Írás-jelek

2015. április 23., csütörtök, Budapest

Irodalmi beszélgetés.

Irodalmi estet rendeznek a Biblia Múzeumban április 23-án, csütörtökön este 6 órakor Írás-jelek címmel. Kántor Péter költő és Radnóti Sándor esztéta beszélgetnek Ország Lili és Bálint Endre „Meg van írva" című kiállításához kapcsolódóan.

A tárlaton a 20. század két meghatározó, egyéni hangú, rokonlelkű, semmilyen csoportba be nem sorolható festőegyénisége „mesél" a látogatóknak csendről, vívódásról, istenkeresésről, bezártságról, labirintusról, falakról, ünnepekről, pillanatokról és szentségről. Mindkét művésznek volt nagyobb kiállítása az elmúlt időszakban, most azonban egy olyan különleges tárlat várja a látogatókat, ahol Ország Lili és Bálint Endre képeit „szembesítik egymással". A kamarakiállítással egybekötött irodalmi est lehetőséget ad arra, hogy felkeltse az érdeklődést a huszadik századi művészet két kiemelkedő képviselőjének barátsága iránt. A tárlat anyagát a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Vasilescu-gyűjteményéből, valamint magángyűjteményekből válogatták össze.

Az április 23-i irodalmi est, valamint a kiállítás ingyenesen tekinthető meg a Ráday Gyűjtemény Biblia Múzeumának kiállítótermében hétköznapokon 10 és 19 óra között. (Budapest 9. kerület, Ráday u. 28) A tárlat nyitva tartását a nagy érdeklődésre való tekintettel 2015. június 24-ig meghosszabbítják. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.