2018-ban is lesz szárszói konferencia

2017. december 08., címkék: 2018, reformátusok szárszói konferenciája

Ismét együtt gondolkodásra invitáljuk az érdeklődőket nyáron; a Reformátusok Szárszói Konferenciájának fő témája a belső vándorlás a Kárpát-medencében.Tartson velünk 2018. augusztus 23-26. között!

Só és világosság

2017. szeptember 29., címkék: szárszó, reformátusok szárszói konferenciája

Az augusztus végén megrendezett Reformátusok Szárszói Konferenciája harmadik napjának előadásai a gazdaság, az oktatás és nemzetpolitika területeit tárgyalták a reformáció örökségének tükrében.

Végvári vitézekként

2017. szeptember 16., címkék: reformátusok szárszói konferenciája, szárszó

„A reformáció nem társadalmi mozgalomként indult, mint ahogy az egyház sem ilyen céllal és küldetéssel jött létre. Mégis áthatotta az emberi közösségeket, formálta a kultúrát, a gazdaságot, a politikát, annak a jézusi példázatnak a megvalósulásaként, melyben a kovász megkeleszti a tésztát” – Szűcs Ferenc teológus professzor „A reformáció, mint társadalomszervező tényező” címmel tartott előadást az augusztus végén megrendezett Reformátusok Szárszói Konferenciáján.

Mindenkor Jézussal maradni

2017. szeptember 08., címkék: reformátusok szárszói konferenciája, szárszó

Az augusztus végén megrendezett Reformátusok Szárszói Konferenciája második napjának előadásai is egyházi, közéleti és társadalmi kérdésekről szóltak. Az előadók mindegyike hangsúlyozta a reformáció örökségének máig ható és a jövőben is szükséges elemeit.

Igen az életre

2017. augusztus 28., címkék: reformátusok szárszói konferenciája, balog zoltán, mesterséges megtermékenyítés

A népesség csökkenésének megállítása a magyarság egyik sorskérdése Balog Zoltán református lelkipásztor, az emberi erőforrások minisztere szerint, aki a Reformátusok Szárszói Konferenciáján a hivatásetikáról tartott előadást, majd ezt követően nyilatkozott a Parókia portálnak – többek között a mesterséges megtermékenyítésről is.

Elkezdődött a szárszói konferencia

2017. augusztus 25., címkék: steinbach józsef, márkus mihály, reformátusok szárszói konferenciája, földváryné kiss réka, szárszó, zsengellér józsef, huszár pál

„A keresztyén ember missziói feladata életképes, vonzó közösségi alternatívát mutatni, hogy a környezetünkben élők be tudjanak és akarjanak kapcsolódni közösségeinkbe" – mondta Zsengellér József rektorhelyettes a Reformátusok Szárszói Konferenciájának nyitó napján. Augusztus 24. és 27. között ismét közéleti és társadalmi kérdésekről gondolkodnak a balatonszárszói SDG konferenciaközpontban.

Szárszói örökség

2017. augusztus 11., címkék: szárszó, reformátusok szárszói konferenciája, évforduló

Közös gondolkodásra hív augusztus 24. és 27. között a Reformátusok Szárszói Konferenciája. A programról, amelynek fő témája a reformáció lesz, már közöltünk előzetest, de most nézzünk kicsit a nem oly távoli múltba: mi volt a ma is sokszor emlegetett 1943-as szárszói konferencia, és miről is szóltak az 1992-től megtartott egykori értelmiségi találkozók?

Már lehet jelentkezni a szárszói konferenciára

2017. június 20., címkék: szárszó, reformátusok szárszói konferenciája

Augusztus 24-27-e között ismét várja a keresztyén szellemiségű érdeklődőket a Reformátusok Szárszói Konferenciája. Az újrainduló közös gondolkodásnak a balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központ ad otthont.

Istent keresem

Józs 3

„Szenteljétek meg magatokat, mert holnap csodákat tesz köztetek az Úr.” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →