Tompa Mihályra emlékeztek szülővárosában

2017. szeptember 30., címkék: tompa mihály, évforduló

A kétszáz éve születet pappköltőről teret neveztek el és szobrot avattak az emlékére Rimaszombatban szeptember 28-án. Az egykori Három rózsa vendéglőben pedig megnyitották Máger Ágnes festőművésznek a költő verseihez készített illusztrációkból álló tárlatát.

„Nincs talán még elfeledve a dal”

2017. szeptember 28., címkék: tompa mihály

Népszerű költő és tehetséges lelkipásztor, akinek alkotásai emelnek szót az emberekért. Tompa Mihály születésének 200. évfordulóján az Országos Széchényi Könyvtár december 20-ig látogatható kiállításán jártunk, melynek kurátorai Szűts-Novák Rita és Patonai Ágnes.

Nincs talán még elfeledve a dal

2017. május 24., címkék: tompa mihály, évforduló

Korábban nem látott kézirattári anyagok bemutatásával emlékezik meg a 200 éve született Tompa Mihályról az Országos Széchényi Könyvtár (OSZK).

Lant és Biblia

2017. március 29., címkék: évforduló, tompa mihály

Koszorúzással, előadásokkal és ünnepi műsorral vette kezdetét a Tompa Mihály emlékév Sárospatakon. A 19. századi magyar líra kiemelkedő alakja születésének 200. évfordulója alkalmából rendezett egész éves programsorozatot a Tompa Mihály Gömöri Kulturális Egyesület más intézményekkel összefogásban szervezi azzal a céllal, hogy népszerűsítse a költő feledésbe merült életművét.

195 éve született Tompa Mihály költő, református lelkész

2012. szeptember 29., címkék: évforduló, tompa mihály, évfordulók

195 éve született Tompa Mihály (Rimaszombat, 1817. szeptember 28. – Hanva, 1868. július 30.) református lelkész, a XIX. századi magyar irodalom kiemelkedő alkotója.

Istent keresem

Jel 22,1–7

„...nem lesz többé átok..." tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / Hitvallásaink

Ez történik továbbiak →