Hitünket vigyük ki a hétköznapokba!

2019. augusztus 23., címkék: rszk

Megpróbálja-e a világ szembe fordítani a keresztyénséget önmagával a vallás fogalomrendszerének torzításával? Ha igen, hogy lehet ez ellen védekezni? Hogyan befolyásolja, és hogyan kellene befolyásolnia egymást a politikának és a keresztyénségnek? Csak néhány kérdés, melyre a Reformátusok Szárszói Konferenciájának második napján Szűcs Ferenc református teológusprofesszor és Lánczi Tamás, a XXI. Század Intézet igazgatója keresték a válaszokat. Beszélgetőpartnerük Farkas Örs politológus volt, a beszélgetést teljes terjedelmében az ajánlónkban található videóban tekinthetik meg.

Adjuk tovább az Istentől kapott ajándékokat!

2019. augusztus 22., címkék: rszk

„A demokrácia teológiai értelemben csak keresztyén lehet" – hangsúlyozta a Reformátusok Szárszói Konferenciájának idei nyitó áhítatában Steinbach József dunántúli püspök. A Balatonszárszói Soli Deo Gloria Családi Hotel és Konferencia-központban csütörtöktől vasárnapig tartó értelmiségi találkozó beszélgetései a keresztyén értékek és a közélet kapcsolatát járják körül.

Ápoljuk a hagyományainkat!

2019. augusztus 22., címkék: rszk, képriport

Örökség, közélet, párbeszéd: ma kezdődik a Reformátusok Szárszói Konferenciája, mi pedig utánajártunk, hogy készülnek elő a szervezők és az önkéntesek.

Izgalmas és lehetőségekkel teli idők előtt állunk

2019. július 29., címkék: rszk

Bár nap mint nap a keresztyének üldözéséről és a keresztyén értékek háttérbe szorulásáról szóló híreket hallunk, Böszörményi Nagy Gergely mégis derűlátó. A kezdő vállalkozások felkarolásával foglalkozó Design Terminal vezetője, a Brain Bar jövőfesztivál alapítója és a Reformátusok Szárszói Konferenciájának egyik idei előadója úgy véli, a keresztyénségre a reformációhoz hasonló nagyságrendű megújulás vár.

Istent keresem

2Krón 4

„...befejezte Hírám azt a munkát, amelyet az Isten házában kellett készítenie Salamon király megbízásából...„ tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →