Séta a keresztény üldözöttekért

2015. június 16., kedd, Budapest

A Magyar Polgári Együttműködés Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetségével és a Professzorok Batthyány Körével együtt sétát szervez a keresztény üldözöttekért június 16-án.

„Megrendült lélekkel tapasztaljuk világszerte a keresztények üldözésének rohamos terjedését. Ez alól egy kontinens sem kivétel. Szükséges tehát, hogy ezt magunkban tudatosítsuk, és tegyünk is ellene. Mi ezt csak békés eszközökkel és a kiengesztelődést szolgálva tehetjük" – írják a szervezők.

Június 16-án, kedden este 20 órakor indul a menet, egy szál fehér gyertyával a kézben a Kálvin téri református templom elől, majd érintve a Deák téri evangélikus gyülekezetet a Szent István Bazilikához érkezik. Mindhárom helyszínen imádság hangzik el Szabó István református, Gáncs Péter evangélikus és Snell György római katolikus püspök vezetésével.

A szervezők kérik, hogy a politikamentes rendezvényre a résztvevők semmilyen zászlót, jelvényt vagy táblát ne vigyenek. Csatlakozási, részvételi szándékukat az mpee@mpee.hu e-mail címen jelezhetik.

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.