Ifi hírek

Csillagpont: meghosszabbították a kedvezményes jelentkezést

Nyolc nappal meghosszabbították a kedvezményes jelentkezési időszakot a Csillagpontra, június 26-án éjfélig még központi étkezést is lehet rendelni a református ifjúsági találkozóra.

Mini Wittenberg Debrecenben

Interaktív programsorozattal emlékezett a reformáció ötszáz évvel ezelőtti kezdetére a debrecen-kerekestelepi és a debrecen-bánki gyülekezet június 6. és 11. között.

Programajánló a nyárra

Kezdődik a nyári szünidő, összegyűjtöttük a református középiskolásoknak és egyetemistáknak szóló nyári programokat. A különböző ifjúsági szervezetek idei táborai, találkozói szintén a reformáció jegyében zajlanak.

Művészeti pályázat középiskolásoknak

A kárpát-medencei középiskolák 9-13. osztályos diákjai nevezhetnek a neszmélyi Launai Miklós Református Iskola pályázatára több kategóriában, értékes nyereményekért.

„Amikor itt és most tenni kell”

A reformáció volt a témája a hatodik Ökumenikus Diákfilmszemlének. A június 10-i díjátadón a Kecskeméti Református Gimnázium tizenegyedikesei közönségdíjasok lettek.

“Az én reformációm”

Telefonos kisfilm-pályázatot hirdet a Reformáció Emlékbizottság.

Csillagpont sajtótájékoztató és nyitóbuli

Július 25-én Debrecenben megnyitja kapuit a 8. Csillagpont református ifjúsági találkozó. Az eseményre június 8-án, most csütörtökön nyitóbulival hangolódunk a Dürer-kertben.

Kis darabokból egy nagy egész

A Soli Deo Gloria Református Diákmozgalom (SDG) május 19-21. között tartotta szokásos tavaszi hétvégéjét Balatonszárszón. Az idei találkozó témája a közösség volt, előadói pedig Angliából, a Scargill közösségi házból érkeztek: a népszerű keresztyén író és felesége, Adrian és Bridget Plass, illetve a scargilli ház igazgatói, Phil és Diane Stone.

„Minden rosszból ki tud nőni valami szép”

Adrian Plass szereti történetek által bemutatni a világról alkotott képét. Idén feleségével együtt ő volt a vendége és előadója a Soli Deo Gloria diákmozgalom tavaszi hétvégéjének. A Kegyes kétbalkezes-sorozat íróját közösségről, annak gyógyító hatásáról és nehézségeiről kérdeztük.

Ifjúsági találkozóról Mezőföldén

Közösség? Dicsőítés? Szentlélekről való beszélgetés? Jókedv? Játék? Az Úrnak hála mindezek jelen voltak, megtapasztalhattuk őket korunkbeli fiatalokkal a legutolsó MERIT (Mezőföldi Református Ifjúsági Találkozó) alkalmon, Kálozon.

Egységben Istennel, közösségben egymással

Kép: Egységben Istennel, közösségben egymással
A reformáció jegyében zajlik az idei Csillagpont. Csütörtökön bemutatták a több száz lelki, kulturális és zenei programot kínáló találkozó témáját, előadóit és nagyszínpados fellépőit.

GeKIB

Változz, hogy változtass

A tevékeny szerepvállalás és a kezdeményezés fontossága voltak az idei Zsinati Ifjúsági Fórum hívószavai. A református fiatalok április 28-29-i tanácskozásuk zárásaként nyilatkozatban fejezték ki véleményüket, meglátásaikat, felelősségvállalásukat egyházukért. 

Ez történik továbbiak →

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.