„Kiengesztelődés a népek között” konferencia

2015. február 25., szerda, Balatonszárszó

A Magyarországi Református Egyház szervezésében idén februárban hazánkba érkezik Rhiannon Lloyd és munkatársa, hogy megtartsa a „Kiengesztelődődés a népek között" című konferenciát, amely felmutatja a hit szerepét az etnikai konfliktusok ütötte sebek gyógyításában, a megbocsátásban és a megbékélésben.

A generációról generációra átörökített feszültségek, távolságtartás, bizalmatlanság gyakran terhelik kapcsolatainkat más etnikai háttérrel rendelkező testvéreinkkel. Ennek hátterében lehetnek rossz tapasztalatok, de lehetnek akár kimondott, akár rejtett előítéletek is. Az etnikai konfliktusok által okozott sebek gyógyulását elősegítő műhely célja az, hogy gyógyulást, kiengesztelődést és felszabadulást hozzon közösségeinkbe, hogy az etnikai, vagy más okok miatti távolságtartás, keserűség feloldódjon és így hitelesen tudjunk egymás felé szolgálni. A konferencia segítséget kíván nyújtani a keresztyén vezetőknek a gyógyulás és megbékélés közvetítésére.

Helyszín: SDG Családi Hotel és Konferencia Központ - Balatonszárszó

Időpont: 2015. február 25–28.

Forrás, további infók: ciganymisszio.reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.