Látogatóban a „szigeti" reformátusoknál

2015. július 20., hétfő

A lövőpetri és a nyírlövői egyházközség tagjai látogattak el az Máramarosszigeti Református Egyházközséghez június 7-én. A két gyülekezetből hetven fő utazott el a „szigeti" testvérekhez.

A nemzeti összetartozás napja utáni vasárnapon három református gyülekezet – a lövőpetri, a nyírlövői és a máramarosszigeti – közös istentiszteleten vett részt a máramarosszigeti ősi református templomban. Ez az alkalom különleges lelkiséget és ünnepi órákat jelentett a résztvevőknek, akik testvérgyülekezeti kapcsolataikat igyekeznek erősíteni. A helyi gyülekezet lelkipásztora, Lovas István köszönetét fejezte ki azért, hogy az anyaföldön élő reformátusok nem feledkeznek el a „kint élő" testvéreikről. A „szigeti" reformátusokat az ajándékba kapott nemzeti színű zászló a közös gyökerekre, a jelenkor összetartozás-érzésének fontosságára és a jövő építésének felelősségére emlékeztetheti.

Az istentiszteleten az igehirdetés szolgálatát a vendég lelkipásztor, Szabó Gábor végezte és a vendéglátó egyházközség énekkara énekelt. Az ünnepi istentisztelet után egy helytörténész vezetésével a város nevezetességeit tekintették meg a lövőpetri és a nyírlövői egyházközség tagjai. Reménység szerint a viszontlátogatás már az ősszel megtörténik. „Legyen Istené a dicsőség, hogy vezetett utunkon, hogy megáldotta az istentiszteletünket és hosszú távú, gyümölcsöző testvéri kapcsolatot alapozhatott meg a három gyülekezet" – kívánta Szabó Gábor.

reformatus.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.