Ösztöndíj, ami kimozdít a hétköznapokból

2019. március 20., címkék: németországi magyar nyelvű protestáns gyülekezetek szövetsége, németország, diaszpóra

Stabilitást és lelkierőt ad a németországi diaszpóragyülekezetekben végzett szolgálat az Adamek házaspárnak. Norbert református lelkészként, Zsófia gyülekezeti munkatársként vesz részt a Kőrösi Csoma Sándor-programban. Három gyermekükkel együtt költöztek ki ideiglenesen Hannoverbe, hogy a helyi református lelkész munkáját segítsék, így a saját bőrükön tapasztalták meg, mekkora ereje van az anyanyelvű, keresztyén közösségnek a külföldön élők számára.

„Egymás terhét hordozzátok”

2014. december 12., címkék: németországi magyar nyelvű protestáns gyülekezetek szövetsége

2014. december 1-én megtartotta idei éves közgyűlését a Németországi Protestáns Magyar Gyülekezetek Szövetsége Egyesület, amely 23 taggal ülésezett Hannoverben a Magyar Református Gyülekezetnek is otthont adó hannoveri Evangelisch-reformierte Kirchemeinde (Hannoveri Református Gyülekezet) tanácstermében, amelyre e sorok írója is meghívást kapott a Magyarországi Evangélikus Egyház és a Magyarországi Református Egyház képviseletében.

Megalakult a Németországi Magyarnyelvű Protestáns Gyülekezetek Szövetsége

2012. június 28., címkék: németországi magyar nyelvű protestáns gyülekezetek szövetsége

Intenzívebbé vált az anyaegyházak és a diaszpóra-közösségek közötti eszmecsere: a kárpát-medencei református egyháztestek alkalmi lelkészküldéssel és a testvéregyházakkal folytatott aktív egyeztetéssel, valamint anyagi eszközökkel támogatják a nem egyszer létükben fenyegetett nyugat-európai szórványközösségeket.

Istent keresem

Lk 9,1–17

„Ettek és jóllaktak mindnyájan;” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →