•  
    Mi a közös Jeremiás prófétában, a 16. század reformátoraiban, bennünk és a fazekasságban? Egyáltalán, mit érdemes tudnunk erről az ősi mesterségről? Különleges istentiszteleten vehettek részt a Csillagpont nyitó alkalmán a fiatalok.

  •  
    Július 25. és 29. között zajlik a Csillagpont református ifjúsági találkozó, egyházunk kiemelt ifjúsági rendezvénye a reformációi emlékévben. Ezalatt elsősorban a találkozó weboldalának tartalmait ajánljuk a reformatus.hu és a reformacio.ma olvasóinak.

A reformáció oldalán

Kép: A reformáció oldalán
„A világ sóvárogva várja a reformátorokat, a Jézusban élők szép hitvallását. A hétköznapi hősöket, akik Vele megváltoztathatják a világot.”

Fiatalok

Debreceni útikalauz csillagpontosoknak

„Debrecen mellett sohasem lehetett elmenni közömbösen" – mondja Derencsényi István. A tiszántúli lelkészi főjegyzővel az ő Debrecenéről beszélgettünk annak apropóján, hogy a város ad otthont a Csillagpont református ifjúsági találkozónak. 

 
Változásra buzdít a Csillagpont

Jövő héten rendezik meg nyolcadik alkalommal a Csillagpontot. A reformációi jubileumi évben minden eddiginél több résztvevőt várnak a református ifjúsági találkozóra.

Reformáció

Továbbvinni az örökséget

Bara Lajos, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület főgondnokának videóüzenete a reformációról.

Blogok

Rendszeresen szemlézünk keresztyén blogokat. A tartalmuk nem része a refomatus.hu tartalmának, a címek minden esetben az eredeti megjelenésre mutatnak.

ReposztTükörben

Istenről nem tudjuk, bekényszeríthető-e olyan törvényszerűségekbe, amelyeket egy sérthetetlennek vélt logika diktál.

ReposztGyőztes mentalitás

Gyakran azonban nem stoptábla, inkább valamiféle megálló van, leginkább azért, hogy helyre tegyük magunkban a célt.

LelkészfeleségMagánélet

Számít a lelkész magánélete a gyülekezetben? A lelkésznek számít? A lelkészfeleségnek számít?

In memoriam

Elhunyt Fodor József Károly

A taktaharkányi református gyülekezet lelkipásztorát július 22-én, életének 59. évében magához szólította Megváltó Ura.

Egyházunk

Történelmi emlékhely lett a vizsolyi református templom

„Minden emlékmű, emlékhely halott kő marad, ha nem szólít meg bennünket" – történelmi emlékhellyé avatták az első teljes magyar nyelvű Bibliát őrző református templomot.

A világban

Határokat átívelő hit

Magyarországon járt Oliver Dashe Doeme, Nigéria maiduguri egyházmegyéjének püspöke, aki az ottani keresztyének hétköznapjairól számolt be előadásában.

Küldetés

Ősszel birtokba vehetik új óvodájukat a mezővári gyerekek

A tervek szerint ősszel megnyílhat a kárpátaljai Mezővári óvodájának új épülete, az építkezés az ütemterveknek megfelelően halad.

Jó ügy

Jó András, az Interserve külmissziós szervezet magyarországi képviselője és családja július 17-én egyéves dél-ázsiai missziói szolgálatra indult.

Istent keresem

1Kor 7,17–24

„mindenki éljen úgy, ahogy az Úr adta neki, ahogy az Isten elhívta:...” tovább >


Új fordítású Biblia / Károli-Biblia / HitvallásainkEz történik továbbiak →

Dunamelléki Egyházkerület

Isten hozott a korongon!

Mi a közös Jeremiás prófétában, a 16. század reformátoraiban, bennünk és a fazekasságban? Egyáltalán, mit érdemes tudnunk erről az ősi mesterségről? Különleges istentiszteleten vehettek részt ... ...

Isten nem nyúl bele a meccsbe?

A magyar sikerekért szurkol két református lelkésznő a budapesti vizes világbajnokságon. A lelkes drukkerek még a nemzeti trikolórt is az arcukra festették. ...

Dunántúli Egyházkerület

Te mit tennél legszívesebben huszonnégy óra alatt? - Dunántúli reformátusok az UltraBalatonon

Tavasz végén 11. alkalommal rendezték meg az UltraBalatont, a Balaton egyik legnépszerűbb tömegsport rendezvényét. Ebben az évben a Dunántúli Református Egyházkerület képviseletében is indult egy csapat.

Pápai Refis diák is a tagja volt a fizika világversenyt nyert magyarországi csapatnak

A magyar fizikaválogatott nyerte a Szingapúrban megrendezett Nemzetközi Ifjúsági Fizikatornát. A magyar csapat tagja volt Varga-Umbrich Eszter is, a Pápai Református Kollégium Gimnáziumának diákja.

Tiszáninneni Egyházkerület

Gyászjelentés

Fájó szívvel, de Isten akaratát elfogadva tudatjuk, hogy Fodor József Károly a taktaharkányi református gyülekezet lelkipásztora 2017. július 22-én, életének 59-ik évében, hosszantartó, türelemmel viselt ... ...

Csillagoknak Teremtője - hittanos-csillagász tábor a Nyilas Misi Házban

"SEARCHING THE VISIBLE-DISCOVERING THE INVISIBLE!" jelmondattal hirdette meg nyári táborát a Miskolc-belvárosi Gyülekezet, melyet a Nyilas Misi Házban tartottak. Csögör Orsolya beosztott lelkész beszámolója.  ...

Tiszántúli Egyházkerület

Debrecen már várja a Csillagpont résztvevőit

Július 25. és 29. között a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusa ad otthont a 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozónak. A Csillagpont ide...

Debrecenben ülésezett a Doktorok Kollégiuma

2017. július 9-12. között a Debreceni Református Hittudományi Egyetem adott otthont a Doktorok Kollégiuma plenáris ülésének. A konferencián a Magyar...

Neked mondom, kelj fel! — a lelkész válaszol

Mi a menete, hogy felnőtt korban megkeresztelkedjek?

Felnőttkorban a keresztség szentségének kiszolgáltatását úgynevezett konfirmációs oktatás előzi meg, amely segíti a megkeresztelendőt abban, hogy kérése érett hitbeli döntésen alapuljon. A felnőtt keresztség és a konfirmációs oktatás komolyan vétele biztosan hasznára válik lelkiekben, önmaga mélyebb megismerésében, de egyéb általános műveltségi ismeretek megszerzésében is.
Tovább olvasom

Forduljanak hozzánk!

Református lelkipásztoraink szeretnének az internet segítségével azokhoz fordulni, akikben kérdések vetődtek fel, de úgy érzik, nem tudják kinek feltenni őket. Keressenek meg minket, ha olyan életvezetési tanácsot is szívesen meghallgatnának, ami a Biblia tanításán alapul; ha a megnyugvást Istenben keresik; és akkor is írjanak, ha kérdésük van a keresztyén hittel, tanítással, református egyházunkkal kapcsolatban.

Hajdú Zoltán Levente

Számomra a gyülekezet nem múzeum, hanem élő közösség.

Kik segíthetnek még?

A Lelkész válaszol rovatunkhoz fordulók mellett azoknak is szeretnénk tanácsot nyújtani, akik úgy érzik, más típusú segítségre szorulnak. A gyülekezetekben élő, dolgozó lelkipásztorok mellett egyházunkban számos lelkigondozói szolgálat, bajba jutottak megsegítésével foglalkozó intézmény működik. Tovább...

Kálvin Kiadó

A Csillagponton is

Ott leszünk a Csillagponton is, várunk benneteket a Lehetőségek Piacán a Magyar Bibliatársulattal együtt.

Támogatói program

A 25 éve alapított Kálvin Kiadó programot hirdetett református gyülekezetek és intézmények számára iratterjesztés, iratmisszió és könyvtár támogatására.

  • Barth-Brunner
  • Prot. etika
  • Konkordanciás Biblia
  • Helvét Hitvallás
  • Barnes