Adventi gyászének Pakisztánból

2017. december 20., címkék: pakisztán, keresztyénüldözés, advent

Álljatok mellettünk és imádkozzatok az üldözött egyházért – szólítja fel gyülekezeteinket is Eric Sarwar református lelkész, aki adventben a megsebzett Messiásba vetett reménységre hív.

Pakisztáni keresztyének példamutatása

2016. március 31., címkék: pakisztán, terrorizmus

Eric Sarwar, a hazáját az üldöztetés miatt elhagyni kényszerült pakisztáni református lelkész, egyházzenész újabb írásában mértékletességre hív a lahori terrortámadás után.

Az EVT elítéli a pakisztáni terrortámadást

2016. március 29., címkék: pakisztán, egyházak világtanácsa (evt), terrorizmus

Az Egyházak Világtanácsának (EVT) főtitkára, Olaf Fykse Tveit nyilatkozatában sokkolónak és brutálisnak nevezte a március 27-én több mint hetven halálos áldozatot követelő terrorcselekményt. A főtitkár egyben a pakisztáni kormányt is felszólította, hogy biztosítsa közösségeinek védelmét a fanatikus vallási csoportokkal szemben.

Karácsony a terror árnyékában

2014. december 22., címkék: pakisztán, karácsony 2014

Barra Din Mubarak, azaz Áldott nagy napot! – köszöntik egymást Pakisztánban a keresztyének, akiket a mai napig halálbüntetéssel fenyeget az istenkáromlás elleni törvény.

Legyen vége az erőszaknak

2013. október 07., címkék: pakisztán, szíria, ökumenikus tanács (meöt)

A Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa (MEÖT) felszólalt a pakisztáni vallási erőszak ellen, s közleményben fordult a szíriai kormányhoz is, tegyen meg mindent a béke helyreállításáért.

Jézus nevét törölték a pakisztáni tiltott szavak listájáról

2011. december 02., címkék: pakisztán

Karácsonyi kedvezmény, vagy kormányzati reklám, esetleg múló taktikai játék? Mindenesetre a Pakisztáni Iszlám Köztársaság Telekommunikációs Kormány- hivatala úgy döntött, hogy leveszi a tiltott szavak listájáról Jézus Krisztus nevét. Sajtójelentések szerint ezt a Vallási Kisebbségek minisztere, Akram Gill hathatós közbenjárásának lehet köszönni.

Istent keresem

Lk 8,16–25

„Hol van a ti hitetek?” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →