Református programok a „Budapest100”-on

2015. április 18., szombat, Budapest, Zugló

A Samodai József Zuglói Helytörténeti Műhely református vonatkozású programokkal is készül az április 18-i „Budapest100" rendezvényre.

Zuglói 100 éves templomok emléksétája

9.30 óra: Találkozó Alpár Ignác városligeti szobránál, a Vajdahunyadvár kapuja előtt. Végállomás: Rózsafüzér királynéja plébániatemplom a Thököly úton. a séta részét képezi az „Alpár Ignác, a magyar historizmus nagymestere" és a „Vizsolyi Biblia 425 éve" című kiállítások megtekintése a Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karának Dózsa György út 25. szám alatti épületében.

A Thököly út száz éves házai – ismeretterjesztő séta

10.30 óra: Találkozó a Rózsafüzér Királynéja plébániatemplom bejárata előtt (Thököly út 58.)

Harsányi János kerékpáros „emléktúra"

13.30 óra: Találkozó: Bosnyák u. 1./a - a Harsányi emléktáblánál. Végállomás: Fasori Evangélikus Gimnázium (4 km) Budapest száz éves templomai – kerékpáros túra Zuglótól Rákosligetig 15:30 óra: Találkozó a Rózsafüzér királynéja templom bejárata előtt. Végállomás: Rákosligeti plébániatemplom. (16,5 km)

A sétákat és túrákat vezeti: Millisits Máté

A kerékpáros túrára ápr. 13-ig előzetes jelentkezést kérnek: mmate.liptak@gmail.com

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.