Csillagpont 2017

Elindult a jövő évi Csillagpont honlapja

 

Formálódik az idei Csillagpont

2017. július 25. és 29. között Debrecenben kerül sor a 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra. Az előkészületekről a helyszínen tartottak megbeszélést a szervezők.
 

Debrecen várja a Csillagpontot 2017 júliusában

A 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozót 2017. július 25. és 29. között Debrecen rendezik meg – így határozott a Magyarországi Református Egyház Zsinata.

Mezőtúr 2013

Csillagpont kiértékelés

A szervezők elkészítették a tavalyi református ifjúsági találkozó kiértékelését. 

 

Nézd vissza, amiről lemaradtál!

A Csillagpont főbb programjairól készült felvételek.

 

Tíz év, emlékek, torta, Csillagpont

Kezdetek, sztorik, dilemmák – tíz év, öt Csillagpont, öt szervező és egy beszélgetés.

 

Talált tárgyak

Elhagytál valamit a Csillagponton?

 

Az örök Isten elfogad úgy, ahogy vagy

Az ősi zsoltár ma is aktuális igei üzenete fogadta a Mezőtúron zajló Csillagpont résztvevőit a nyitó istentiszteleten.

 

Főelőadások

Legyél, aki vagy! – ifj. Csomós József délelőtti előadásai.

Válaszok helyett kérdések (1.)

Bátorság a változáshoz (2.)

A jelen egyháza vagytok! (3.)

 

Hogyan tovább? – Záró istentisztelet

Bella Péter, győrújbaráti lelkipásztor hirdette az Igét a szombati záró alkalmon.

Tata - 2011

Változásra buzdít a Csillagpont

Jövő héten rendezik meg nyolcadik alkalommal a Csillagpontot. A reformációi jubileumi évben minden eddiginél több résztvevőt várnak a református ifjúsági találkozóra, akik ezúttal azon gondolkodnak majd közösen, hogy őket személyesen milyen változásra hívja Jézus.

Csillagpont: meghosszabbították a kedvezményes jelentkezést

Nyolc nappal meghosszabbították a kedvezményes jelentkezési időszakot a Csillagpontra, június 26-án éjfélig még központi étkezést is lehet rendelni a református ifjúsági találkozóra.

Formálódik az idei Csillagpont

2017. július 25. és 29. között Debrecenben kerül sor a 8. Csillagpont Református Ifjúsági Találkozóra. Az előkészületekről a helyszínen tartottak megbeszélést a szervezők.

Ifjúsági munkások konferenciája

Európában páratlan a Csillagpont – többek között ez derült ki a Zsinati Ifjúsági Iroda munkatársainak a European Youth Ministry Network március 7–9. között Barcelonában tartott nemzetközi konferenciáján. A közel húsz országból érkezett résztvevők többek között azt vizsgálták meg, milyen kihívásokra kell válaszolnia napjaink keresztyén ifjúsági missziójának.

Tata 2015

Te miben bízol? 

Videók, képek, hanganyagok, cikkek az idei Csillagpontról minden mennyiségben. 
 

A bizalom meggazdagítja a közösséget

A Károli Gáspár Református Egyetem támogatásának is köszönhető, hogy az idei Csillagpont megvalósulhatott. Balla Péter rektorral a helyszínen Hegedűs Márk, az Európa Rádió riportere beszélgetett a támogatásról, a felvételi eredményekről és a bizalomról.
  

Mint a hajótörött misszionárius

Bár a Csillagpont befejeződött, amiről a találkozó szól, nem ér véget: a bizalom végtelen. Jézus azt ígérte, velünk lesz minden napon – mondta a záró istentiszteleten Hajdú Szabolcs Koppány.
 

 

Főelőadás III.: Nem egy szükséges plusz


Főelőadás II.: A stoptábla célja


Főealőadás I.: Vágyom arra hogy bízzam benned


A prérifarkas esete a szakadékkal

A Csillagpont nyitó istentiszteletén Hajdú Szabolcs Koppány a vízen járó Jézus történetén keresztül szólt a résztvevőkhöz. 

Különleges feltöltődés

Október 3-án tartották az idei Csillagpont záróbuliját. Ezen a kötetlen estén újra találkozhattak egymással az önkéntesek és a résztvevők, hogy néhány órára felidézzék a találkozó hangulatát. Hármukat az élményeikről és az önkéntességről kérdeztük.

Csillagpont-fotópályázat

Keressük a Csillagpont legkreatívabb képeit.

Isten országát építők

„Szükség van az ilyen, lelki táplálékot nyújtó alkalmakra, mint a Csillagpont" – számos fiatal önkéntes, köztük egy népes kolozsvári „különítmény" segítette a szervezők munkáját az idei református ifjúsági találkozó előtt, alatt és azt követően is. Közülük ketten meséltek élményeikről, s annak is utánajártunk, hogyan kapcsolódtak be a szervezésbe.

Háború vagy béke?

A háború vagy a béke vallása-e inkább az iszlám? Erre a kérdésre kereste a választ Molnár János orientalista és Karasszon István hebraista Pecsuk Ottó, a Magyar Bibliatársulat főtitkára moderálása mellett július 23-án a Csillagpont református ifjúsági találkozón megrendezett beszélgetésen.

Legyenek sóvá a társadalomban

Az evangélium és a keresztyén értékek továbbadását várják a Csillagpont résztvevőitől azok az egyházi vezetők és politikusok, akiket arról kérdeztünk, a fiatalok között járva milyen gondolataik támadtak a találkozón.

Archívum

Nosztalgiázz a korábbi találkozók honlapjain!

 

 

 


 

Ez történik továbbiak →