Missziói ekkléziológia

2015. május 11., hétfő, Mályi

Lelkésztovábbképzés Michael W. Goheen előadásaival.

2015. május 11-13. között lelkésztovábbképzés kerül megszervezésre „Missziói ekkléziológia" címmel Mályiban. A továbbképzés előadója Michael W. Goheen, Ph.D kanadai református missziológus (CRC), aki doktori disszertációját Newbigin missziológiájából írta. Szeretettel várjuk azoknak a lelkészeknek a jelentkezését, akik szakmai ismereteiket szeretnék bővíteni ezen a területen és szolgálatukhoz személyes tapasztalatokon alapuló gyakorlati tudást kívánnak elsajátítani.

Michael W. Goheen a Bosch és Newbigin által felvázolt irányt viszi tovább a missziói egyház teológiájában mind elméleti, mind gyakorlati gyülekezetépítési témákkal. Michael Goheen professzori kutatómunkája mellett lelkipásztori szolgálatot és gyülekezetépítési tanácsadást végez, ahol a missziói gyülekezet teológiáját valósítja meg. Az utóbbi években számos missziológiai könyve jelent meg. Kivételes alkalom, hogy Magyarországon az általa vezetett lelkésztovábbképzésre nyílik lehetőség, mely mély elméleti és praktikus gyakorlati tudást ígér a résztvevők számára. Az előadó az üdvtörténet mentén haladva fejti ki a missziológiai és ekkléziológiai kérdéseket, melyek gyakorlati vonatkozásai is kihangsúlyozásra kerülnek.

A következő témák kerülnek kibontásra:
1. Isten missziója az Ó- és Újszövetségben.
2. A missziói küldetésben élő gyülekezet belső élete: istentisztelet, igehirdetés és sákramentumok, imádság, közösség, lelkigondozás és tanítvánnyá tétel.
3. Az egyház Isten Országának jele – a gyülekezet missziói jelenléte: alternatív közösség a társadalomban, a lakóhely és kultúra missziói szemléletű analízise, az igazság és az irgalom kérdése, evangélizáció, az egyháztagok megerősítése a hivatásukban való helytállásra.

Az előadások angol nyelven folynak, tolmácsolást biztosítunk. Az előadásokhoz kapcsolódó beszélgetések adnak lehetőséget a témák feldolgozására.

ELŐADÓ:
Michael W. Goheen, Ph.D.
Director of Theological Education, Scholar-in-Residence
Missional Training Center—Phoenix

IDŐPONT: 2015. május 11-13.
HELYSZÍN: Mályi, Mécses Központ
CSOPORTLÉTSZÁM: 20 fő
TANÓRA: 24 – KREDIT: 24
REGISZTRÁCIÓS DÍJ: 5 000 Ft

AJÁNLOTT OLVASMÁNYOK:
L. Newbigin: Evangélium a pluralista társadalomban
D. Bosch: Paradigmaváltások a misszió teológiájában

A jelentkezési lap a csatolmányok között.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.