével Családgondozói tanfolyamot szervez lelkésznőknek.

Istent keresem

Lk 8,26–39

„Térj haza, és beszéld el, mit tett veled az Isten.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink