Múltunkkal a jövőbe

2014. november 11., címkék: tiszáninneni egyházkerület, évforduló, sárospatak, hetedik református világtalálkozó, konferencia, világtalálkozó, bodrogkeresztúri konvent

„Küldetésünk, hogy a szabadság örömét továbbadjuk az élet jó ízét elvesztett világban; gyűlölettől átszőtt, önző társadalmunkban felmutassuk az önzetlen jó szándék és a megbocsátás gazdagságát" – hangzott el a Tiszáninneni Református Egyházkerület november 8-i cikluszáró, lelkész-presbiteri konferenciáján, Sárospatakon. Az ünnepi istentisztelettel egybekötött, a VII. Magyar Református Világtalálkozó részeként megrendezett találkozón az egyházkormányzást máig meghatározó Bodrogkeresztúri Konvent 280. évfordulójára emlékeztek.

ÉlesztŐ 2014: Egy ünnep volt!

2014. augusztus 05., címkék: firesz, szlovákiai reformátusok (szrke), 2014, világtalálkozó, hetedik református világtalálkozó

Éppen egy éve annak, hogy a kárpát-medencei méretű Csillagponton jelentették be a szervezők az idei ÉlesztŐ alkalom helyszínét és időpontját: Kopárhegy (Krokava) 2014. július 23-27. Isten jóságának és a közel hatvan lelkes önkéntesnek köszönhetően meg is valósulhatott a terv, amelyen kétszáz-húszan vettek részt.

Székellyé fogadták a genfi reformátort

2014. július 13., címkék: kálvin emlékév, sepsiszentgyörgy, szoboravatás, hetedik református világtalálkozó

Kálvin-szobrot avattak július 10-én Sepsiszentgyörgyön, a 7. Református Magyar Világtalálkozón.

Az egység jegyében ülésezett a Generális Konvent

2014. július 12., címkék: generális konvent elnöksége (gke), sepsiszentgyörgy, generális konvent (gk), hetedik református világtalálkozó

Július 9-én és 10-én  – a 7. Magyar Református Világtalálkozó – részeként az erdélyi Sepsiszentgyörgyön tartotta éves plenáris ülését a Generális Konvent, a Kárpát-medencei református egyházak közös képviseleti testülete.

Tárjátok ki a szíveteket!

2014. július 11., címkék: bölcskei gusztáv, hetedik református világtalálkozó, sepsiszentgyörgy

A debreceni Egység-fesztivál után Sepsiszentgyörgyön folytatódik a VII. Magyar Református Világtalálkozó. Pénteken, július 10-én az erdélyi városban felavatták Kálvin János egészalakos szobrát, és ennek alkalmából istentiszteletet tartottak. Az alkalmon Bölcskei Gusztáv tiszántúli püspök hirdette Isten Igéjét.

A reformáció magyarságunk alapja

2014. július 10., címkék: balog zoltán, hetedik református világtalálkozó, bogárdi szabó istván, sepsiszentgyörgy

„Legyenek láthatóvá tetteid szolgáidon, egyházadon, gyermekeiden" – a 90. Zsoltár szavaival köszöntötték a közel 1500 résztvevőt a VII. Magyar Református Világtalálkozó határon túli központi rendezvényének megnyitóján. „Sepsiszentgyörgy egy olyan város, amely mindig felvállalta és megbecsülte református örökségét" – hangzott el a július 10-i rendezvényen.

Kálvinról a nagyközönségnek

2014. július 10., címkék: hetedik református világtalálkozó, sepsiszentgyörgy

A július 10-i Református Világtalálkozóra készülődve, egy nappal korábban, július 9-én délután a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház előcsarnokában nyitották meg a Szegedi László Tamás generális direktor által összeállított kiállítást, amely Kálvin János életét és munkásságát tárja az érdeklődők elé.

Postán küldhetjük haza Kálvint a 7. Magyar Református Világtalálkozóról

2014. július 07., címkék: hetedik református világtalálkozó, sepsiszentgyörgy

Kálvin halálának 450. évfordulójára ismeretterjesztő kiállítást szervez az Erdélyi Református Egyházkerület, amely felhasználja a különféle országokban kiadott postabélyegeket, képes levelezőlapokat, és más olyan illusztrációkat, amelyekkel Kálvin személyiségét minden házhoz el lehet juttatni, hiszen a bélyeget azon találták ki, hogy az arra nyomatott üzenetet minden házba be lehessen csempészni - mondja Szegedi László Tamás generális direktor, a kiállítás ötletgazdája.

Tegyünk bizonyságot győzelmes hitünkről!

2014. július 01., címkék: hetedik református világtalálkozó, sepsiszentgyörgy, körlevél, világtalálkozó, kató béla

„A mi református egyházunknak szükségét kell éreznie, hogy éppen ma és mostani körülmények között, egy új évezred küszöbén tegyen bizonyságot a székelyföldi és az erdélyi nagy nyilvánosság előtt győzedelmes hitéről" – Kató Béla püspök és Markó Gábor főgondnok levele a világtalálkozó sepsiszentgyörgyi rendezvénye előtt.

Sepsiszentgyörgyön folytatódik a világtalálkozó

2014. június 13., címkék: hetedik református világtalálkozó, református egység fesztivál, világtalálkozó

Július 10-én Sepsiszentgyörgyön folytatódik a VII. Református Világtalálkozó, ahol egész alakos szobrot állítanak a nagy reformátornak, Kálvin Jánosnak. A részletekről Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke beszélt a június 12-én tartott sajtótájékoztatón.

Református Egység Fesztivál Debrecenben

2014. április 30., címkék: református egység fesztivál, hetedik református világtalálkozó

A Magyar Református Egyház létrejöttének ötéves évfordulóját ünnepeljük 2014. május 24-én Debrecenben.

Indul a Világtalálkozó

2014. április 30., címkék: hetedik református világtalálkozó, református egység fesztivál

Május elsején a felvidéki Czeglédi Péter Napokkal indul a Magyar Reformátusok Hetedik Világtalálkozója, a hat hónapig tartó, különböző helyszíneken zajló rendezvénysorozat.

Istent keresem

1Krón 28

„...ismerd meg atyád Istenét, és szolgálj neki teljes szívvel és készséges lélekkel, mert megvizsgál az Úr minden szívet, és megismer minden szándékot és indulatot.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink