Az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora partneregyházi látogatáson hazánkban

2012. március 28., címkék: budapest, moderátor, ír presbiteriánus egyház, látogatás

Ivan Patterson, az Ír Presbiteriánus Egyház moderátora és felesége, Maureen, partneregyházi látogatásra érkeztek Magyarországra. Látogatásuk elsődleges célja az Ír Egyház és a MRE közötti testvéri kapcsolatok megerősítése, az egyházvezetéssel, valamint egyházunk missziói ágainak képviselőivel való találkozás.

Fel kell nőnie a teológiának

2012. március 14., címkék: látogatás, amerikai, teológus, károli egyetem (kre)

Gerald R. McDermott professzor 2012. március 9-én ismét Budapesten járt a Károli Gáspár Református Egyetem Hermeneutikai Kutatóközpont, valamint a Bölcsészettudományi Kar Anglisztika Intézete szervezésében. A látogatás apropóját a közelmúltban megjelent legújabb könyve adta, amelyet Michael J. McClymond-dal közösen adott ki Jonathan Edwards teológiájáról.

Izrael nagykövete Debrecenben

2012. február 24., címkék: izrael, debrecen, látogatás

Világviszonylatban is példaértékűnek nevezte a felekezetek közötti debreceni kapcsolatokat Ilan Mor, Izrael budapesti nagykövete, aki kétnapos látogatást tett a Cívisvárosban, ahol megbeszélést folytatott többek között Bölcskei Gusztáv püspökkel, az MRE zsinatának lelkészi elnökével is.

A hit határokon átívelő ereje

2011. május 16., címkék: budapest, rajnai protestáns egyház, látogatás

A Németországból érkezett delegáltak összesen négy napot töltöttek nálunk, mely idő alatt betekintést kaphattak több hazai gyülekezet működésébe, a református egyház missziós területeken végzett munkájába: megismerkedhettek mindazokkal a problémákkal, melyekkel itthon nap mint nap szembesülnek munkatársaink a missziós projektek kapcsán, ugyanakkor láthatták azt is, milyen áldásos munka folyik a fővárosban, az ország többi részén, és a határokon túl egyaránt.

Hazánkba látogatott a Rajnai Egyház delegációja

2011. május 15., címkék: kapcsolatok, rajnai protestáns egyház, látogatás

A látogatás a 2009-ben a két egyház által megkötött partnerkapcsolati szerződés megerősítését és gyakorlati megvalósítását szolgálja.

Francia látogatás Káposztásmegyeren

2011. május 11., címkék: látogatás, francia reformátusok, budapest

Negyvenkét francia református gyülekezeti tag látogatta meg a káposztásmegyeri gyülekezetet május 1-én.

Amerikai diákok egy magyar szeretetotthonban

2010. február 02., címkék: columbia theological seminary, látogatás, őrbottányi juhász zsófia református szeretotthon, Hírek

Mint minden évben, idén is ellátogatott az őrbottyáni Juhász Zsófia Református Szeretetotthonba az amerikai Columbia Theological Seminary, nyolcfős diákcsoportja.

Istent keresem

Jel 21,1–8

„Íme, újjáteremtek mindent" tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →