Csillag és kereszt

2012. augusztus 17., címkék: szentkirály, szent istván, reformátusok lapja, augusztus 20.

A Bakony erdei között, a Veszprémet Győrrel összekötő út mellett megbújó Szentkirály település – ahogy általában hasonló nevű társai is szerte a Kárpát-medencében – egy Szent István király tiszteletére szentelt templomról kaphatta a nevét. A falucska szájhagyománya szerint ennek a templomnak az egyik fala áll még ma is a református parókia kertjében, amit a helyiek az elmúlt századokban féltve őriztek nemzedékről nemzedékre. Annak jártunk utána, miként ápolják ezen a reformátusok által is lakott dunántúli településen első királyunk emlékét.

„Isten áldja meg ezt a kenyeret…”– Ünnepi ökumenikus istentisztelet volt Budapesten

2010. augusztus 19., címkék: szent istván, Háttér, ökumenikus istentisztelet, bölcskei gusztáv

„Első királyunk tisztában volt vele, hogy tudatos döntése, amellyel a magyarságot integrálta az európai keresztyén népek közösségébe, következményekkel jár. Ezek a következmények jelentek meg az általa hozott törvényekben, a beilleszkedést és a megmaradást segítő döntésekben, egy nemzet közösségtudatának megszilárdításában” – fogalmazott Bölcskei Gusztáv református püspök az augusztus 20-i állami ünnep előestéjén tartott ökumenikus istentiszteleten.

Augusztus 19: Magyarország napja Kaliforniában

2009. szeptember 02., címkék: Nagyvilág, szent istván, amerikai egyesült államok

(Sacramento) - Augusztus 20-án a kaliforniai szenátus sacramentói ünnepi ülésén augusztus 19-ét, az 1989-es páneurópai piknik emlékére Magyarország napjává nyilvánította.

A reformátusok gyülekezeti napon emlékeztek

2009. augusztus 17., címkék: szent istván, kálvin emlékév, kálvin jános, Gyülekezeti hírek, földes

Földes - A közelgő államalapító Szent István ünnepére, és Kálvin János születésének 500. évfordulójára gyülekezeti napon emlékezett szombaton délután Földes református közössége.

Istent keresem

1Thessz 4,1–8

„...testvéreim, kérünk titeket, és intünk az Úr Jézus nevében...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →