Csillagpont 2017

Elindult a jövő évi Csillagpont honlapja

 

Formálódik az idei Csillagpont

2017. július 25. és 29. között Debrecenben kerül sor a 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra. Az előkészületekről a helyszínen tartottak megbeszélést a szervezők.
 

Debrecen várja a Csillagpontot 2017 júliusában

A 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót 2017. július 25. és 29. között Debrecen rendezik meg – így határozott a Magyarországi Református Egyház Zsinata.

Mezőtúr 2013

Csillagpont kiértékelés

A szervezők elkészítették a tavalyi református ifjúsági találkozó kiértékelését. 

 

Nézd vissza, amiről lemaradtál!

A Csillagpont főbb programjairól készült felvételek.

 

Tíz év, emlékek, torta, Csillagpont

Kezdetek, sztorik, dilemmák – tíz év, öt Csillagpont, öt szervező és egy beszélgetés.

 

Talált tárgyak

Elhagytál valamit a Csillagponton?

 

Az örök Isten elfogad úgy, ahogy vagy

Az ősi zsoltár ma is aktuális igei üzenete fogadta a Mezőtúron zajló Csillagpont résztvevőit a nyitó istentiszteleten.

 

Főelőadások

Legyél, aki vagy! – ifj. Csomós József délelőtti előadásai.

Válaszok helyett kérdések (1.)

Bátorság a változáshoz (2.)

A jelen egyháza vagytok! (3.)

 

Hogyan tovább? – Záró istentisztelet

Bella Péter, győrújbaráti lelkipásztor hirdette az Igét a szombati záró alkalmon.

Tata - 2011

Formálódik az idei Csillagpont

2017. július 25. és 29. között Debrecenben kerül sor a 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra. Az előkészületekről a helyszínen tartottak megbeszélést a szervezők.

Ifjúsági munkások konferenciája

Európában páratlan a Csillagpont – többek között ez derült ki a Zsinati Ifjúsági Iroda munkatársainak a European Youth Ministry Network március 7–9. között Barcelonában tartott nemzetközi konferenciáján. A közel húsz országból érkezett résztvevők többek között azt vizsgálták meg, milyen kihívásokra kell válaszolnia napjaink keresztyén ifjúsági missziójának.

Építeni a Lélek hívására

Hányféle munkát kell végezni az építéshez? Miért lesz valaki önkéntes a Csillagponton? Hat fiatal történetével válaszolunk ezekre a kérdésekre.

Különleges karácsonyi ajándék: bérlet a Csillagpontra

Keresed még a megfelelő karácsonyi ajándékot szeretteidnek? Most itt a lehetőség, hogy 14-35 év közötti családtagjaidat, barátaidat ajándék belépővel lepd meg a jövő évi Csillagpont református ifjúsági találkozó teljes idejére. Siess, mert mindössze 100 darab áll rendelkezésre!

Tata 2015

Te miben bízol? 

Videók, képek, hanganyagok, cikkek az idei Csillagpontról minden mennyiségben. 
 

A bizalom meggazdagítja a közösséget

A Károli Gáspár Református Egyetem támogatásának is köszönhető, hogy az idei Csillagpont megvalósulhatott. Balla Péter rektorral a helyszínen Hegedűs Márk, az Európa Rádió riportere beszélgetett a támogatásról, a felvételi eredményekről és a bizalomról.
  

Mint a hajótörött misszionárius

Bár a Csillagpont befejeződött, amiről a találkozó szól, nem ér véget: a bizalom végtelen. Jézus azt ígérte, velünk lesz minden napon – mondta a záró istentiszteleten Hajdú Szabolcs Koppány.
 

 

Főelőadás III.: Nem egy szükséges plusz


Főelőadás II.: A stoptábla célja


Főealőadás I.: Vágyom arra hogy bízzam benned


A prérifarkas esete a szakadékkal

A Csillagpont nyitó istentiszteletén Hajdú Szabolcs Koppány a vízen járó Jézus történetén keresztül szólt a résztvevőkhöz. 

Különleges feltöltődés

Október 3-án tartották az idei Csillagpont záróbuliját. Ezen a kötetlen estén újra találkozhattak egymással az önkéntesek és a résztvevők, hogy néhány órára felidézzék a találkozó hangulatát. Hármukat az élményeikről és az önkéntességről kérdeztük.

Csillagpont-fotópályázat

Keressük a Csillagpont legkreatívabb képeit.

Isten országát építők

„Szükség van az ilyen, lelki táplálékot nyújtó alkalmakra, mint a Csillagpont" – számos fiatal önkéntes, köztük egy népes kolozsvári „különítmény" segítette a szervezők munkáját az idei református ifjúsági találkozó előtt, alatt és azt követően is. Közülük ketten meséltek élményeikről, s annak is utánajártunk, hogyan kapcsolódtak be a szervezésbe.

Háború vagy béke?

A háború vagy a béke vallása-e inkább az iszlám? Erre a kérdésre kereste a választ Molnár János orientalista és Karasszon István hebraista Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára moderálása mellett július 23-án a Csillagpont református ifjúsági találkozón megrendezett beszélgetésen.

Legyenek sóvá a társadalomban

Az evangélium és a keresztyén értékek továbbadását várják a Csillagpont résztvevőitől azok az egyházi vezetők és politikusok, akiket arról kérdeztünk, a fiatalok között járva milyen gondolataik támadtak a találkozón.

Archívum

Nosztalgiázz a korábbi találkozók honlapjain!

 

 

 


 

Ez történik továbbiak →