Béke legyen veled!

2018. május 28., címkék: skót zsinat

„Semmi értelme azt mondanunk, »Béke legyen veled!«, ha nem teszünk valamit ennek a békének az építéséért” – ebben az évben május 19. és 25. között tartotta zsinati ülését a Skót Egyház. Az eseményről Homoki Gyula, a Magyarországi Református Egyház delegáltjának beszámolóját olvashatják.

A Skót Egyház zsinatán jártunk

2017. május 30., címkék: skót zsinat, skót egyház

A Skót Egyház Zsinata május 20-26 között ülésezett, ahol több mint hétszáz küldött – egyenlő arányban lelkészi és laikus tag – vitatta meg a bizottságok által előkészített több mint 400 oldalas kiadványban, (ismertebb nevén) a Kék Könyvben összegzett javaslatokat. A teljes jogú tagok mellett ötven fős nemzetközi ökumenikus delegáció is részt vett az ülésen tanácskozási joggal, köztük a Kárpátaljai Református Egyház és a Magyarországi Református Egyház (MRE) küldöttei is.

Útonjárók a Skót Egyház zsinatán

2016. május 31., címkék: skót zsinat, skót egyház, kodácsy tamás

Kodácsy Tamás a Magyarországi Református Egyház delegáltjaként vett részt a Skót Egyház legutóbbi zsinati ülésén, melyről a részletes beszámolót küldött szerkesztőségünknek.

„A hitünk felülír minden kulturális különbséget”

2014. június 22., címkék: ejb, cigánymisszió, dani eszter, skót egyház, skót zsinat

„Arra láttam példákat, hogy az egyház hogyan tud segíteni a gyülekezeteknek abban, hogy missziói küldetésüket jobban meg tudják élni, hogy erősek, életképesek legyenek" – mondja Dani Eszter, aki nemrég tért vissza a Skót Zsinatról. A Zsinati Missziói Iroda vezetőjével az egymásra hatás és egymástól tanulás lehetőségeiről beszélgettünk.

Istent keresem

2Krón 32

„Talán a ti istenetek meg tud majd benneteket menteni a kezemből?!” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →