Akadálymentesgyülekezet-pályázat

2015. január 13., kedd

A Magyar Református Szeretetszolgálat pályázatot hirdet gyülekezeti akadálymentesítési programra.

A Magyarországi Református Egyház és a HEKS svájci segélyszervezet között létrejött megállapodás értelmében a következő három évben a szervezet támogatja a Magyar Református Szeretetszolgálat gyülekezeti akadálymentesítésben végzett munkáját. 2016-ig 30 gyülekezetben indulhat el az érzékenyítés és akadálymentesítés a program keretében. Olyan gyülekezetek jelentkezését várjuk, amelyek készek arra, hogy megtalálják környezetükben a fogyatékos testvéreket, és nyitottá váljanak feléjük, bevonják őket a gyülekezeti életbe. Akik gyakorlatban is szeretnék megtapasztalni Pál apostol szavait: „Mert ahogy egy testnek sok tagja van, de nem minden tagnak ugyanaz a feladata, úgy sokan egy test vagyunk a Krisztusban, egyenként pedig egymásnak tagjai." (Róma 12:4-5).

2014-ben elindult a program, melynek keretében 10 gyülekezetben kezdték meg a mentorok a munkát, közös gondolkozást a gyülekezetek tagjaival, vezetőivel. A pályázat második körében szeretnénk újabb gyülekezeteket bevonni a programba.

A pályázaton kiválasztott gyülekezetek a következő két évben szakképzett mentorok segítségével indíthatják el közösségükben a munkát, érzékenyítés, képzés, cselekvési terv kidolgozása alapján indulhatnak el az akadálymentesítés útján.

Jelentkezési határidő:
2015. január 20.

Pályázati adatlap letölthető IDE kattintva.

További felvilágosítás és pályázati adatlap kérhető: Vad Lilla
Telefon: 06-1-460-0747 Mobil: 06-30-678-7355 Fax: 06-1-460-0747, e-mail: vad.lilla@jobbadni.hu

Forrás: jobbadni.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.