Rejtőzködő kincseink

2016. január 07., csütörtök

A Református Tehetséggondozó Alapítvány Kuratóriuma és a Reformációi Emlékbizottság pályázatot hirdet a Kárpát-medence protestáns középiskolái számára.

A pályázat célja, hogy a pályázók pályaműveikkel kapcsolódjanak a Kárpát-medencei protestantizmus 500 éves iskolateremtő és iskolafenntartó, múltat és jelent összekapcsoló örökségéhez. Mindez legyen méltó a reformáció fél évezredes történetének ünnepléséhez, amely az állandóan megújuló, egyszersmind gyökereit ismerő és kutató folyamatnak is része. 

A pályamunkák beérkezési határideje: 2016. június 30. A beérkezett pályamunkákat a pályázat kiírója által felkért bírálók értékelik, és a legjobb munkák szerzői jutnak a pályázat 2. fordulójába. Ez a forduló tudományos diákkonferencia jellegű, ahol a tanulók 15 percben, prezentációs formában mutatják be kutatási eredményeiket. A diákkonferencia tervezett helyszíne és időpontja: Debrecen, 2016. szeptember 23-25. A helyezések eldöntése a benyújtott pályázat és a konferencián nyújtott teljesítmény összesített értékelése alapján történik. Az elkészített munkák színvonalától függően a pályázat anyagából kiadvány is készülhet. A legjobb pályamunkák szerzői, valamint segítő tanáraik németországi reformációs emléktúrán vehetnek részt (Erfurt, Eisenach, Wittenberg), előreláthatólag 2016. október végén. 

Részletek a csatolt pályázati felhívásban.

A Református Tehetséggondozó Alapítvány 2015. évi pályázatának végeredménye:

I. hely
Megosztva:
Az Arany János Református Gimnázium bemutatása - Arany János Református Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium(Nagykőrös) és
A rimaszombati protestáns értékek bemutatása - Tompa Mihály Református Gimnázium (Rimaszombat).
Jutalom: 100.000-100.000 Ft.

II. hely
Megosztva:
"Öt évszázad - öt talentumos ember a Sárospataki Református Kollégium történetéből" - Sárospataki Református Kollégium Gimnáziuma, Általános Iskolája és Diákotthona valamint
"Kisújszállás város protestáns értékei" - Illéssy Sándor Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola (Kisújszállás)
Jutalom: 75.000-75.000 Ft

III. hely
"Sziget a városban" - Deák Téri Evangélikus Gimnázium (Budapest) és
Jutalom: 50.000 Ft.

IV. hely
"Református örökségünk Pápán" - Pápai Református Kollégium Gimnáziuma, Művészeti Szakközépiskolája és Diákotthona
Jutalom: 25.000 Ft

Forrás: Református Tehetséggondozó Alapítvány Kuratóriuma

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.