Ifi hírek

Önkéntesség és fejlődés a Szeretetszolgálatnál

A Magyar Református Szeretetszolgálat 2018 januárjától egy új, féléves önkéntes programot indít: 18 és 22 év közötti fiatalok számára ad lehetőséget önkéntességre napi 4 órában.

Ifi vezető képzés

Egész napos intenzív tréningen vehetnek részt az érdeklődők.

Ifjúsági vezetőképzőt indítanak

Három alkalmas vezetőképzőt hirdet meg a Zsinati Ifjúsági Iroda és az Exodus Közép-Kelet Európa Egyesület.

Szemléletformáló kávé

„Dolgozóink azt mondják, itt hasznosnak érzik magukat, mi pedig nem győzzük hangsúlyozni, hogy valóban azok, hiszen munkájuk nélkülözhetetlen” – a fogyatékos emberek világnapja alkalmából Dely Gézával, a Nem Adom fel Alapítvány elnökével beszélgettünk a szervezet különleges kávézójáról.

Bizonyságtétel útravalónak

A Nyírségi Református Egyházmegye idén is megtartotta konfirmandusainak találkozóját Nyírbátorban.

Ki mit vet, azt fogja aratni!

Kiválasztották a Bibliatársulat őszi, hat szavas bibliaismereti vetélkedőjének győzteseit. Mind a két korcsoportban találékony megoldások születtek hétről hétre.

Közösségfejlesztés és feltöltődés

Egymásért imádkozva, egymást bátorítva tudunk távozni egy-egy ilyen eseményről – mondja Balázsfalvi-Ábrám Anna, akit a legutóbbi Kárpát-medencei Református Ifjúsági Egyeztető Fórum tapasztalatairól kérdeztünk.

Legyen élmény a tanulás

„Szeretet, nyitottság, megújulás, Szentírás; kegyelem, kenyér és bor fontos nekünk mindenkor" - visszhangozta csütörtök délelőtt az újpesti Benkő István Református Általános Iskola és Gimnázium aulája az egyik osztály rapp számát, amelyben a reformáció történetét dolgozták fel. A Mozaik Múzeumtúra első állomásán jártunk.

Egy évet adni az életedből

Húsz éve tizenegy fővel indult el az Önkéntes Diakóniai Év programja, azóta ezer-háromszáz fiatal vett részt a kezdeményezésben. A részletekről Závodi Emese programvezetőt, református lelkészt kérdeztük.

Johannita pályázat középiskolás diákok számára

A Johannita Rend Magyar Tagozata pályázatot hirdet a Kárpát-medencében magyar tannyelvű középiskolákban tanuló 9-12-es protestáns diákok számára.

Ifjúságivezető-képzés indul

Kép: Ifjúságivezető-képzés indul
Háromalkalmas, gyülekezetközpontú, magyar–angol nyelvű ifjúságivezető-képzést szervez a Zsinati Ifjúsági Iroda és az észak-ír Exodus missziós szervezet olyan 16 és 29 éves fiataloknak, akik tenni szeretnének valamit a közösségükért.

GeKIB

A GeKIB titka

Miért hasznos, ha hatvan-hetven Kárpát-medencei ifjúsági vezető együtt tölt néhány napot? Ez a pár nap időt és teret nyújt az ismerkedésre, ötletelésre, szakmai továbbképzésre, kötetlen beszélgetésekre és a lelki feltöltődésre is.

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.

Ez történik továbbiak →

Református ifjúsági vezetőképző

 

Zsinati Ifjúsági Iroda és az Exodus Közép-Kelet Európa Egyesület közösen Ifjúsági Vezetőképzőt szervez.

 

A képzés célja

A képzés célja, hogy az egyházhoz lazábban vagy szorosabban kapcsolódó fiatalok a Krisztussal való találkozást követően, elinduljanak a tanítvánnyá válás útján. Ebben az utazásban a saját növekedésük, tanítvánnyá válásuk eredményeként fejlődnek ifi/kiscsoport vezetővé. Olyan fiatal vezetőket szeretnénk képezni, akik személyes beszélgetéseken, mentori kapcsolatokon, kiscsoportok vezetésén keresztül segítik saját generációjuk hitbeli növekedését.

Határon túli fiatalok jelentkezését is szeretettel várjuk!

 

Folyamata

- 3 hétvége
2 interaktív tréning hétvége, péntek estétől vasárnap kora délutánig és 1 gyakorlati hosszú hétvége – 4 nap interaktív out door tréning

- 16-29 éves korosztály számára

- a tréning folyamatából is új ötletekkel, módszerekkel és játékokkal gazdagodnak a résztvevők

- a folyamat végén felajánljuk, hogy csoportot indítsanak iskolájukban, gyülekezetükben, lakókörnyezetükben, valamint fiatalokat mentoráljanak

- a fiatalokat küldő gyülekezetek lelkipásztoraival felvesszük a kapcsolatot, hogy a fiatal további fejlődése érdekében szolgálati lehetőség biztosításával és személyes mentorálással segítse