Évfordulók esztendeje

2013. január 08., címkék: 2013, program, magyarországi református egyház

Az év kezdetén lajstromba vettük, milyen fontos események lesznek idén a Magyarországi Református Egyházban. Az ezévi naptárban több jeles évforduló is található. A Heidelbergi Káté 450 éves, aminek alkalmából közös Kárpát-medencei zsinatra kerül sor. A Debreceni Református kollégium 475. évfordulója is okot ad ünneplésre. Emellett egyházunk megszervezi a Csillagpont ifjúsági találkozót, és zenei programokat is kínál, valamint részt vesz az Európai Egyházak Konferenciája Nagygyűlésének szervezésben is.

Hányan látták a Fiú!-t?

2013. január 02., címkék: a fiú!, magyarországi református egyház, karácsonyi kampány, A fiú

Eddig  több, mint 74 ezren látták a református egyház karácsonyi kisfilmjét, a Fiú!-t az internetes statisztika szerint. A január 1-ig mért adatok elárulják: a honlapra is sokan jöttek, a látogatók száma a közegyházi Facebook-oldalon pedig megduplázódott az adventben.

A hitvallás éve egyházunkban

2012. december 29., címkék: 2013, fekete károly, magyarországi református egyház, újév 2013, reformátusok lapja, Fekete Károly

Egyházunk Zsinata határozatban mondta ki, hogy a 2013-as évet a hitvallás évének nyilvánítja, hiszen négyszázötven éve hatja át gondolkodásmódunkat, nyelvezetünket, lelkiségünket az a Heidelbergi Káté, amely 1563-ban a pfalzi fejedelemség székhelyén született.

Egy elkóborolt református bárány

2012. október 25., címkék: magyarországi református egyház, cserhalmi györgy

„Nemcsak meghallgatom Istent, hanem meg is fogadom, amit mond" – mondja Cserhalmi György színész, aki nem egyházi közegben gyakorolja a vallását. Miközben a református egyház a jövőképén munkálkodik, és ezért még bizottságot is életre hívott, fontos megismerni: mit mondanak azok a hívők, akik az egyháztól eltávolodtak, de Istentől nem.

Közvetítjük a Generális Konvent ülését

2012. június 18., címkék: generális konvent, magyarországi református egyház

A június 19–20-án Szombathelyen megrendezett Konvent munkájába bárki betekinthet. A reformatus.hu 13:30 órától élőképes és külön szöveges közvetítést is nyújt majd az érdeklődőknek.

Az Egyházi Jövőkép Bizottság második ülése

2012. június 14., címkék: egyházi jövőkép bizottság, magyarországi református egyház, ejb

Június 12-én ült össze másodszor az Egyházi Jövőkép Bizottság. Az ülésen a tagok többek között a bizottság munkájának teológiai alapvetéséről vitáztak, megismerkedtek külföldi testvéregyházak hasonló reformfolyamataival és ezek kidolgozásának módjával, valamint meghatározták a bizottsági munka menetrendjét.

Adományokat vár a reformáció bölcsője

2012. június 06., címkék: ökumenikus, gaw, wittenberg, magyarországi református egyház

A Magyarországi Református Egyház is adományozott Luther Márton szolgálatának helyszíne, a wittenbergi vártemplom renoválására. Továbbra is várják az adományokat, mert a gyülekezet önerőből nem tudja megoldani a felújítást.

A Zsinaton a fiatalokról

2012. május 25., címkék: ifjúsági misszió, zsinat, magyarországi református egyház, xiii. zsinati ciklus 10. ülés, visszhang, zsinati ifjúsági fórum

Kevés beszámolót övezett olyan érdeklődés a Zsinat májusi ülésszakán, mint a pénteki napon a fiatalokról elhangzottat.

A Skót Egyház moderátora Kínában

2012. május 02., címkék: david arnott, skót egyház, kína, magyarországi református egyház

David Arnott, a Skót Egyház moderátora egy éves szolgálata alatt egyházuk több testvéregyházánál, szervezeténél tett látogatást.

Istent keresem

Lk 1,1–25

„De íme, most megnémulsz, és nem tudsz megszólalni egészen addig, amíg ezek végbe nem mennek,” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink