Energia, klímaváltozás és az egyházak szerepe

2014. szeptember 27., szombat, Balatonboglár, Balatonszárszó

Az Európai Keresztény Környezetvédelmi Hálózat (ECEN) szeptember 27. és október 1. között tartja 10. Nagygyűlését, idén először Magyarországon.

A Balatonszárszón, a Soli Deo Gloria konferenciaközpontban zajló nagygyűlés témája az „Energia, klímaváltozás és az egyházak szerepe". A találkozón neves külföldi és hazai előadók vesznek részt, és vitatják meg az egyházak lokális és globális szerepét a jelenkor kihívásaiban, az ökológiai krízisben. A konferencián a körülbelül száz résztvevő különböző tematikus munkacsoportokban dolgozhat, amelyek az ökoteológiával, a klímaváltozással, az egyházi környezettudatos oktatással, öko-menedzsmenttel, és az életmódváltással foglalkoznak.

Az ECEN az Európai Egyházak Konferenciájának (CEC) csoportja. Célja, hogy a természettel és a környezettel való kapcsolatról beszéljen a keresztény teológia és a keresztény életvitel perspektívájából. Az Európai Egyházak Konferenciája az európai országok több, mint 120 ortodox, protestáns, anglikán és ókatolikus egyházának, valamint 40 társszervezetnek szövetsége.

Teremtés hete

Szeptember 28-án kezdődik a Teremtés Hete is, amelyet a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa tagegyházai 2009 óta ünnepelnek, s amely az őszi hálaadási ünnepekkel együtt szeretné felhívni a figyelmet környezetvédelmi, teremtésvédelmi kérdésekre.

A Teremtés Hete és a nemzetközi konferencia közös ökumenikus nyitó istentiszteletére szeptember 28-án vasárnap 10 órakor kerül sor a balatonboglári evangélikus templomban.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.