Énekes-zsoltáros istentisztelet

2016. február 25., csütörtök, Budapest, Kálvin tér

A Budapest-Kálvin téri református templomban február 25-én, csütörtök este 6 órakor énekes-zsoltáros istentiszteletet tartanak a Kálvin Kórus szolgálatával.

Immár tizedik éve, a hónapok egy-egy csütörtök estéjén – a munkanap végének közös, ünnepélyes befejezéseként – rendhagyó liturgiájú istentiszteletekre kerül sor a főváros szívében. Ez az énekes liturgia tulajdonképpen a Teremtő Istennek mondott énekes hálaadás, melyben évezredes keresztyén tradíció és mai gyülekezeti gyakorlat találkozik. A liturgia első részének meghatározó eleme a zsoltárimádság, a prédikációt követő rész inkább dicsérő jellegű, csúcspontján a Magnificat-tal.

Elhangzó tételek:
B. Smetana, Offertorium a 91. zsoltár szövegére,
A 91. zsoltár parafrázisa,
A 4. zsoltár, C. V. Stanford feld,
A 130. zsoltár parafrázisa Luthertől és H. Schütztől,
F. Mendelssohn: Tenálad van az irgalom – részlet az Aus tiefer Not – motettából,
igehirdetés – teológus szolgálata,
Krisztus, ki vagy nap és világ, S. Scheidt feld,
Magnificat – Szenci Molnár Alberttől, C. Goudimel feld. alapján,
D. Buxtehude: Korál és ámen a Wo soll ich fliehen hin – kezdetű kantátából

Közreműködik a Kálvin Kórus, Pálóczy Krisztina vezetésével, valamint Vizi Dávid és Bódiss Tamás – orgona, Kiss Márta, Ruczek Réka, Kiss Ferenc és Rácz Ambrus - ének

Figyelem!

A Reformatus.hu megújult

Ön a Magyarországi Református Egyház korábbi weboldalán jár, amelyet 2020. április eleje óta nem frissítünk. Az itt található információk már elavultak lehetnek. Kattintson és látogasson el megújul honlapunka.