Kép: Leégett a nagydobronyi református imaház és óvoda }}

Leégett a nagydobronyi református imaház és óvoda

A helyiek szerint gyújtogatás történt. A magyar ajkú cigányok félnek, mert a közelmúltban több atrocitás is érte őket, három hete egy fiatal férfit a családja szeme láttára öltek meg.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Múzeumok éjszakája }}

Múzeumok éjszakája

Középkori ezüst könyvkötés, reformkori játszóház, borkóstoló és Szabó Magda kedvenc zsoltárai: csak néhány remek program, mellyel szombaton készülnek a református kiállítóhelyek.

Tovább a teljes cikkre
Kép: Elhunyt Kányádi Sándor }}

Elhunyt Kányádi Sándor

Életének 90. évében elhunyt Kányádi Sándor, az erdélyi magyar irodalom egyik legnagyobb alakja. A Kossuth-díjas református költő, író, műfordítót szerda hajnalban érte a halál Budapesten – tájékoztatta a család az MTI-t.

Tovább a teljes cikkre
Kép: HIT 2018 }}

HIT 2018

A Hagyomány, identitás, történelem című konferenciára többek között egyház-, művelődés- és társadalomtörténeti, néprajzi, teológiai szakemberek jelentkezését várjuk.

Tovább a teljes cikkre
Kép: „Csak béke legyen!” }}

„Csak béke legyen!”

„Imádkozzunk politikusainkért és kérjük Istent, adjon nekik józanságot" – fogalmazott Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház Zsinatának lelkészi elnöke szerda este a Dunamelléki Református Egyházkerület székházában, ahol Balog Zoltán volt miniszterrel a társadalmi felelősségvállalásról beszélgettek az „Újra néven nevezzük" című kiadvány alapján.

Tovább a teljes cikkre