Indul Dunántúli Református Akadémia

2015. augusztus 24., hétfő

A Dunántúli Református Egyházkerület és a Pápai Református Teológiai Akadémia ebben az esztendőben elindítja a Dunántúli Református Akadémiát. A felnőtt katechézis célja, hogy gyülekezeti tagoknak, érdeklődőknek közérthetően, de mégis tudományos alapossággal tanítást adjon hitünk alapvető kérdéseiről.

A képzés négy alkalomból áll (kettő ősszel, kettő tavasszal), az úgynevezett akadémiai év végén a résztvevők oklevelet kapnak. Az első év központi témája: Isten-világ-ember-egyház. A szombati előadások a témákkal kapcsolatos alapismereteket fogalmazzák meg közérthetően, de mégis tudományos alapossággal, tekintettel a ma emberét érdeklő kérdésekre.

A 2015/2016-os akadémiai évben szeptember 19-én, november 28-án, március 5-én és április 9. várják az érdeklődőket a Pápai Református Teológiai Akadémia (8500 Pápa, Március 15. tér 12-13.) épületébe. Jelentkezni online lehet.

Az első, szeptember 19-i előadássorozat témája az „Isten-kérdés", melyet teológiai, filozófiai, szempontból, a világvallások és a Biblia szemszögévől is megpróbálnak megválaszolni. Az alkalmat megnyitja Steinbach József dunántúli püspök, előad többek között Szabó István dunamelléki püspök és Vladár Gábor, a pápai teológiai akadémia rektora.

Forrás: refdunantul.hu

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.