Alma és Béres-adomány a rákbetegeknek

2014. december 12., péntek, Debrecen

A daganatos megbetegedés nemcsak a test számára jelent óriási megterhelést, hanem éppen olyan kihívás elé állítja a lelket is.

A Magyar Református Szeretetszolgálat és a Holnapom Egyesület ahol tud, segít. Éppen ezért 2014. december 12-én 14:00 órától százhúsz rákbetegnek adja át a Béres Gyógyszergyár Zrt. által felajánlott fejenként két üveg Béres Csepp Extrát, valamint az MRSZ adományát, 120 karton friss, ropogós almát. Mindkét szervezet célja, hogy az egészséges gyümölcs és az immunerősítő ajándékok átadása mellett megálljunk egy pillanatra a rohanó karácsonyi forgatagban, és gondoljunk azokra is, akiknek minden egyes nap az életért való küzdelemmel telik.

A Szeretetszolgálat küldetésének megfelelően segíti az elesett, beteg, nehézségekkel küzdő embereket. A Holnapom Egyesület pedig kifejezetten ennek a célcsoportnak szenteli figyelmét, munkáját.

Helyszín: 4026 Debrecen, Füvészkert u. 4.
Időpont: 2014. December 12. 14:00 óra
Jelen lesznek és röviden megszólalnak:
Osgyán Dániel
a Magyar Református Szeretetszolgálat ügyvezető igazgatója
Dr. Kocsis Attila,
a Magyar Református Szeretetszolgálat vidékfejlesztési programjainak vezetője
Bánfi Ildikó
a Holnapom Egyesület elnöke, szakmai vezetője

Magyar Református Szeretetszolgálat
A Magyar Református Szeretetszolgálat református hátterű, keresztyén alapértékekre épülő, segélyezéssel és fejlesztéssel foglalkozó szervezet. Meggyőződésünk szerint világunkban az emberi élet képviseli a legnagyobb értéket. Célunk, hogy a magunk humanitárius eszközeivel, a tudásunk legjavát adva, fajra, nemre, vallásra, politikai hovatartozásra való tekintet nélkül segítsük rászoruló embertársainkat. Hisszük, hogy az átláthatóan felhasznált pénzügyi és tárgyi adományok, az önkéntes munka, a szakértelem, valamint kollégáink elhivatottsága mind ezen célok megvalósulását szolgálják.

Holnapom Egyesület:
Kiemelt célja a rákbetegek érdekeinek képviselete, érdekérvényesítése, a rákbetegséggel, a rákbetegek életével kapcsolatos széleskörű szemléletformálás, rákbetegek kellő mértékű és szakszerű tájékoztatása, jogaik megismertetése, segítő szolgáltatások biztosítása, egészségvédő és sporttevékenységek oktatása, egészségre nevelő és szemléletformáló életmódprogramok kidolgozása, az ezzel kapcsolatos ismeretterjesztő, szervező érdekképviseleti és minőségbiztosítási tevékenységek folytatása, illetve támogatása. A rákbetegség okozta pszichés terhek csökkentése, lelkiállapotuk szűrésszerű felmérése, a segítségre szorulók folyamatos támogatása és kontrollja. 
Együttműködés az állami egészségügyi hálózattal, valamint más állami, társadalmi és egyéb szervezetekkel belföldön és külföldön egyaránt.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.