Ifi hírek

Híd lesz a csurgói refi kézicsarnoka

Kézilabda munkacsarnok épülhet a csurgói Csokonai Vitéz Mihály Református Gimnázium területén. A 650 millió forintos beruházás még szorosabbra fűzi a református iskola és a Csurgói Kézilabda Klub kapcsolatát.

Járdafestés-pályázat

Szeretnéd, ha a Te alkotásod díszíthetné a főváros egyik leglátogatottabb területének kis utcáját? A Török Pál református püspökről elnevezett utcába színes járdafestést álmodtunk meg, aminek a kivitelezője te lehetsz ....!

Legyél Te is a Szeretethíd nagykövete!

És legyél része egy összeállításnak, mely arra hivatott, hogy hidakat építsen a szeretetből!

Hervadhatatlan koszorúért küzdöttek

Pál apostolnak a Korintusiakhoz írt két levele volt a Soli Deo Gloria református diákmozgalom március 3-4. között megrendezett huszonharmadik bibliaismereti versenyének témája.

Kiválasztó hétvégét tartott az ÖDE

Hetvenegy jelentkező vett részt az Önkéntes Diakóniai Év Programiroda február 24-26. közötti kiválasztó hétvégéjén. További önkénteseket várnak még Németországba, Csehországba és egy-egy főt Uruguay-ba, valamint Indiába.

Bibliaismereti verseny idén is

A Magyar Bibliatársulat Alapítvány ismét meghirdeti bibliaismereti versenyét középiskolás, valamint főiskolások és egyetemisták számára.

Adj Zengő Éneket!

Megjelent a Dunántúli Református Egyházkerület új ifjúsági énekeskönyve. Március 15-ével kezdődően minden érdeklődő számára elérhető, megvásárolható az Adj Zengő Éneket!

„Másokért, egymásért, önmagunkért”

Idén kilencedik alkalommal szervezi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat a Szeretethíd - Kárpát-medencei református önkéntes napok elnevezésű programját. Az önkéntes akció fontos szereplői a megyei koordinátorok, akik minden évben képzésen vehetnek részt, hogy megismerjék feladataikat, a szervezés folyamatát és egymást is.

Elindult a Szeretethíd regisztráció

Idén május 19-én és 20-án tartja a Szeretethíd Kárpát-medencei református önkéntes napokat a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az idei Szeretethíd fővédnöke Szilágyi Áron kétszeres olimpiai bajnok kardvívó.

Család, iskola, tehetség, szorgalom

Saját osztálytársait tanítja fizikából, bronzérmes lett a Nemzetközi Csillagászati és Asztrofizikai Olimpián Gémes Antal, a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnázium végzős diákja.

Ifjúsági munkások konferenciája

Kép: Ifjúsági munkások konferenciája
Európában páratlan a Csillagpont – többek között ez derült ki a Zsinati Ifjúsági Iroda munkatársainak a European Youth Ministry Network március 7–9. között Barcelonában tartott nemzetközi konferenciáján. A közel húsz országból érkezett résztvevők többek között azt vizsgálták meg, milyen kihívásokra kell válaszolnia napjaink keresztyén ifjúsági missziójának.

GeKIB

Irányt adó találkozás

„Vezetőként az lehetsz mások számára, aki talán számodra senki sem tudott lenni" – mutatott rá Kovács Endre a Kárpát-medencei ifjúsági szervezetek, teológiák, egyetemi lelkészségek képviselőinek és ifjúsági referenseinek tartott előadása kezdetén, mely a vezető beszélgetések világába kalauzolta a GeKIB tagjait.

Ez történik továbbiak →

Refo500

 

Egy nap a Refo500 sátorban

A szervezők meghívására a Zsinati Ifjúsági Iroda önálló programmal, a Refo500 sátorral érkezett Velencére, az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozójára (EFOTT). 

 

Túllátni a kereteken

A Zsinati Ifjúsági Iroda Refo500 sátoráról, a program valódi erejéről és üzenetéről a szervezőket kérdeztük.