Adj egy pihenőórát a Földnek!

2016. március 18., péntek

A Magyarországi Református Egyház Ökogyülekezeti Mozgalma idén is csatlakozik a WWF által meghirdetett Föld Órája akcióhoz, amelynek célja felhívni a figyelmet a túlzott és fölösleges energiahasználatra. Március 19-én szombaton 20:30-tól egy órára kapcsoljuk ki az elektromos berendezéseket, például világítást, televíziót, számítógépet! – kérik a kezdeményezés szervezői.

A cél nem csupán az, hogy erre a hatvan percre otthonainkban és gyülekezeteinkben, szimbolikusan kialudjanak a fények, hanem hogy tudatosítsuk, a fenntartható jövő megteremtése és teremtett világunk állapota mindannyiunk felelőssége. Az Ökogyülekezeti Tanács arra buzdítja a magyar reformátusságot, hogy vegyenek részt az akcióban.

Akik regisztrálnak is a www.foldoraja.hu honlapon, a WWF sorsolásán egy otthonzöldítő nyereménycsomagot nyerhetnek. Akár gyülekezeti tagként, gyülekezetként, egyházi iskolaként, tanulóként, stb. veszünk részt az akcióban, a regisztrációnál az intézményt kell kiválasztani, az alsó nagy, üres mezőben pedig feltünteni, hogy MRE Ökogyülekezeti Mozgalom.

Az Ökogyülekezeti Mozgalom is kisorsol értékes nyereményeket, azok között, akik a „Föld órája 2016" üzenetet és/vagy „Föld órája 2016 címmel fotót küldenek a Facebook/Okogyulekezet üzenőfalára, vagy az info@okogyulekezet.hu címre –  név, gyülekezet, iskola, stb. megjelölésével.
A nyertesek listáját és a beküldött fotókat a www.okogyulekezet.hu honlapon tesszük közzé.

Bővebb információk a Föld órájáról a www.foldoraja.hu és a www.okogyulekezet.hu oldalon találhatóak.

Reformatus.hu a közösségi oldalakon

Asztali verzió