Vessetek és arassatok!

2017. szeptember 04., címkék: csomós józsef, Miskolc, tanévnyitó, tanévkezdés, miskolc, kárpát-medencei református tanévnyitó, Kárpát-medencei református tanévnyitó

„Lássátok meg az új tanév lehetőségeit, Isten irgalmából haladjatok az általa kijelölt cél felé" – buzdított Csomós József tiszáninneni püspök a szeptember 2-i Kárpát-medencei közös református tanévnyitón Miskolcon. Az ünnepségen református pedagógusokat is díjaztak.

Református köznevelési körkép 2017/18

2017. szeptember 03., címkék: tanévkezdés, tanévnyitó

A Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon meghívására 1997 és 2010 után immár harmadszor tartották Miskolcon a református oktatási intézmények közös tanévnyitóját, immár másodszor Kárpát-medencei körben. Az ünnepségen Papp Kornél, a Zsinati Oktatásügyi Iroda vezetője számolt be a református oktatási rendszer állapotáról.

Iskolák a 21. század számára

2017. szeptember 03., címkék: tanévkezdés, tanévnyitó

Az egyházi iskoláknak is meg kell kapniuk minden támogatást ahhoz, hogy oktató és nevelő munkájukat megfelelő körülmények között láthassák el – mondta Soltész Miklós szeptember 2-án. Tavaly decemberben a kormány 24 milliárd forint támogatást adott református oktatási és szociális intézmények építésére, valamint meglévők renoválására.

Feladatuk van a református iskoláknak

2017. szeptember 02., címkék: református oktatás, tanévkezdés, tanévnyitó, papp kornél, tananyagfejlesztés, interjú

Több mint százhetven református iskolában és óvodában kezdődik meg a 2017/18-as tanév. A diákok nagy része már ingyen kapja a tankönyvet, de lehet, hogy hamarosan tabletek váltják a papíralapú könyveket. Az már biztos, hogy a református egyház készül a digitális tananyagokkal. Mindezeken túl mégis a legfontosabb, hogy egy egyházi iskola közelebb tudja vinni a diákjait Jézushoz. Papp Kornélt, a Zsinati Hivatal Oktatási Irodájának vezetőjét kérdeztük a részletekről.

Isten minden gyermekben értéket teremtett

2016. szeptember 19., címkék: nagyenyed, tanévnyitó

A megújult nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium ünnepélyes felavatását követő napon, szeptember 18-án vasárnap délelőtt került sor a Kárpát-medencei református iskolák közös tanévnyitójára. A nagyenyedi vártemplomban tartott ünnepségen Szegedi László missziói előadó, a kollégium egykori diákja hirdette az Igét az 1Móz 6,9–22 alapján. Az istentiszteleten a Kárpát-medence harminchat református tanintézete képviseltette magát. Az esemény végén Popper Cserepes Zsófia nyugalmazott királyhágómelléki oktatónak átadták a Bethlen-díjat.

Közös hajón

2016. szeptember 13., címkék: tanévnyitó, cigánymisszió, wisz, krszh

Szeptember 9. és 11. között Debrecen adott otthont a Keresztény Roma Szakkollégiumi Hálózat (KRSZH) idei tanévnyitó konferenciájának.

Egyre több, egyre jobb

2016. szeptember 06., címkék: károli egyetem (kre), tanévnyitó

A magyar felsőoktatásban egyedülálló módon növekszik és gazdaságilag is stabil lábakon áll a Károli Gáspár Református Egyetem – hangzott el az intézmény hétfői tanévnyitóján. A fasori református templomban tartott ünnepségen egyetemi polgárrá fogadták az elsőéves hallgatókat, valamint kitüntetéseket és díjakat adtak át.

Áldásból élni

2016. augusztus 29., címkék: Fekete Károly, tanévnyitó, túrkeve, fekete károly

„Ki ne maradjon életünkből a mi legnagyobb szövetségesünk, a nagy építő, aki áldássá teheti munkánkat " – kérte igehirdetésében Fekete Károly tiszántúli püspök az országos református tanévnyitó istentiszteleten.

Elkezdődött a tanév intézményeinkben

2016. augusztus 29., címkék: tanévkezdés, tanévnyitó, túrkeve

Szeptember 1-jén 170 magyarországi református köznevelési intézményben kezdődik el a tanítás. Képviselőik augusztus 27-én közös istentiszteleten kértek áldást a most kezdődő tanévre. A Túrkevén tartott országos református tanévnyitón emellett pedagógusokat tüntettek ki és iskolakezdési támogatást is átadtak.

Református köznevelési körkép 2016/17

2016. augusztus 29., címkék: tanévnyitó, túrkeve

Az előző tanévhez képest három óvodával, egy általános iskolával és egy alapfokú művészeti iskolával gyarapodott a református köznevelési intézményhálózat. Erről Papp Kornél, a Zsinati Oktatási Iroda vezetője számolt be az augusztus 27-i túrkevei országos református tanévnyitón.

Tanévnyitó a kárpátaljai cigánymisszióban

2015. szeptember 28., címkék: tanévnyitó, cigánymisszió

A Kárpátaljai Református Egyház cigánymissziója első alkalommal szervezett ünnepélyes tanévnyitót a cigány oktatási intézményekben szolgáló nevelők, oktatók számára. Az alkalomra a kisdobronyi cigánytemplomban került sor.

Új élet az öreg épületben

2015. szeptember 21., címkék: tanévnyitó, komádi

Osztály, vigyázz! Tanító néninek tisztelettel jelentem, az osztály tanulásra készen áll! – harsogja két másodikos kisdiák a tanóra kezdetén a komádi Sulyok István Református Általános Iskolában. A lelkesedés nem véletlen, hiszen az intézmény elindulása az utolsó pillanatig bizonytalan volt, Isten kegyelméből végül mégis elindulhatott.

Hűség és küldetéstudat

2015. szeptember 07., címkék: reformátusok lapja, bácskossuthfalva, tanévnyitó

Az anyagi és a jogbiztonság hiányának ellenére is erős intézményrendszert alkotnak a Kárpát-medence magyar református óvodái, iskolái, kollégiumai. Az Isten iránti hűséggel és a közös küldetéstudattal végzett szolgálat teszi őket azzá – hangzott el a délvidéki Bácskossuthfalván, a szeptember 5-én immár hatodszor megrendezett Kárpát-medencei református tanévnyitón. (A beágyazott videót elindítva visszanézheti az egész istentiszteletet.)

A Károlin is megnyílt a tanév

2015. szeptember 03., címkék: károli egyetem, tanévnyitó

További lehetőségeket jelent a Károli Gáspár Református Egyetem bővülés értékválsággal küzdő világunkban és az egyház és a nemzet iránt hűséges értelmiség nevelésében – hangsúlyozta Huszár Pál főgondnok a felsőoktatási intézmény szeptember 1-jei tanévnyitóján a budapesti fasori templomban.  

Megkezdődött az új tanév

2015. augusztus 31., címkék: tanévnyitó, reformátusok lapja, sárospatak

Ne kívülről várjuk a változást, hanem elsőként bennünk történjen meg – figyelmeztetett az országos református tanévnyitón elmondott igehirdetésében Csomós József tiszáninneni püspök. Immár huszadszor tartottak közös tanévnyitót a magyarországi református közoktatási rendszer résztvevői, idén augusztus 29-én Sárospatakon.

Idén is bővült az intézményhálózat

2015. augusztus 31., címkék: reformátusok lapja, tanévnyitó

A most kezdődő tanévben 171 intézmény keretei között 291 közoktatási feladatot lát el a református egyház – tájékoztatott a Zsinati Oktatási Iroda.

Átadták a Makkai Sándor-díjat

2015. augusztus 31., címkék: makkai sándor-díj, reformátusok lapja, tanévnyitó, kitüntetés

Augusztus 29-én, a sárospataki országos tanévnyitón a zsinati elnökség, Bogárdi Szabó István püspök és Huszár Pál főgondnok átadta a Makkai Sándor-díjat. A szakmai munkájáért és példamutató emberi-hitbeli magatartásáért elismert két díjazottat Ábrám Tibor tiszáninneni főgondnok, a Zsinat világi alelnöke méltatta.

Tanévkezdő támogatás hatszáz diáknak

2015. augusztus 26., címkék: iskolatáska, tanévnyitó, szeretetszolgálat (mrsz)

Idén is segíti a rászoruló diákok iskolakezdését a Magyar Református Szeretetszolgálat. A határainkon innen és túl nehéz körülmények között élő családokhoz augusztus 29-től jutnak el a tanszereket tartalmazó csomagok, összesen három millió forint értékben.

„A Debreceni Egyetem bölcsője a Református Kollégium"

2014. szeptember 09., címkék: egyházi felsőoktatás, tanévnyitó, debreceni teológia (drhe), debreceni nagytemplom

Száz évvel ezelőtt, 1914. október 1-én tartotta első tanévnyitóját a református Nagytemplomban a Debreceni Magyar Királyi Tudományegyetem. Az évforduló alkalmából most is a Nagytemplom adott otthont a jubileumi tanévnyitó ünnepségnek, amelyet a Debreceni Református Hittudományi Egyetemmel közösen szervezett a Debreceni Egyetem.

Közös debreceni tanévnyitó

2014. szeptember 01., címkék: Debrecen, debrecen, tanévnyitó

A megújult Nagytemplomban tartotta közös tanévnyitó ünnepségét augusztus 31-én a Debreceni Református Kollégium Általános Iskolája és Gimnáziuma. A két intézmény ezt a tanévet a Péterfia utca 1-7 szám alatt található épületben kezdi, amely száz évvel ezelőtt azért épült, hogy éke és dísze legyen a városnak és a református oktatásnak.

Istent keresem

3Móz 7,22–38

„Azután így beszélt Mózeshez az Úr: Mondd meg Izráel fiainak:...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →