Segélykérés a nepáli lepramissziós kórház javára

2015. április 28., kedd

A Lepramisszió, mint a Nemzetközi Lepramisszió (The Leprosy Mission International) magyarországi tagszervezete, kéréssel és felhívással fordul a magyar lakossághoz a Katmandu fölötti Anandaban lepramissziós kórház érdekében.

A Katmandu fölötti Anandaban lepramissziós kórház évtizedek óta végzi hatalmas területre kiterjedően a leprabetegek gyógyítását, rehabilitálását, gyermekeik oktatását, csaldtagjaik megélhetésének segítését. Ezen kívül leprológiai kutatóközpont is működik benne, továbbá referenciakórházként szerepel a nepáli egészségügy számára.

A közelmúltban pusztító szörnyű földrengés következtében az Anandaban kórház két fekvőbeteg-szárnya teljesen összedőlt, egy másik pavilonja súlyosan megrongálódott. Kár érte a nővérszállást és a sebészeti műtőt is. Emberéletben nem esett kár, mert a betegeket és a személyzetet időben ki tudták menekíteni. Jelenleg átmeneti sátrakban folyik elhelyezésük és gondozásuk. A helyzet megoldása nem várhat sokáig.

A Nemzetközi Lepramisszió vezetősége tagszervezetein keresztül tisztelettel kéri a tagországok -így Magyarország- lakosságát is, hogy jólelkű adományokkal segítsék az újjáépítés és helyreállítás nagy munkáját az Anandaban lepramissziós kórház további működésének érdekében! A Nepáli Lepramisszió vezetője külön kéréssel fordult a tagországokhoz ugyanezzel. Minden adomány segít, és azt hálásan fogadjuk!

A Lepramisszió számlaszáma: 11702036-20705549. Minden esetben kérjük, tüntessék fel: „Anandaban".

Lepramisszió Magyarország.
www.lepramisszio.hu 

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió