Vegyük fel a keresztet!

2018. május 11., címkék: vallási tolerancia, protestáns tavasz

„A kérdés valójában az, hogyan tudja az ember megmutatni, hogy csatlakozott az Úr Jézus seregéhez” – fogalmazott Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke a Protestáns tavasz programsorozat legutóbbi alkalmán, melyen a 450 éves tordai vallásbéke bibliai alapjairól, az ebből fakadó vallási toleranciáról, állam és egyház kapcsolatáról, valamint a keresztyén kultúráról beszélgetett Schanda Balázs jogtudóssal, Lánczi András filozófussal és Balog Zoltán lelkipásztorral.

Értékeink megtartása közeledés a másikhoz

2018. április 25., címkék: protestáns tavasz, köves slomó

Saját értékeink megtartása és megismerése egyben közeledési lehetőség is a másikhoz – mondta Balog Zoltán az idei Protestáns Tavasz legutóbbi beszélgetésén. Az emberi erőforrások minisztere Köves Slomóval, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbijával beszélgetett a vallási toleranciáról kedd este Budapesten, a Hold utcai református templomban.

Elkezdődött a Protestáns Tavasz

2018. március 28., címkék: protestáns tavasz, ajánló

Május végéig számos lelki, közéleti és kulturális programmal várja az érdeklődőket a budapesti Németajkú Evangélikus-Református Egyházközség Protestáns Fórumának programsorozata a Hold utcai református templomban.

Merre mutat a hátraarc?

2016. április 13., címkék: bogárdi szabó istván, protestáns tavasz

A magyar parlament április 12-én visszavonta a vasárnapi boltzárról szóló törvényt, amely valamivel több mint egy évig volt érvényben. A Protestáns tavasz rendezvénysorozat egyik beszélgetésén Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, Bogárdi Szabó István református püspök és Lánczi András filozófus egyetértettek abban, hogy az intézkedés gyökerei mélyebbre nyúlnak vissza, mint a vasárnapi boltzár kérdése. A református püspök szerint a boltok újbóli kinyitásával visszaléptünk Európa perifériájára, hiszen a multinacionális cégek érvényre juttatták akaratukat és ismét munkába lehet fogni vasárnaponként a „boltüzem rabszolgáit". A Parókia Portál tudósítása.

Nyílik az ajtó?

2013. április 20., címkék: protestáns tavasz, keresztyén-zsidó párbeszéd

Álszentség azt állítani, hogy több köt össze minket, mint ami elválaszt, de nem tagadhatjuk, sok közünk van egymáshoz. Kevés olyan nyilvános vitára volt példa az elmúlt évszázadokban, ahol egy ortodox zsidó rabbi és egy keresztyén teológus-professzor beszélgetnek egymással. Pedig mindkét vallás több ezeréves történeteket hasogat szombatról vasárnapra.

Hamarosan itt a Protestáns Tavasz

2011. március 31., címkék: protestáns tavasz

Hangversenyekkel, irodalmi műsorokkal, előadásokkal, és ünnepi alkalmakkal várja az érdeklődőket a Protestáns Tavasz rendezvénysorozat.

Protestáns Tavasz 2010

2010. március 18., címkék: protestáns tavasz, budapest-németajkú, Hírek

Tavaszi pogramsorozat indul a Budapest–Németajkú Református Egyházközség templomában. A gyülekezet Protestáns Fóruma idén kilencedik alkalommal, március 28. és április 25. között tartja meg a Protestáns Tavasz-t.

Istent keresem

Jn 4,31–38

„Nekem van mit ennem...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →