Emberibb emberré válni

2017. november 07., címkék: ifi, közöspont

Hol vannak a fiatalok? Ez az egyházak egyik legfontosabb kérdése a rendszerváltás óta. „Észre kell vennünk, hogy a fesztiválokon ott vannak a fiatalok, ezért ott próbáljuk megszólítani őket" – mondja Darvas Márton, az Ökumenikus Ifjúsági Iroda vezetője. A KözösPont képviselőivel indirekt fesztiválmissziójuk idei szezonjáról és elmúlt éveiről is beszélgettünk.

Pont, ami összeköt

2016. augusztus 17., címkék: ifi, ökumenikus ifjúsági iroda, közöspont, efott

Idén az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) is részt vett a KözösPont Ifjúsági Fesztivál Misszió. Az ott szolgáló önkéntesek bemutatták, hogy képviselik a keresztyénség üzenetét egy fesztiválon.

Felvételt hirdet a KözösPont misszió

2012. január 06., címkék: ökumené, közöspont, Pályázat, ökumene, Ökumené, pályázat

A KözösPont idén is jelen lesz a nyári ifjúsági fesztiválokon. „Ha érdekel a fesztiválmisszió, szeretnéd kipróbálni magad rendhagyó környezetben, ha fontos neked, hogy olyanoknak beszélj Jézusról, akik talán még soha nem hallottak róla, akkor köztük a helyed!” – üzenik a szervezők.

Isten a közös pont

2011. szeptember 05., címkék: ifjúsági misszió, ökumenikus ifjúsági iroda, közöspont, ökumenikus

„A betérők beszélhettek velünk, idegen emberekkel, akiknek gyakran könnyebb elmondani mélyebb dolgokat, mint egy ismerősnek. Kérdezhettek életről, hitről, egyházról. - mesélte élményeit a Szigetről Visontai Dóra. – Olyan hasonló korú fiatalokkal beszélhettek, akik szabad idejükben velük együtt jártak az esti koncertekre. Hasonlók, de mégis mások.” Ők a KözösPont Sátor keresztyén önkéntesei, akik jelen vannak különböző magyarországi nyári fesztiválokon. Az evangélikus, katolikus és református egyház közös misszióját az Ökumenikus Ifjúsági Iroda szervezi.  

Négyszázezer ember KözösPont-ja

2010. augusztus 15., címkék: közöspont, sziget, Háttér

Új, megújult és a már megszokott programhelyszínek változatos kavalkádjával várta látogatóit a Sziget. A nemzetközi sztárok, a hazai élvonal, valamint a szenzációs utcaszínház mellől a civil szervezetek sem hiányozhattak: különleges mondanivalójával a KözösPont sátra messze kiemelkedett a fesztiválozók arctalan tömegéből. Az ökumenikus misszió feladatának tartja a történelmi keresztyén felekezetek egységéből fakadó egyházkép megjelenítését Európa egyik legnagyobb kulturális eseményén is.

Ökumenikus jelenlét 2010 nyári fesztiváljain - KözösPont sátor 2010-ben is

2009. december 29., címkék: Ökumené, közöspont, ökumenikus, ökumenikus ifjúsági iroda

Immáron tízedik alkalommal teljesítenek missziói szolgálatot katolikus, református és evangélikus fiatalok egy-egy nyári fesztivál forgatagában. A KözösPont Misszió találkozás, párbeszéd és a jelenlét missziója. A fiatalok arra vállalkoznak, hogy „az életről, világról, egyházról, az anyagon túli világról” beszélgessenek a fesztiválok résztvevőivel – olvasható a KözösPont honlapján.

Istent keresem

Zak 11

„Így szól az én Istenem, az Úr: Legeltesd csak a levágni való juhokat!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →