Ifi hírek

Jól tetted, hogy eljöttél

Kárpátaljai középiskolások nyári szünetük egy részét arra fordították, hogy minőségi időt töltsenek a Dunaalmási Református Szeretetház fogyatékos fiataljaival. Orbán László tanár, a csoport vezetőjének beszámolója.

Rövidfilm pályázatot hirdet a 72 óra

Több vagy, ha adsz! A 72 óra kompromisszum nélkül ifjúsági önkéntes akció filmes pályázata.

Több vagy, ha adsz!

Mutasd meg, hogy mi fiatalok – mint a jövő döntéshozói – jobbá tudjuk tenni a világot.

Érted?!

Tehetséggondozó diáktábort szervezett július 2-6 között a Református Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény (Református EGYMI).

Összerázódva

A Zsinati Ifjúsági Iroda meghirdetett pályázatára olyan műveket vártak, melyekben visszaköszöntek a tavaszi ifjúsági fórumon hallott projektismeretek gyülekezetépítő programok megtervezésén és lebonyolításán keresztül. A pályázat nyertesével, Vitéz Bertalannal beszélgettünk.

Te az légy, ki imát mond egy fogvatartottért

Börtönben lelt szabadság címmel beszélgetett a Csillagponton résztvevő fiatalokkal négy lelkész és egy volt fogvatartott szerdán a Károli kisszínpadon.

Szemléletformálás, közös erővel

Hogyan hozza közelebb három lelkipásztor az egyházát a fiatalokhoz? Az idei Csillagponton ez is kiderült.

A szükséges szikra

Bassel Fahednek már a neve is bátorságára utal. A fiatal szíriai orvos egyháza képviseletében vett részt a Csillagponton.

A Krisztus-követés megélése

Bölcskei Gusztávval, DRHE leköszönő rektorával beszélgettünk a találkozóról, a reformációval és az egységről.

Pótfelvételit hirdet a DRHE

Pótfelvételi a Debreceni Református Hittudományi Egyetemen.

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.

Keep calm, az Isten munkában van

Kép: Keep calm, az Isten munkában van
„Vannak olyanok, akik csak általad találkozhatnak Istennel, csak úgy tudják megérteni az üzenetet, ahogy te adod át nekik″ – Bella Violetta igehirdetésével búcsúztunk a 8. Csillagponttól.

Csillagpont 2017

Ez történt a Csillagponton

 

Vetkőzzetek, öltözzetek, repüljetek!

A találkozó napjai alatt valamit levetkőztünk, és valami újba öltöztünk fel lélekben. Miért tettük ezt? Hogy merjünk álmodni, és megtenni azt, ami lehetetlen – erre buzdított Mike Pál utolsó csillagpontos főelőadásában.

 

Biztonságos hely tékozló fiaknak

A biztonságos helyről, a mákos beigliről, a tékozló fiúról és az öt soláról szólt második előadásában Mike Pál lelkipásztor.

 

Jézussal indult a reformáció

Közösség, tánc, ölelés – ez Isten eredeti terve az emberrel, akit elpecsételt, biztonságba helyezett, és akivel közösséget vállalt. Erről az eredeti tervről és ennek megromlásáról beszélt szerda reggeli első előadásában Mike Pál, a Csillagpont főelőadója.

GeKIB

A GeKIB titka

Miért hasznos, ha hatvan-hetven Kárpát-medencei ifjúsági vezető együtt tölt néhány napot? Ez a pár nap időt és teret nyújt az ismerkedésre, ötletelésre, szakmai továbbképzésre, kötetlen beszélgetésekre és a lelki feltöltődésre is.

Ez történik továbbiak →