Békési találkozó

2015. október 03., szombat, Békés

A Trianon előtti Békés-Bánáti Református Egyházmegye területén élő öt egyházmegye (Arad, Bánát, Békés, Csongrád és Temes) gyülekezeteinek III. találkozóját tartják október 3-án, 10 órától a békési templomban.

Az egész napos rendezvényen délelőtt az egyházmegyék bemutatkozása után Dinnyés József előadóművész műsorát hallható „Hitünk hősei” címmel. Délután „Áldjon vagy verjen sors keze, itt élned, halnod kell…!” címmel zenés-verses műsor hangzik el Reményik Sándor születésének 125. évfordulójára emlékezve. Ezután úrvacsorai istentiszteleten lehetnek együtt a résztvevők. Napközben előzetes jelentkezés után lehetőség lesz a Kontrasztkiállítás megtekintésére. Igehirdetéssel szolgál délelőtt Halász Béla, a Szerbiai Református Keresztyén Egyház püspöke, délután Dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke. Zárszót és áldást mond Csűry István, a Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspöke.

 

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.