Add tovább Budapest! Add tovább Debrecen!

2015. január 26., hétfő

A Magyar Református Szeretetszolgálat Alapítvány Add tovább Budapest! és Add tovább Debrecen! elnevezéssel sikeresen pályázott a MOL Új Európa Alapítvány KÖSZ! pályázatán, melynek eredményeképpen megvalósulhat a Szeretetszolgálat új indíttatású szemléletformáló iskolai közösségi szolgálat (IKSZ) programja.

Budapesten és Debrecenben, 2015 januárjától a szünidő kezdetéig öt-öt diákot vonnak be az együttműködő iskolákon keresztül a Szeretetszolgálat adománykoordinációs ágazatának gyakorlati tevékenységébe. Mivel a szervezet elesetteknek, rászorulóknak nyújt segítséget, a diákok megismerhetnek olyan embereket, családokat, élethelyzeteket, melyekkel korábban még nem találkoztak.

Az ételosztások, adománygyűjtések és azok kiosztása során szélesedik a diákok látóköre, megtapasztalhatják, hogy segíteni lehet és segíteni jó. Felelősek vagyunk embertársaink iránt, így a felelősség, tolerancia tanulása is fontos célja a programnak. A hajléktalanoknak, rászorulóknak való segítségnyújtás szociálisan is érzékenyíti a diákokat.

Az önkéntes tevékenység segít abban is, hogy a résztvevők jobban megismerjék saját magukat, határaikat, korlátaikat. Nyitottabbá válhatnak emberek, élethelyzetek felé, és olyan új ismereteket is szerezhetnek, amelyek a későbbiekben a pályaválasztásban is segítséget jelentenek majd számukra. A közösségben való dolgozás, az együttműködés fejleszti a diákok szociális képességeit, a csapatmunka tanulása a jövőbeli boldoguláshoz is segítséget nyújthat.

Forrás: MRSZ

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.