Nyitott Templomok Napja

2014. szeptember 20., szombat, Országszerte

Az Ars Sacra Fesztivál keretén belül, az Európai Örökségnapokkal együttműködve, minden év szeptemberének harmadik szombatján országszerte megnyílnak a templomok kapui és színes kulturális programokkal várják az érdeklődőket.

Idén szeptember 20-án építészeti, művészeti értékek bemutatása, előadások, beszélgetések, gyerekprogramok, filmvetítések, kiállítások várják az érdeklődőket.

Budapesten a nemrégiben nemzeti emlékhellyé nyilvánított és ezen az estén látogatható Kálvin téri református templom és kripta mellett a Szilágyi Dezső téri, a fasori és a rákoscsabai református templomban is lesznek programok.

Vidéken Foktő, Héreg, Kaposvár és Madocsa, valamint a hódmezővásárhelyi Ótemplom és Szegeden a Petőfi telepi református templom nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt. A részletesebb programok az ars-sacra.hu oldalon tekinthetők meg.

Frissítés: A Pápai Református Gyűjtemények is csatlakoztak az Ars Sacra Fesztiválhoz.

A Szeged-Petőfi Telepi Református Egyházközség programja itt található.

A Tiszántúli Református Egyházkerület Múzeuma az első nagysikerű, tavalyi rendezvény után immár második alkalommal csatlakozik a Templomok éjszakája rendezvénysorozatához, amelynek során szeptember 20-án, 19 órától ingyenes körsétát szervez a belvárosi templomokban. A sétával kapcsolatos részletek a letöltendő dokumentumok között.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.